Nieuwbouw garage Arendsen stap verder

RUURLO – De nieuwbouw van garage Harrie Arendsen komt steeds dichterbij. De Ruurlose Volvo dealer die nu nog aan de Groenloseweg te vinden is gaat verhuizen. In 2007 was er al grond aangekocht op industrieterrein De Everskamp maar door de recessie heeft de directie van het bedrijf besloten om nog niet te gaan nieuwbouwen. Deze week heeft Arendsen de eerste stap gezet op het perceel langs de Rondweg. Een grote bult met daarop een auto laat zien dat er wat gaat gebeuren.

Henk Deunk (manager): “We zijn op de huidige locatie uit ons jasje gegroeid, dit heeft ook te maken met de sluiting van ons filiaal in Winterswijk. Daarom hebben we in 2007 grond gekocht op het industrieterrein. In totaal 5500 m2. Ons bedrijf groeide in die tijd enorm. We hadden de complete bouw al op papier staan, zelfs de welstandscommissie ging er mee akkoord. Door de recessie hebben we de plannen even in de ijskast gelegd. We zien de toekomst nog steeds rooskleurig tegemoet vandaar dat we nu druk bezig zijn met de nieuwbouwplannen.”

Op dit moment is een team van mensen bezig om te inventariseren hoe er gebouwd moet worden met de huidige maatstaven. Wanneer er precies gebouwd gaat worden is nog niet bekend. Het oude pand wordt te koop aangeboden.

Harrie Arendsen is niet het enige bedrijf in Ruurlo die gaat verhuizen. Autobedrijf Teger aan de Stationsstraat heeft ook grond gekocht op De Everskamp. In juni 2009 heeft eigenaar Henk Teger een perceel van 7100 m2 aangekocht vlak naast de nieuwbouw van Arendsen. Zijn plannen zijn nog zo vers dat het nog wel even duurt. Eerst moet er een ontwerp en een tekening worden gemaakt. Dit neemt enige tijd in beslag.

[nggallery id=989]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven