En nu het positieve nieuws uit Neede!

NEEDE – Als je in Neede vraagt: ‘Heeft u het filmpje op Nieuwsuitberkelland.nl al gezien?’. Dan zullen vele mensen ja knikken. De rubriek ‘rondje door Berkelland’ startte in Neede en bracht de leegstand onder de aandacht. Duizenden inwoners hebben de film gezien. Er kwamen positieve en negatieve reacties binnen bij de redactie. Één van de bekendste Needenaren – Mans Koster – nodigde de makers van de rubriek uit en ging op pad om het positieve nieuws vast te leggen.

Verschillende plekken werden bezocht, Huize de Kamp, oorlogsmonument, Needse berg, gedenkbos, ijsbaan, juwelier Clary, groenteboer Pleiter, Elite, KMG, VVV Neede, en de expositie 33 jaar carnaval.

Binnenkort wordt de rubriek rondje door Berkelland afgesloten in Borculo. Dus u bent gewaarschuwd! Heeft u plekken waar we moeten komen filmen mail dan naar [email protected].

Eerdere bericht: Rondje door Berkelland: Neede!

Deel dit artikel:

18 gedachten over “En nu het positieve nieuws uit Neede!”

 1. Ja, moet je vooral de veroorzaker van de leegstand in de needse oudestraat uitnodigen om z’n verhaal te doen :S

  Is ook NUB al corrupt aant worden?

 2. Needenaar@#: U kunt niet lezen er staat duidelijk in bovenstaande tekst dat Mans K Nieuws uit berkelland heeft uitgenodigd. Respect voor NUB,

 3. Fijn dat het ook zo kan. Eindelijk eens een positief stuk
  over NEEDE, met dank aan Mans
  Gr. Ed Bever

 4. real needenaar

  wat een waardeloos filmpje als dit de hoogtepunten van neede zijn is het toch wel droevig gesteld.heb hier meer een idee bij dat mans weer is postief in het nieuws wil komen.nou mans helaas.ie hebt mie neet kunnen overtuugen

 5. Rondje langs de vrienden en verenigingen van Mans!
  Vlak voor de verkiezing,om weer een plekje te krijgen in de VVD?
  Waarom geen uitleg over die schutting.
  Waar een supermarkt zich wil vestigen!
  Goed voor Neede.

 6. Hoezo moeten er steeds promotie films gemaakt worden over Neede? na het zien van alle films die er over gemaakt zijn heb ik nog steeds niet iets van : Eey daar wil ik vandaag even gezellig naar toe.
  Maar goed, hoop dat er anderen, anders over denken.

 7. En weer de loco-burgemeester Mans K in het nieuws. wat een irritante man is dat. Hij heeft de gehele Needse winkelstand naar de verdommenis geholpen met zijn hebberige gedrag naar panden en gunt collega ondernemers die niet naar zijn pijpen dansen het licht in de ogen niet. Nu komt hij mooi weer spelen vlak voor de verkiezingen. Er is maar een oplossing om ons te bevrijden van deze man, terug naar zijn roots, noord nederland.

 8. Goed geacteerd Mans!
  Gelukkig dat er twee keer versneld is in deze fim
  Op het hoogte punt van Neede een standbeeld van jou met jou feest neus richting Drente.

 9. Mevrouw Ooievaar

  Hallo meneer Mans
  Waar brengt u ons naar toe
  Naar het Needse Berkelland?
  Eh, ja, naar het Needse Berkelland
  En leest u ons dan voor
  Uit de Fabeltjeskrant?
  Ja, ja, uit de Fabeltjeskrant
  Want daarin staat precies vermeld
  Hoe het met Neede is gesteld
  Echt waar?
  Echt waar
  Echt waar meneer Mans.
  Mmm
  Want Needsen zijn precies als mensen
  Met dezelfde mensen wensen
  En dezelfde mensen streken
  Dat komt allemaal in Berkelland
  Van Berkelland
  Van Berkelland
  Van Ber-kel-land.

  Groetjes mevrouw Ooievaar

 10. Haha, een positief filmpje over Neede dat begint met beelden van een leegstaande havezathe (waarvan men niet weet wat men er mee moet) en vervolgens (uiteindelijk het absolute ‘hoogtepunt’ van het filmpje) beelden van een grafsteen van een gesneuvelde soldaat (dat hij in vrede moge rusten)!!!

  Vervolgens nog een houten olifant, een mevrouw die onzichtbaar voor de buitenwereld wat in haar atelier zit te prutsen, beelden van het gedenkbos (mooi initiatief, maar om zoiets nu als soort trekpleister aan te duiden gaat me te ver) en dan een kermisbouwer (bouwt schitterende dingen, maar daar heb je als toerist weinig aan). Dit is pas echt humor! 🙂

  Maar eerlijk is eerlijk: de (overigens in Enschede uitgevonden) Joppiesaus is heerlijk!

 11. Wat een negatieve reacties op de mans koster
  En terecht. Hoe hij sommige mensen heeft bedrogen en kapot gemaakt zal ik maar niet verder op in gaan een boef
  Deze mensen hadden we in Cuba al verbannen

 12. Waar blijft de reactie van Mans, heeft hij zich verslikt in de Joppie Saus van H.N. uut Neede. Uit de meeste reacties te lezen zou er niemand rouwig om zijn.

 13. De kop van dit verhaal, en nu het postieve nieuws uit Neede. Heeft Mans K. Neede verlaten? Dat is pas positief nieuws, dit geblaak van deze stoorzender stelt niks voor, een ieder weet hoe dom die man uit zijn nek lult. Wat een arrogante man is dit, hij denkt vrienden te hebben hier, maar schijn bedriegd.

 14. Meine Roswinkel

  Heb de negatieve berichten over het positieve nieuws over Neede eens gevolgd.
  Het initiatief van Mans [ken hem vrij goed] om de positieve dingen van Neede te benadrukken is door sommigen niet begrepen. Integendeel hij is volgens enkelen de oorzaak van de negatieve zaken in Neede.
  Zo zou hij de veroorzaker zijn van de leegstand in de Oudestraat, hebben die mensen wel eens verder gekeken dan Neede? In heel West-Europa staan in de dorpen en steden winkels leeg, dat komt door allerlei ontwikkelingen, schaalvergroting, weilandwinkels, kopen via internet enz.
  Die schutting in de Oudestraat zou aan hem te wijten zijn, volgens mij is die geplaatst in opdracht van de gemeente, dat die discounter bij de gemeente er maar niet komt , ook de schuld van Mans. Nou weet ik dat die meneer v. Schoot¨, de eigenaar van de basismarkt, op elk moment zou mogen beginnen met de bouw van die discounter, er rust een winkelbestemming op dat pand en nog geen 100 mansen zouden dat kunnen beletten.
  Mans zou moeten opkrassen naar het Noorden, waar hij vandaan komt, nou ik zou die man toch echt wel graag willen behouden voor Neede, hij doet tenminste naar mijn waarneming veel voor de gemeenschap.
  Een zekere Che beweerd dat Mans mensen zou hebben bedrogen en kapotgemaakt, zou meneer Che dit eens met bewijzen mij willen aantonen, dat kan via de redactie van deze site, kan hij dit niet waarmaken… DAN IS HET PURE LASTER
  Dat filmpje was een leuk antwoord op dat eerdere negatieve item over Neede, dat 1ste filmpje was met een knipoog bedoeld, het antwoord moet je ook zo zien. En niet meteen iemand die het initiatief daartoe neemt tot de grond toe afbranden.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven