N18: Vrachtwagen raakt van de weg

EIBERGEN – Donderdagnacht rond 00.30 uur is een 64- jarige bestuurder uit Almelo met zijn vrachtwagen van de weg geraakt. Wonder boven wonder is de chauffeur niet gewond geraakt. Het incident gebeurde op de kruising Groenloseweg met de Rekkenseweg (N18).

Volgens de politie – die ter plaatse was – heeft de chauffeur uit Almelo door een onbekende oorzaak vanaf het Total tankstation tot aan de kruising op het fietspad gereden (zeker 400 meter). Ter hoogte van de kruising kwam de vrachtauto is de sloot tot stilstand.

De container die werd vervoerd was gevuld met vijfentwintig ton goederen. De man was werkzaam voor Blok in Almelo. Bergingsbedrijf Wolves uit Wierden heeft de truck uit de sloot gehaald. De politie heeft de chauffeur meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Update vrijdagmiddag:
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 12 maart een 64-jarige man uit Almelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man raakte met zijn vrachtwagen op de Groenloseweg in de sloot. Hij raakte niet gewond. Agenten kregen omstreeks 00.40 uur melding van het ongeval. De 64-jarige man raakte met zijn vrachtwagen in de sloot. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Doordat de man lichamelijk niet in staat was een goede ademanalyse af te leveren, is er een bloedproef afgenomen om vast te stellen hoeveel de man gedronken heeft. De uitslag daarvan is over enkele dagen bekend. De man is heengezonden met een rijverbod en een proces-verbaal.
 
   
Rectificatie dronken vrouw (ingezonden brief):
Ten eerste kwam ik niet van een feestje, maar was gewoon de hele avond thuis achter de computer. Tegen omstreeks 0.15 uur ben ik mijn hond gaan uitlaten in de veronderstelling om daarna gelijk naar bed te gaan. Toen ik bij de huisdeur kwam besefte ik, dat ik mijn sleutels binnen had laten liggen. Ik hoefde niet aan te bellen, want er was niemand thuis. Mijn man had nachtdienst . Toen mijn man om 22.30 uur naar zijn werk ging had ik nog geen druppel gedronken, knap om je in zo’n anderhalf uur zat te zuipen, maar ook al was ik ladderzat dan nog hadden jullie dit niet mogen doen.

Ik ben naar verschillende adressen gelopen en heb daar aangebeld, omdat daar een reservesleutel lag, maar niemand deed helaas open. Na zo’n dikke twee uur door Eibergen hebben gedoold, met mijn ziel onder de armen, besloot ik om maar naar Groenlo te lopen, want daar woont mijn zoon. Toen ik op de Groenloseweg liep was ik zo blij, dat ik in de verte een politiewagen zag staan, dus ik dacht oh gelukkig nu hoef ik niet helemaal naar Groenlo te lopen midden in de nacht.

Bij de politie aangekomen kon hij niets voor mij doen. Ik heb het verhaal uitgelegd, maar hij was met het verkeersongeluk bezig. Ik vroeg of er geen andere wagen in de buurt was die mij kon helpen, nee en bellen deed hij ook niet. Helemaal overstuur, niet begrijpende dat de politie om 2.30 uur mij zo de duisternis in stuurt. Dus zei ik hem, dan moet ik naar Groenlo lopen, want daar ligt ook een sleutel. Ja dat moest ik maar doen, dan.

Bijna halverwege Eibergen en Groenlo wordt ik steeds banger, eerst heb je nog licht, maar dan komt er zo”n grote duisternis, opdat moment ging er van alles door me heen. Ik durfde niet meer verder en draaide weerom en liep weer richting Eibergen. In Eibergen aangekomen zag ik dat de vrachtwagen weer op zijn plaats stond, dus ik wéér naar de zelfde politieagent. Nee hij kon me niet helpen. Ik vroeg of hij dan mijn zus wilde bellen, want zij had ook een sleutel. Nee hij had geen mobiel bij zich. Ik vroeg naar zijn naam, hij zei heel arrogant, heb je mijn naam nodig om te kunnen bellen dan. Ik zei, nee om een klacht in te dienen, als de politie overal zo te werk gaat kan ik me voorstellen, dat er mensen vermoord of verkracht worden. Toen vroeg ik het aan de andere agent, nee die had ook geen mobiel…..

Ik  ben toen nog een keer naar mijn zus gelopen en heb toen heel hard door de brievenbus geschreeuwd om hulp. Toen ik daar aankwam was ik helemaal overstuur, gelukkig deed ze dit keer openen had ik om 4.30 uur een reservesleutel.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1093]

Deel dit artikel:

11 gedachten over “N18: Vrachtwagen raakt van de weg”

  1. De chauffeur was letterlijk de weg kwijt.
    Maar goed dat dit niet overdag is gebeurd.

  2. Nu blijkt maar weer dat het niet zo goed gesteld is bij de firma Bolk. Ze doen voorkomen het beste jongetje uit de transportklas te zijn, maar met dit gevalletje loopt het imago van Bolk toch een deuk op. Hoogmoed wordt bestraft.

  3. Nou ik vond het toch grappiger dat die vrouw langs kwam met haar sjikker harses. Nou dan loop ik wel naar winterswijk want daar werkt mijn man ghe ghe ghe!! Drank maakt meer kapot dan je lief is, verbieden moeten ze het!!!!!

  4. ik vind het heel erg dat de politie geen hulp biedt aan iemand die in paniek is,omdat ze haar sleutel thuis had laten liggen om even een familielid te mogen bellen om haar te helpen en daarbij zeker niet dronken was zoals door de opname wordt beweerdt. Omdat we deze vrouw heel goed kennen.

    a,kok 13032010

  5. Schandalig dat de politie je niet wil helpen.Hij kan toch wel iemand bellen.Dat is toch zijn plicht om mensen te helpen in nood.Vreselijk vind ik dit!

  6. re- op wim w. wil graag ff mn oprechte meing kwijt op de aanval vd heer wim w op de firma bolk. waarschijnlijk een gefrustreerde man die een degelijk goed geleid bedrijf zo even van zn sokkel wil drukken? de firma bolk staat europees gezien zeer goed bekend en men probeerd ook de medewerkers op een goede ondersteunende manier zijn haar werk te laten doen,met degelijk betrouwbaar matriaal. als helaas -en ik betreur het gebeurde intens-1 van haar medewerkers een grove fout begaat,hoeft mijns inziens niet de firma bolk in een kwaad daglicht te worden gezet door u. de firma bolk heeft nl. niet gezegd tegen de betreffende chauffeur,kerel rijd nog ff lekker een stukkie. natuurlijk niet, het gebeurde is zeer te betreuren. helaas is t niet terug te draaien.

  7. Appelman1 is ex werknemer van Bolk? of drinkt teveel appelsap. wat een gelul. Of de chauffeur is de man van de vrouw van de sleutels. Wat een story.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven