Extreme stijging bezoekers zwembaden

EIBERGEN/RUURLO – De openluchtbaden ’t Vinkennest en De Meene doen tijdens de warme dagen goede zaken. In totaal tellen beide baden ruim 19.000 bezoekers meer dan vorig jaar (telling tot 17 juli). ”In 2009 telde ’t Vinkennest na het sluiten van het bad 69.267 zwemliefhebbers. Daar gaan we als de hitte doorzet dik overheen. De hoogste piekdag was op 27 juni toen kwamen 2642 mensen naar ons bad”, zegt een kassa medewerkster van het Eibergse zwembad.

Vorig jaar waren er op 17 juli bij ’t Viinkennest 42.744 mensen langs de kassa gekomen. Nu precies een jaar later zijn er dat er 51.591, bijna 9000 klanten meer (8847). De topdagen waren op 27 juni (2642) en op 9 juli (2336). Het record van vorig jaar is nog niet gebroken. De drukste dag was toen op 1 juli (3240).

Het openluchtzwembad De Meene in Ruurlo was zondag erg terughoudend met het verstrekken van de bezoekersaantallen. Ze hadden voor onze verslaggever geen cijfers bij de hand. Na een telefoontje vertelde een medewerkster achter de kassa dat de stijging bijna gelijk is aan het bad in Eibergen. ”Alle papieren liggen bij de penningmeester.”

De Berkellandse zwembaden kwamen al eerder in het nieuws. Verschillende politieke partijen willen twee baden in Berkelland sluiten (subsidie stopzetten).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1418]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Extreme stijging bezoekers zwembaden”

  1. nou dat getuigt niet van interesse als je weet dat toch altijd de pers geinteressseerd is in aantallen. volgend jaar maar beslissen welk zwembad geen subsidie krijgt en ja dan loopt ruurlo helaas achter hoe jammer het ook is. blijf focussen!

  2. Veel mensen uit Neede gaan naar het zwembad .zo komt Eibergen aan deze bezoekers.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven