Airbagdieven slaan ook toe in Neede

NEEDE – In het hele land zijn de afgelopen tijd airbagdieven actief. Vooral in Drenthe zijn tweehonderd autobezitters de dupe geworden van de diefstallen. Maandagnacht hebben autokrakers ook toegeslagen in Neede. In woonwijk de Kamp (Barmetloo/Gantvoort) hebben drie bewoners schade opgelopen aan hun voertuig. Het is nog niet bekend of er meer inbraken zijn gepleegd in Berkelland.

Bij alle drie de auto’s (Opel en Ford) zijn de airbags gestolen. De redactie van Nieuwsuitberkelland.nl heeft dinsdagmiddag contact gehad met een gedupeerde die niet met naam genoemd wil worden. “Vanmorgen om 9.30 uur liepen we naar buiten meteen zagen we dat de auto was losgebroken. De schade is enorm, de deur, motorkap en het stuur is vernield door de dieven.”

De vrouw heeft meteen aangifte gedaan bij de politie – via de telefoon – maar de meldkamer kon haar niet helpen. “Ik moest maar aangifte doen via internet. Dat heb dan ook gedaan. Al snel kreeg ik een bevestiging terug met het antwoord dat er niet genoeg aanknopingspunten waren om de zaak te gaan onderzoeken. De zaak werd met de digitale brief daarom meteen gesloten. Schande! Daar kan ik zo boos over worden. Het is een landelijk probleem, je maakt het de dieven zo wel heel makkelijk.”

Twee voertuigen staan op dit moment bij autoschadebedrijf Markerink in Neede. En de andere bij Hartgerink in Hengevelde. “Waarom ze die airbags stelen? Vaak worden de airbags gebruikt voor schadeauto’s die in de vrije markt terecht komen. We hebben al vaker aangeven dat de controle na de verkoop van z’n auto moet worden bijgehouden door een instantie. Dan kun je precies zien wat er met de auto’s gebeurt, en welke nieuwe materialen er in komen.

De politie? Het college van Berkelland moet zich eens achter de oren krabben, er zijn sporen genoeg die de politie kan onderzoeken, bijvoorbeeld vingerafdrukken. Belachelijk dat de politie niet eens de moeite neemt om te komen kijken”, vertelt de eigenaar van het bedrijf.

Inwoners die wat verdachts hebben gezien kunnen zich melden bij de politie dat kan via 0900-8844.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Airbagdieven slaan ook toe in Neede”

  1. Waarom zou je de politie wat doorgeven?
    Ze nemen niet eens de moeite om te komen.
    Moet alles op een presenteerblaadje gebracht worden?
    Wie is er nu de politie?
    We zijn heel diep gezonken in dit land.

  2. Politie is alleen maar bezig met bonnen uit te schrijven dat is gemakkelijk werken hoeven ze niet na te denken .Als je niets meer kunt kan je altijd nog bij de politie .Ik denk dat we het recht maar weer in eigen handen moeten nemen want nederland zakt ver af klote land

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven