VVD krijgt meeste stemmen in Berkelland

BERKELLAND – De VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) heeft in de gemeente Berkelland tijdens de Tweede Kamerverkiezingen de meeste stemmen ontvangen. Maar liefst 21,8% (+6,4%) van de stemmen ging naar deze politieke partij. De PvdA eindigde op een tweede plek met 21,2% (-2,2%) stemmen. In totaal ging 78,41% van de Berkellanders naar de stembus (27.197 inwoners), dit ligt boven het landelijk gemiddelde van ruim 75%.

Het CDA moest fors inleveren vergeleken met de verkiezingen in 2006 (-13,6%). De andere partijen bleven aardig gelijk alleen de PPV kreeg dit keer 8% meer stemmen vanuit Berkelland (totaal 11,6%). Er hebben zich geen grote problemen voorgedaan woensdag, een aantal stemmers waren boos ze mochten niet stemmen omdat ze geen geldig identiteitsbewijs bij zich hadden.

“Op het bureau in Eibergen hebben we twee mensen naar huis gestuurd. Ik heb het gevoel dat de landelijke verkiezingen meer leven dan op lokaal gebied. Hoe ik dat proef? Er kwamen regelmatig mensen binnen met de opmerking: “Gaan we nu met het rode potlood stemmen”. Deze inwoners hebben dus niet gestempd op 3 maart”, zegt Ursula Drexhage van GB.

Alle uitslagen op een rijtje: CDA:19,8% (-13,6%), PvdA:21,2% (-2,2%), SP:10,5% (-5,7%), VVD:21,8% (+6,4%), PVV:11,6% (+8,0%), GrLi:5,1% (+2,4%), ChU:1,4% (-0,6%), D66:6,4% (+5,3%), PvdD:0,9% (-0,2%), SGP:0,1% (0,0%), NwNed:0,0% (+0,0%), TON:0,6% (+0,6%),  en MenS:0,4% (+0,4%).

Klik hier voor alle stemmen per bureau en hier voor de percentages.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “VVD krijgt meeste stemmen in Berkelland”

  1. Dat de PVV, 8 zetels gewonnen heeft, zegt toch wel iets over hoe de bevolking van Berkelland en Nederland denkt over de politiek. Het is te hopen dat het ten goede komt aan de mensen die PVV gestemd hebben. Er is verandering nodig, dat vraagt de bevolking.

  2. Wim, ik weet niet waar jij ziet dat de pvv 8 zetels gewonnen heeft, maar dat staat nergens hoor!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven