Oudste inwoonster is 105 jaar geworden

BORCULO – “U, mag Hein tegen mij zeggen. Nee, was het antwoord u bent de burgemeester.” Zo kwam de burgervader van Berkelland (Hein Bloemen) bij mevrouw Schipper- Kroon binnen met een mooi boeket bloemen. Zij is dinsdag 9 mei met haar 105ste verjaardag de oudste inwoonster van de gemeente  Berkelland.

Evertje Schipper was de 5ste dochter uit een gezin van tien kinderen. Haar vader runde een boerderij. Zij verliet de Hoeve op 18-jarige leeftijd om naar Hilversum te vertrekken als een dienstbode om twee rijke dames te verzorgen. Hier heeft zij Gerrit Schipper leren kennen die beambte was bij een bank.

In 1935 werd hun huwelijk vertrokken. Zij kregen 4 kinderen (drie zoons en een dochter) Hun jongste zoon is in 2008 overleden. In 1972 verhuisden ze naar Rheden en in 1987 naar Borculo. Een jaar later is haar man daar overleden. De sterke moeder heeft nog acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen, binnenkort wordt het 9de achterkleinkind in Zuid Afrika verwacht.

Stil zitten doet Evertje Schipper het niet, elke dag een uur op de hometrainer. Stiekem kookt ze nog wel eens haar eigen potje, het liefst biefstuk met lof en natuurlijk een glaasje rode wijn (want anders is de maaltijd niet af).

Tot op heden heeft zij nog nooit medicijnen gebruikt. Positief in het leven staan en het geloof geeft haar kracht. Bijnamen heeft ze ook maar wil deze graag voorzich houden. Na een gezellig gesprek nam de burgemeester afscheid met een ’tot volgend jaar’.

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1227]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Oudste inwoonster is 105 jaar geworden”

  1. Hartelijk gefeliciteerd met u verjaardag.
    Z’n leeftijd en er nog zo goed uit zien
    Ik wens u nog veel gezondheid toe en geniet nog van het leven

    Vriendelijke groet
    Betty

  2. c. Korenberg

    kent mij niet, maar van harte gefelciciteerd mevrouw, u heeft een gezegende leeftijd mogen bereiken.
    Ik vind ook dat u met uw “nee”, ook nog eens goed bij bent, en hiermee anderen het goed voorbeeld geeft hoe het hoord. Vriendelijke groet CLaudia

    ,

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven