Felle brand verwoest rietgedekte woning

RUURLO – Blusploegen uit Ruurlo, Barchem, Hengelo en Doetinchem (hoogwerker) hebben zaterdagavond een uitslaande brand in een woning aan de Bleuminkmaatweg bestreden. De rietgedekte woning is door de vlammen bijna volledig verwoest. De twee aanwezige bewoners hebben tijdens het begin van de brand nog hun huisdieren kunnen redden waaronder een hond en vogels.

Rond 21.15 uur werd brandweer Ruurlo als eerste opgepiept, later kwamen de andere korpsen ter plaatse. Het bluswater werd uit een naastgelegen beek gepompt (Veengoot). De brandwachten zijn tot in de nacht bezig geweest met het nablussen. De weg was daarom volledig afgesloten.

Een buurtbewoner die als eerste ter plaatse was vertelde dat het vuur waarschijnlijk is ontstaan in de schoorsteen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1222]

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Felle brand verwoest rietgedekte woning”

 1. sterkte voor de bewoners.wat lijkt me dit vreselijk om alles zo te moeten verliezen.

 2. fam Overveld

  Fam Nijland heel heel veel sterkte de komende dagen .
  Fam Overveld Hengeloseweg 6 Ruurlo

 3. hulpverlener

  Ik wordt de laatste tijd een beetje ziek van al die ramptoeristen zoals 112oostgelderland.nl en al die andere blagen in Vorden, Apeldoorn, Zutphen en regio etc. Deze site en achterhoeknieuws wil ik daar niet op aan spreken zij doen het voor hun werk, site en doen het echt om het nieuws te verslaan. Maar gisteren stonden er op het laatst wel 5 a 6 fotografen en meerdere cameramensen bij de brand. Dit heeft toch geen zin. Familie veel sterkte. Nieuws Uit Berkelland veel succes met de site,

 4. Vertel mij eens hulpverlener, wat is het verschil tussen een verslaggever van nieuwsuitberkelland.nl en iemand van 112oostgelderland.nl…. Zijn zij niet allemaal geïnteresseerd in nieuws rond brandweer/ambulance/politie in hun regio? Iedereen heeft dan toch het recht op informatie over een incident? Het blijfht natuurlijk wel een vraag in hoeverre men zich bemoeit en bezighoudt met de hulpverlening. Ik denk dat iets meer afstand wel op zijn plaats is. Niet zo sensatie gericht aub.

 5. hulpverlener

  @Klaas: Het is natuurlijk voor de familie niet leuk om via deze weg hierover verder te gaan. Je zegt het goed het verschil tussen een verslaggever/journalist met jarenlange ervaring in de media en iemand, ramptoerist daar bedoel je 112oostgelderland mee. Het is gewoon de grootste onzin om al die 112 sites te maken. Dubbel werk…………..

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven