Weer aparte auto gespot in Berkelland

tn_Afbeelding nieuw Roy 18942BERKELLAND – Na Google zal de komende tijd een auto van Cyclomedia door Berkelland rijden. Het bedrijf is bezig met het maken van panoramafoto’s (360°). Alle gegevens worden verzameld in een online database. De locatie, oriëntatie, en tijdstip worden geregistreerd. De Cyclorama’s worden voornamelijk gebruikt door gemeenten, rijksoverheid en woningcoöperaties.

De hele gemeente wordt gefotografeerd. Een Opel Corsa rijdt over alle openbare wegen en maakt om de 5 meter een foto. Veel gemeenten maken gebruik van deze digitale database, meer dan 75%, bijvoorbeeld voor inventarisaties, vergunningaanvragen, beoordeling verkeersveiligheid, onderhoud (wegen/groen), milieuzaken, en openbare orde en veiligheid.

Gemeente Berkelland maakt volgens woordvoerster Henny Roos geen gebruik van de diensten van Cyclomedia. Of ProWonen wel een abonnement heeft is niet bekend. De kosten voor een instantie zijn jaarlijks 38.500 euro. De gemeente Bronckhorst is één van de buurtgemeenten die goed te spreken is over Cyclomedia.

“Omdat we veelal bezig zullen zijn achter het bureau, met het modelmatig bepalen van de waarde, is het van belang te beschikken over goed materieel. We maken onder andere veel gebruik van de diensten die de vakgroep GIS aanbiedt. Geoweb, Cyclorama en de luchtfoto’s worden door ons veelvuldig geraadpleegd. Dit scheelt ons een rit naar buiten door onze uitgestrekte gemeente en zo besparen we tijd en geld. Ook door de welstand worden de cyclorama’s veel gebruikt”, aldus de gemeente.

Fotograaf Roy Nijman kwam tijdens de paasdagen de auto tegen in de straten van Eibergen. Hieronder de foto’s.

[nggallery id=1142]

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Weer aparte auto gespot in Berkelland”

 1. Ook in Rietmolen is deze auto gesignaleerd.
  2e paasdag op de van everdingenstraat

 2. gerrittijink

  Ongevraagd worden we tekijk gezet door een cycloop. Krijgt de gem. hier ook geld voor? BIK BRODDER = wotsjing joe, George Orwell 1984 (zwarver gait, the invisible man)p.s. laat die cyclo-koMEDIAnten de begroting van 2010 eens in beeld BRENGen en anders moeten die inquisiteurs hier snel wegwezen

 3. zie daar Rabobank en daar ABN-Amro en kijk daar eens het oude Politie kantoor is er ook niet meer

 4. Moet dat dan ook op een zondag?
  2de Paasdag , zoals in het verslag?
  Hoezo bezuiniging!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven