Brug Muraltplein in Borculo ingestort

brug borculo 2 006-borderBORCULO – Het had het paradepaardje van de Weerkomdagen moeten worden; het loopt nu uit op een fiasco. De ophaalbrug over de gracht bij het Muraltplein in Borculo is vanmorgen omstreeks half negen naar beneden gekomen tijdens het testen. Met man en macht werd er gewerkt om de nieuwe brug af te maken maar dat gaat helaas niet meer lukken. De bovenbouw van het brugdeel zal in de loop van de dag weggehaald worden.

Omwonenden werden vanmorgen vroeg wakker van een klap die met flinke trillingen gepaard ging. Eeenmaal buiten bleek dat klap veroorzaakt door het naar beneden vallen van het brugdeel en de bovenbouw. De schade is enorm; de bovenbouw van het brugdeel is op diverse plaatsen afgebroken. De ophanging heetf het begeven. Vermoedelijk heeft ook het wegdeel schade opgelopen.

Er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Er raakte wonderwel niemand gewond. Het is op dit moment nog niet bekend of er schade is ontstaan aan het Kristalmuseum of andere panden in de omgeving. Er zal nader gekeken worden of er scheuren zijn ontstaan in gevels.

Wanneer de brug nu geopend kan worden is onbekend. De brug zou op 1 juli 2010 officieel geopend worden. Neco Neede is de constructuur van de brug.

<
Ingestorte brugdeel:
[nggallery id=1347]
Weghalen brugdeel:
[nggallery id=1348]

Deel dit artikel:

12 gedachten over “Brug Muraltplein in Borculo ingestort”

 1. ALTIJD MAAR WEER GELD NAAR BORCULO
  DAT IS ALLEMAAL GELD OVER DE BALK SMIJTEN NET ALS DE DURE KERSTVERLICHTING WANNEER ZIEN ZE IN DAT GELD OOK IN ANDERE GEMEENSTES GEBRUIKT KAN WORDEN

 2. @Harry

  Jij wilt ons gemeentelijk geld aan een andere gemeente geven? Oost-Gelre (Groenlo en Lichtenvoorde) of Winterswijk of zo?

  Wellicht is Harry niet van het feit op de hoogte dat de gemeentes Borculo, Eibergen, Ruurlo en Neede al een tijdje niet meer bestaan. Ach, je kunt niet alles weten en sommige mensen lezen gewoon vier jaar lang de krant niet ……. We wonen tegenwoordig in de gemeente Berkelland Harry!

 3. Tja in borculo gebeurt het. zeggen ze daar toch altijd
  Ze meent toch altied dat ze het better wet.

 4. gerrittijink

  EEN BRUG TE VER, net als de voetjeballers zitten de beste bruggebouwers in ’t buitenland. (zwarver gait, brugge-expert)p.s.ach diemiljoenen van twence zijn er nog wel om de ergste klap op te vangen, het pikmeerarrest kan van stal

 5. Connie Plassen

  @ eibergenaar

  Iedereen heeft recht op haar eigen probleem(jongeren) 😉

 6. @ Connie

  Is het niet zo dat “Berkelland” in het algemeen zo zijn problemen heeft, of het nu Eibergen, Neede, Ruurlo of Borculo is ?

  Te denken valt aan Hitlergroeten, Hitlerprofielen op Hyves, ontucht en verkrachtingen, belagen van allochtonen, overmatige aanhang van extreem rechts etc etc ?

  Bekijk het Elsevier onderzoek van gemeenten in Nederland maar eens, of het misdaad rapport van Nederland waar Borculo (niet Berkkeland) op de 17de plaats staat qua ontucht/zedenzaken minderjarigen.

  Verbeter Berkelland en begin bij jezelf…

 7. Achja, dit moet in Borculo, dat moet in Borculo

  Borculo krijgt overal voorrang op.
  Geef Eibergen, Neede, Haarlo, Rekken maar eens voorrang.

  De opmerking die hier bij hoor:
  Een brug te veel

 8. wat een gezeik allemaal zeg!!
  er is gewoon een ongeluk gebeurd waar goddank niemand door is gewond geraakt, en gelijk beginnen ze allemaal weer te zeuren: teveel geld naar Borculo, teveel dit teveel dat. Bah, word er misselijk van.
  Schaam jullie allemaal.

 9. @Nadia

  Je zou ook de conclusie kunnen trekken dat er onder de oppervlakkigheid een heleboel leeft en gebeurd waar blijkbaar geen aandacht aan geschonken wordt of men niet over durft te praten…

  Dat je daar misselijk van wordt kan ik me wel voorstellen, zou ik ook worden…

 10. Nadia vinger in jouw keel stoppen en overgeven. Je moet meningen van mensen niet kleineren. Er zijn fouten gemaakt door ambtenaren en wanneer worden deze ambtenaren nu eens aangepakt. Had jij die mening ook gehad als jij onder de brug was doorgelopen en je had deze op jouw hoofd gehad?????? Of een van jouw dierbaren was dat gebeurd. We reageren in NL pas als er doden vallen maar dan is het te laat en hebben we over medelijden mee en begrip voor……hypocriet en onverantwoordelijk heet dat.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven