Berkelland gaat even terug in oorlogstijd

43rd wessex divion liberation tour 2010 138EIBERGEN – Het is precies 65 jaar geleden dat de voormalige gemeenten Eibergen, Ruurlo, Neede en Borculo bevrijd zijn door de geallieerden (Canadezen). De leden van Keep Them Rolling maakten dinsdag een start met hun tocht door Berkelland. Om zo stil te staan bij de bevrijding na de oorlog. Tijdens de bevrijdingsritten werden er bloemen gelegd bij verschillende oorlogsmonumenten.

Bij het kasteel in Ruurlo is afgelopen weekend een Liberty Camp opgebouwd, waar de eigenaren van de legervoertuigen een lange tijd bivakkeren. Daarna reizen ze af naar Noord-Nederland met eindbestemming Groningen en Leeuwarden.

Woensdag doen de legervoertuigen Neede aan. ’s Avonds wordt er een fakkeltocht gehouden in Ruurlo. Fotograaf Christiaan Thalen was voor Nieuwsuitberkelland.nl dinsdag in Eibergen ter plaatse om de bijzondere gebeurtenis vast te leggen.

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1127]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Berkelland gaat even terug in oorlogstijd”

  1. Het zou reuze zijn als men over de deze gebeurtenis van 65 jaar geleden zou schrijven.
    Wat weet ik er nog van? Heel veel. De grote tanks met bloemen beladen door de Grote straat.
    Oude Canadezen zeggen nu nog dat ze nooit zoveel “kusjes” hebben gekregen gedurende die bevrijdings parade.

    Wie schrijft de volgende reactie van 65 jaar geleden?

  2. gerrittijink

    65 jaar gelden was ik -8 en vanuit deze omgeving kon ik die bevrijding goed analyseren en die “kusjes” waarover ene prakke tussen haakjes rept waren gewoon de opmaat voor het vervolg maar dat werd helaas te vaak ontkend met als navrant gevolg dat er nog steeds lui rondhuppelen die die hele W.O.ll ontkennen. Gisteren was het groot feest in neede e.o. en al die achterhoekers met een kanadees accent liep[en voorop in de parade. p.s. W.O.lll laat gelukkig op zich wachten

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven