Brandweer maakt einde aan illegaal vuur

NEEDE – Aan De Venneriet in Neede heeft de brandweer donderdagmiddag rond 12.10 uur een einde gemaakt aan het illegaal stoken van snoeihout. Buurtbewoners trokken bij de gemeente aan de bel omdat er volgens hen geen vergunning voor was verleend.

De gemeente en de politie waren snel ter plaatse en kwamen tot de conclusie dat de gebruiker van het stuk grond geen vergunning had. De brandweer van Neede moest in opdracht van de politie het vuur doven. 

Een BOA van de gemeente had de persoon al eerder gewaarschuwd in verband met het verzamelen van het hout. De politie heeft een proces verbaal opgemaakt.

[nggallery id=1038]

Deel dit artikel:

12 gedachten over “Brandweer maakt einde aan illegaal vuur”

  1. vraag dan ook eerst een stook vergunning aan het kost geen fluit en dan kun je net zo veel branden als je wilt

  2. Frans van Toorn

    Fijne buren!
    Wat maken zij zich druk,was in randstad blijven wonen oid.

    En ja, de BOA heeft de dag van zijn leven.
    Geef hem een streepje op zijn uniform.

  3. prima dat iemand netjes verteld wordt dat dit zo niet de bedoeling is en dat daarvoor een vergunning nodig is, hoezo mag het dan wel trouwens …. maar das dan weer een ander verhaal.

    Compleet belachelijk is echter dat we vervolgens de brandweer gaan bellen om dit onschuldige brandje te blussen. 2 wagens komen met gierende banden aan rijden en 12 personen zijn van hun werkgever vertrokken om serieus met hun werk bezig te zijn. Als we gewoon helder na hadden gedacht en de aanstichter het vuur weer uit hadden laten maken was het economisch iets voordeliger geweest. Gewoon “met de batse” een hoop zand erop en klaar is kees.

  4. beste gerben,

    een brandje van 10 bij 10 is 100 vierkante meter krijg je echt niet uit met de batse

  5. Ikke een kritische nieuwslezer

    Hoi beste berkellander,

    Waar haal je zo gauw deze oppervlaktemaat van de brand vandaan. Wat moet je al niet bij elkaar sjouwen voor zo een formaat brand. Voor zover ik dit kan beoordelen was het met de batse van Gerben best wel te klaren en hadden al deze welwillende brandweermensen (ja ook in Neede zijn er dames bij de brandweer) gewoon bij hun werkgever kunnen doorwerken. Maar ja als je opgepiept wordt, ga je er voor.

    Gr, van een kritische nieuwslezer uit Eibergen

  6. in wat van wereld leven we. Dit lullige brandje, opgehemeld door een ex tuinschoffelaar, drollenvanger en nu hulpsheriff in Neede, veroorzaakt commotie onder de normaal werkende mens, die voor het redden van de gemeenschap met een pieper loopt en door dikdoenerrij van deze streepjesjager van hun normale werkzaanheden worden afgehouden. De hulpsherrif had een schep ter hand kunnen nemen en de brand kunnen bestrijden, hij heeft in het verleden lang op de schep rondgehangen, dus weet hoe hij deze moet hanteren. Maar nee hoor, hij jaagt op strepen, dus dikt de boel aan, wat een loser.

  7. Wat een flauwe kul om voor een paar brandende takken de feuerwehr te bellen, stuur die buren maar terug waar ze vandaan komen.

  8. jan de brandweerman

    nou beste mensen die brand hadden ze echt niet met een “batse” uit gekregen mischien met een graaf machine maar dat lijkt mij ook een beetje overdreven aan gezien de brandweer water bij zich heeft…….. en de brandweer is onderdeel van een systeem……. er is een illigale afval brand geconstateerd ……… politie komt erbij die kan niet blussen……………….. dus komt de brandweer en die maakt het uit omdat dat moet op last van de politie. en de jongens en meiden die bij de vrijwillige brandweer zitten weten dat ze weg moeten van hun werk als de pieper gaat.ze hebben ook afspraken met hun werkgevers.en de ene keer is een uitruk wat zinvoller dan de andere keer maar ze zijn ALTIJD gemotiveerd om iets of iemand te helpen !!!! ook voor een afval brand maar ook om vier uur s`nachts om iemand die gewond is uit zijn auto te helpen.

    groeten:jan de brandweerman

  9. nou zullen we het onzinnige verhaal maar stoppen hier ……

    Ik kan het natuurlijk niet inschatten (was er immers niet bij, en op de foto zie je maar een deel van het verhaal)

    illegaal stoken van snoeihout. dat is wat er staat. ik kan me niet voorstellen dat dit 10 bij 10 meter is geweest daarom de reactie. en spreken WE bij de brandweer niet over gecontroleerd uit laten branden…….. jaja daar zal dan het oordeel van de brandweer wel weer voor nodig zijn, oke twee man is dus relevant.

    De boa belt de politie na klachten van buurtbewoners en de politie belt de brandweer.

    Dus meneer de Boa (opmerkingen over personen hierboven vind ik geen pas hebben overigens) Misschien was dan een bekeuring op de plaats geweest en de afspraak dat de onruststoker het gecontroleerd laat uitbranden, daar had u dan 2 uur later nog even op kunnen toezien. Het verhaal dat u nu in gang hebt gezet en waar de politie overigens mee verder is gegaan noem ik een “economisch delict”.

    zoals gesteld ga ik er vanuit dat het inderdaad om een stapel snoeihout ging en niet een veld van 10 bij 10 meter.

  10. jan de brandweerman

    nou ik ben er wel bij geweest en het was geen tien bij tien maar zeker ook geen hoopje snoeihout (en het was echt niet alleen snoeihout ! ! ! ! ! ! ) de brandstapel was zeker een meter of zes/zeven in het rond dus niet iets om met de “batse”uit te maken. en laten we eerlijk zijn als je te hard rijd krijg je een bekeuring en als je ondanks waarschuwingen toch illigaal (rotzooi ! ! ! ! ) gaat branden krijg je ook een bekeuring en wat betreft het “gecontroleerd uit laten branden” dan heeft die kerel nog zijn zin want dan is ie wel van de rotzooi af. nu krijgt ie een bekeuring EN moet de rotzooi nog afvoeren volgens de regels.en regels zijn regels ook voor een boa,ook voor politie dus ook voor jou en mij
    en om onzinnige verhalen te verkomen moet niet iedereen gaan oordelen over dingen waar ze helemaal niet bij zijn geweest want iemand zwart praten kan in vijf minuten maar om het dan weer recht te breien………… dat kan heel lang duren.

    vriendelijke groeten:
    jan de brandweerman

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven