Conflict over kap aan rand grafheuvel

EIBERGEN – De eigenaren van een bosperceel (grafheuvel) aan de Kiefteweg met de Vaarwerkweg zitten met het bedrijf Lako in de clinch over de kap van meerdere bomen. Volgens de familie Ter Welle heeft de eigenaar van het bedrijf illegaal bomen gekapt op hun grond. “Er is nooit overleg geweest, de bomen waren opeens weg. We hebben aangifte gedaan bij de politie over deze zaak”, zegt één van de eigenaren van de grafheuvel.

Jan Lageschaar eigenaar van Lako: “Ik heb een tijdje terug een stuk grond van de particuliere boseigenaren gekocht om mijn terrein uit te breiden. Ik heb toen aangegeven dat alles vijf meter opschijft inclusief het talud (wal) waar een aantal bomen voor moeten wijken. Er zijn toen geen bezwaren ingediend. Het is een minne streek om na de koop nu zo moeilijk te doen.”

Het kadaster is vorige week ingeschakeld om te bepalen waar precies de grens ligt. De bomen staan volgens het bedrijf op grond van de eigenaren van het bos. De familie heeft een herplant opgelegd en een schade vergoeding van ongeveer 1000 euro.

“Hoe nu verder? We wachten het antwoord van de politie af, waarschijnlijk wordt het een rechtszaak. Want we kunnen nu echt niet meer door één deur”, aldus Ter Welle. De grafheuvel staat bekend bij verschillende instanties. Het monument is van 3000 jaar voor Christus en is verboden terrein. Of er voor deze bomen ook nog een kapvergunning aangevraagd moest worden is niet bekend.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Conflict over kap aan rand grafheuvel”

  1. gerrittijijnk

    EEn wijl gelee heb ik aan de toenmalige weth. zappey gevraagd, nee geeist dat alle kettingzagen in de schuur moesten blijven want anders houden we geen bomen meer over, wel dit is weer een van die gevallen. (zwarver gait, boomoolooog)p.s. hypothetisch: jaaan ik hep ut kold nem effen wat holt met, jan pakt de zage en zaagt moazo ne boom umme, dan ut holt innen auto en zo geet dat wietur, piet ik hep ut enz,etc. en toen werd het heel erg warm en winderig. Hoo kan dat daan, nou een of anderen lul hef moazo de beume ummezaagt.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven