Onderzoek gestart na voetbalincident

LOCHUIZEN – De politie stelt een onderzoek in naar een voetbalincident in Lochuizen, waarbij op maandag 24 mei een scheidsrechter is mishandeld. Van één verdachte is inmiddels een verklaring opgenomen. Het incident deed zich voor aan het eind van de promotie/degradatiewedstrijd tussen een plaatselijk voetbalelftal en een elftal uit Nijmegen.

Hierbij werd de scheidsrechter mishandeld door één of meerdere leden van de bezoekende club. Bestuursleden van de plaatselijke club probeerden de scheidsrechter te beschermen en hierbij raakte ook één bestuurslid gewond. In eerste instantie was er sprake van een grote groep mensen die bij het incident betrokken was. Ook bestuursleden van de bezoekende club verleenden de politie alle medewerking.

De politie was met acht agenten en een hondengeleider ter plaatse. Men wist de groep te kalmeren, waarna de bezoekers onder per bus huiswaarts keerden.  Een 36-jarige Nijmegenaar is inmiddels verhoord en het onderzoek naar het incident wordt voortgezet.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Onderzoek gestart na voetbalincident”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven