Avondvierdaagse afgesloten met intocht

vierdaagse 2010 051EIBERGEN – Vrijdag was de laatste dag van de avondvierdaagse in Eibergen. Maar liefst 965 vierdaagse deelnemers en nog eens honderd eendaags deelnemers (waarvan er 43 rolstoelers) en tien leden van Estenia deden er mee. Geen van de deelnemers heeft afgehaakt ook de EHBO hoefde weinig te doen, geen enkele blaar. De tocht ging door het Kerkloo waarna de intocht door het centrum plaatsvond.

Toch iets bijzonders aan deze vierdaagse. Nadat de voorzitter – Piet de Wit – van de ijsvereniging zijn dank had uitgesproken aan de vele vrijwilligers en verkeersregelaars, nam wethouder Jan Markink het woord over, hij prees ook de organisatie maar wilde toch twee personen extra in het bloementje zetten.

Gerrie van de Werf uit Neede, zij heeft de vierdaagse al 65 jaar meegelopen, dit ook al bij de vorige organisaties. Ook loopt zij de Nijmeegse, Doetinchemse en de Barchemse vierdaagse.

Maar helemaal in het zonnetje gezet werd Paul Miller. Twee jaar geleden werd hij in Eibergen bij een zeer zwaar ongeluk bekneld geraakt. De artsen overwogen om zijn beide benen te amputeren. Hij wilde dit niet. Na acht operaties en een verblijf van anderhalf jaar in het Roesingh in Enschede heeft hij aan deze vierdaags 4 maal 5 kilometer gelopen. Hij gaat ervoor om volgend jaar de vierdagen 10 kilometer te halen.

Eerdere bericht: Deelname bij start vierdaagse groot


Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1314]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Avondvierdaagse afgesloten met intocht”

 1. Gerrie v.d. Werf

  Paul wat een geweldige prestatie van jou
  Van HARTE Gefeliciteerd.

  Groeten Gerrie v.d.Werf.

 2. Paul

  Congratulations. Deep respect….

  you’re the king…..

  ps Sjonnies rulezzzzzz

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven