Ingezonden: ‘Rel om plan Heinemans’

GELSELAAR – Ingezonden op 20 april: Dag inwoners van Gelselaar, REL IN GELSELAAR!! Het is niet de stijl van Gelselaars Belang om via e-mail ons standpunt over een onderwerp kenbaar te maken maar daar anderen dit ook doen kunnen we nu helaas niet anders.

Deze week werden we door verschillende inwoners van Gelselaar benaderd met de vraag wat ze toch moeten met de e-mails (met name de brief met de bezwaren) welke door Herman Wannink en de Stichting Erfgoed Gelselaar zijn rond gestuurd en waarin zij ondersteuning vragen bezwaar te maken richting de Gemeente over plan Heinemans (De Heuver) .

Het is nog maar ruim een maand geleden dat zij bezig waren om Gelselaars Belang in een zwart daglicht te zetten via de media en gemeenteraad over het beschermd dorpsgezicht en plan Heinemans Door hun persoonlijke visie richting pers, college en gemeenteraad te geven over het plan Heinemans, en dat het gebied van het Beschermd Dorpsgezicht uitgebreid moest worden, werden ook een groot aantal agrariërs terecht zeer verontrust.

De indruk werd gewekt dat uitbreiding “maar zo even geregeld kan worden”, terwijl de verschillende instanties (provincie, gebiedscommissie, gemeente, Gelselaars Berlang, Gelders Genootschap) daar een jarenlange zorgvuldige procedure hebben gevolgd. Feitelijk ligt nu weer iets dergelijks voor en waarom Herman, en met hem de Stichting Erfgoed Gelselaar, voor de muziek uitloopt en voorbij gaat aan alle eerder gemaakte afspraken met hier boven genoemde instanties is onduidelijk. Het is in ieder geval zeer ondemocratisch om, zoals al vaker is gebeurd, na de ledenvergadering op 24 maart van Gelselaars Belang en waar hij het zelfs eens was met de procedure, later weer te komen met een totale afwijzing.

Iedereen heeft recht om zijn of haar persoonlijke mening te geven over het plan op basis van feiten maar wel volgens bepaalde procedures die we in Nederland en dus ook in Gelselaar, met elkaar hebben afgesproken en pas op het moment dat het plan ook voor een ieder inzichtelijk is. Alleen dan kan op democratische wijze op basis van feiten besluitvorming plaatsvinden. Iedereen, dus ook Herman Wannink en Stichting Erfgoed Gelselaar, zal zich aan de procedure moeten houden en bezwaar kunnen maken als er een concept plan ligt.

Daarnaast komt het bij de eerder genoemde instanties, waar Herman en de Stichting Erfgoed Gelselaar hun brief aan versturen, zeer onprofessioneel over dat er bezwaar wordt gemaakt op een plan dat nog niet voorligt. Maar met name stoort het Gelselaars Belang enorm dat men (weer) bezig is met enorme stemmingmakerij en doet voorkomen namens de gehele Gelselaarse bevolking te spreken. Beste inwoners van Gelselaar, helaas zien wij ons genoodzaakt u hierbij op dezelfde wijze als Herman en de Stichting Erfgoed Gelselaar te benaderen en adviseren u hun brief niet te ondertekenen.

Vriendelijk verzoeken wij u deze mail door te sturen naar familie, vrienden, buren en bekenden in Gelselaar In de bijlage de brief van Herman en Stichting Erfgoed Gelselaar en de reactie daarop van Gelselaars Belang. Met vriendelijke groet, Bestuur Gelselaars Belang,

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Ingezonden: ‘Rel om plan Heinemans’”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven