Kunstenaar Reudink laat zijn werk zien

_hth0035.jpgBRONKHORST/RUURLO – De in Nederland geboren en in Ruurlo/Kärnten wonende kunstschilder Jan Reudink, exposeert in de Kapel in Bronkhorst. De tentoonstelling die dagelijks geopend is vindt plaats vanaf  7 augustus tot en met 13 augustus.

Reudink verwisselde zijn geboorteland Nederland, voor Karintië in Oostenrijk omdat hij de rust en de eenzaamheid zocht. Hij vond de rust, ruim zes jaar geleden, in Sachsenburg. Een oude Hoeve werd gerenoveerd en dient als zijn woon en werkplek waar hij zich thuis voelt. Jan Reudink is van mening dat zijn creativiteit beter tot uitdrukking komt in de stilte van de natuur in plaats van de hectiek van het alledaagse leven.

De in 1939 geboren schilder begon op 16-jarige leeftijd landschappen te schilderen in olieverf.  Hij reisde veel over de wereld. Reizen, en vele landen bezoeken en culturen leren kennen, draagt bij tot een verbreding van je blikveld, is Reudink zijn mening. In deze periode van landschap schilderen, hanteerde hij verschillende thema’s. In de eerste instantie vlakke Nederlandse vergezichten.

Hij schilderde een jaar lang uitsluitend knotwilgen. Vervolgens hing zijn voorliefde uit naar de Siberische Taiga waar hij regelmatig vertoefde. In die tijd wisselde hij olieverf af met acrylverf. Later werden zijn schilderijen meer Mediterraan en legde hij zich toe op Provençaalse en Toscaanse landschappen. Daar wilde hij wonen. Het werd tenslotte Karintië.

Reudink is van mening dat een kunstschilder zich voortdurend ontwikkelen moet. Voor de beeldende kracht van je werk is het belangrijk dat je de voortdurende energie hebt om te willen vernieuwen. Zijn landschappen werden meer en meer geabstraheerd . Soms zijn bergen nog herkenningspunten in het schilderij. Vaak ook zijn de werken explosies van kleur. Hij zelf noemt zijn huidige werk; reisschetsen in zijn innerlijk leven. 

Gedurende de tentoonstelling in het Bronkhorst is de schilder elke dag aanwezig om met belangstellenden over de tentoongestelde kunstwerken te kunnen spreken. Dat vindt hij belangrijk. De eventuele koper wil altijd graag weten wie de schilder is en wat zijn gedachten over het schilderij zijn.

Meer info op www.janreudink.nl.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Kunstenaar Reudink laat zijn werk zien”

  1. Wat een fantastisch mooi werk! Als zo’n doek beneden de €10.000.- blijft koop ik er misschien wel een! Veel succes met de tentoonstelling!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven