Bewoners geven reactie over actieborden

EIBERGEN – Ingezonden op maandag (15 mei): Van de bewoners langs de N18 tegenover de Laarberg wonen er enkele al van kinds af aan, anderen hebben in het verleden een woning/boerderijtje gekocht om van de vrije natuur te kunnen genieten.

Begin 2000 is de rust en het uitzicht al danig verstoord door het realiseren van het regionaal bedrijven terrein Laarberg. In verband met de moeilijke grondverkopen op de Laarberg wordt het beeldkwaliteit plan door de gemeente Oost Gelre nu ook al ter zijde geschoven.

Bedrijven langs de N18 bouwen nu meer 2x zo groot dan dat is vastgesteld in het beeldkwaliteit plan (kavels van maximaal 7500m2), dit betekent hallen van meer dan 100 meter lengte. Dit veroorzaakt veel  geluidshinder, veroorzaakt door het weerkaatsen verkeers- en industrie lawaai. Als klap op de vuurpijl is de nieuwe N18 gepland voor, door of achter de woningen, de bewoners hebben het idee dat Rijkswaterstaat met de aanleg van de N18 letterlijk over hen heen walst.

Enkele bewoners zullen moeten verkassen, anderen zullen tussen ’n knooppunt van wegen op ’n “eiland” achter blijven. Voor deze bewoners zal het woongenot verslechteren door toename van stank, lawaai en verminderd uitzicht. In een geluidsrapport gemaakt t.b.v. realiseren van Laarberg blijkt dat het geluidsniveau het maximale al heeft bereikt of zelfs al overschrijdt.

Het is nu nog ’n gezellig buurtje, door de aanleg van de N18 zal dit buurtje geheel uit elkaar vallen. We zijn er van bewust dat er met de huidige weg iets moet gebeuren, maar vragen Rijkswaterstaat, Gemeente Berkelland en Oost Gelre om de belangen van de bewoners naar behoren te behartigen. Met vriendelijke groet, bezorgde bewoners tegenover Laarberg.

Nog een reactie:
De reden van de plaatsing van de borden is dat r.w.s. eerst op bezoek komt om te vertellen dat we opgekocht worden, de taxateurs op bezoek komen om je hele hebben en houden te bekijken en vervolgens anderhalve week na de taxatie te bellen dat we niet weg hoeven maar de weg op geringe afstand achter het huis komt te liggen. Resultaat onverkoopbare woningen. Er zijn nog nieuwe borden in de maak kom ziet en overtuigt U.

Eerdere bericht: Bewoners plaatsen actieborden langs N18

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Bewoners geven reactie over actieborden”

  1. Ik zou de tekst dan wel GROTER en DUIDELIJKER maken want zo is het niet leesbaar vanuit de auto en nog gevaarlijk bovendien!!! Dus: pas de borden aan zou ik zeggen.

  2. Zonder van het geld en de moeite,het helpt toch niets.Ze doen toch wat ze willen.En waarschijnlijk gaat het nog veel langer duren dan dat ze zeiden.

  3. De nieuwe N18 had al lang klaar moeten zijn!!!.
    Dat zou een goeie kop voor dit artkel zijn.

    Wat gebeurd er namelijk nu mei 2010 de bewoners in het gebied blijven in onzekerheid of ze nu wel of niet kunnen blijven wonen, of dat ze de nieuw N18 door hun tuin krijgen voor of achter langs hun woning of boerderij.Allemaal onduidelijkheid en dat is voor deze mensen zeker geen pretje. Rijks Waterstaat moet nu maar is beslissen dan weten
    de zogenaamde ”aangelanden” waar ze aan toe zijn. Jammer dan als ze weg moeten maar kijk is op de Wilhelmweg in Eibergen, gewoon rijdenden bommen komen er of deze weg denderen en grote tankwagen’s rijden gewoon door het rode stoplicht levensgevaarlijke situatie’s en wat een overlast hebben deze mensen al niet gehad al tientallen jaren en nog steeds en hoeveel ongelukken zijn er al niet gebeurd, laten die zogenaamde ”aangelanden” van het nieuwe nog steeds niet door Rijks Waterstaat vastegesteled trace maar snel definitief worden dan weet iedereen waar men aantoe is, zou dat niet het beste zijn. De nieuwe N18 komt er toch, dat zullen je zien. Want wat de hoge heren voor hebben, hebben ze lang niet achter. In Eibergen zijn woningen genoeg te koop en de boeren klagen toch dat het zo slecht met hen gaat dus ik zou zeggen, boeren verkoop de boel en en ga lekker genieten. Begrijp dat het pijn doet als je de boerderij of woning,met vele dierbare herrinneringen, moet verlaten,maar een keer komt het er toch wel van. Kijk is naar andere mensen hoe
    vaak moeten die om welke reden dan ook verhuizen en die doen het toch ook.
    Wens jullie die nu nog steeds in het ongewissen zijn over het nieuwe Trace van de N18 veel sterkte toe !!!!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven