Arts Kooijman gaat stoppen met praktijk

EIBERGEN – Dertig jaar lang heeft huisarts Steven Kooijman (63) zijn praktijk aan de Haaksberseweg gehouden. Op 6 augustus komt daar een einde aan, Kooijman stopt dan en draagt het stokje over aan een nieuwe arts: Leon Mentink (33) uit Haaksbergen. Alle 2360 patiënten hebben een brief in de bus gehad met deze mededeling.

Kooijman kijkt terug op een mooie tijd. ”Het is de meest gevarieerde baan die je kunt bedenken. Elke dag is anders je weet niet wat er gaat gebeuren. Als ik me zelf moet omschrijven. Ik ben altijd een ouderwetse huisdokter gebleven.”

In de praktijk heeft de Eibergse huisarts heel wat verhalen aangehoord. Ook heeft hij heel wat facetten van het leven, van begin tot eind van heel dichtbij in zijn spreekkamer voorbij zien komen. ”Iemand moest voor een bevalling per auto naar het ziekenhuis in Enschede, bij de brug ging het mis en kwam de bevalling snel op gang. Ik was de eerste arts in de buurt en heb toen geholpen met de geboorte van het kind. De dood? Een patiënt kwam hier binnen met een klacht en is hier in de spreekkamer overleden.”

In 1976 is Kooijman afgestudeerd na die tijd is hij bij verschillende huisartsen in dienst geweest. Op 1 september 1980 richtte hij zijn eigen praktijk op in Eibergen. ”Helemaal stoppen dat kan ik niet, ik draai op de huisartsenpost nog wat diensten. Het is een soort van afkicken. Nu heb ik meer tijd voor mijn hobby’s zoals, muziek, zeilen, genieten van de natuur en mijn kleinkinderen.”

Huisarts Leon Mentink gaat de  praktijk op 9 augustus overnemen in een nieuw pand aan de Bartelingsgang 5, dit is tegenover de parkeerplaats van de C1000. Hij heeft anderhalve maand meegelopen met Kooijman om de patiënten te leren kennen. Dokter Mentink heeft zijn basisopleiding gevolgd in Maastricht waarna hij in Groningen de huisartsenopleiding heeft afgerond. ”Wat  ik heel belangrijk vind is dat je als huisarts hele families en omgeving  kent. Je kunt dan klachten beter plaatsten en weet beter hoe je mensen hierin kunt begeleiden.”

Zijn partner Karin is nog in opleiding tot huisarts, in de toekomst zullen ze mogelijk de praktijk samen gaan runnen. Op 6 augustus organiseert Kooijman een afscheidsreceptie in het Muldershuis. Dat gebeurt van 16.00 tot 18.00 uur.

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Arts Kooijman gaat stoppen met praktijk”

 1. Ja de huisartsenpost wil iedereen wel draaien met een salaris van € 100,= per uur. Dat is lekker bijklussen.

 2. tjonge tjonge wat negatief jan wees blij dat er nog goede mensen zijn die dat werk willen doen kooijman is een fijne vent jammer dat hij er mee stopt en wens zijn opvolger succes

 3. Ik vind de reactie van Jan ook erg jammer.
  Kooijman is een goede huisarts en wil hem dan ook bedanken voor de jaren dat hij mijn huisarts is geweest.

  Veel succes voor de opvolger.

 4. Had je wat langer naar school moeten gaan Jan, had je ook een beter salaris gehad…

 5. ja ik sluit me aan bij de mensen hier boven.
  kooyman bedankt voor alle tijd die je gaf aan de mensen.
  roy doe me een plezier en haal dat kl… bericht eraf
  vrije mening vind ik daar aan toe, maar dit slaat nergens op.
  ga er dan ook van uit dat jan nooit gebruik heeft gemaakt van dokter kooyman en dat hij ook niet op de huisarstenpost komt.

 6. Ik wens Kooijman en zij vrouw Joke nog heel veel plezier in de komende jaren geniet er maar goed van .
  Ik vond het het heel fijn om je als huisarts te hebben.
  En ik wens Lennie ook nog vele fijne jaren toe met haar man en geniet ook van de vrije tijd.
  Ook namens mijn man bedankt voor de goede zorgen.
  En dr. Mentink heel veel succes met de opvolging.
  Groetjes Betty.S

 7. He Bloem, een ieder mag een mening hebben en dan mag dit bericht van Jan ook geplaatst worden. Ook ik vind 100 euri een leuk uurloon, maar ik verdien dit niet omdat ik doorgeleerd heb. Succes dokter in je verdere leven en voor de opvolger, zorg dat je op een uurloon komt van meer dan 100 euri.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven