Leonie Zieverink start schilder workshops

leonie-zieverink-7NOORDIJK – Kunstenares Leonie Zieverink (41) uit Noordijk (Noordijkerveld) is op dit moment druk bezig om haar eigen bedrijfje op te starten. In een ouderwetse boerderij aan de Benninkdijk, waar ze haar expositie- en werkruimte heeft gaat ze vanaf nu starten met creatieve schilder workshops en cursussen. Niet alleen Berkellanders maar ook vakantiegangers zijn welkom om hun schilderkunsten te laten zien op zaterdag- en zondagmiddag.

Op de deel van de boerderij worden de schilder cursussen gehouden. Jong en oud kan meedoen. Een zelfgemaakt kunstwerk dat is het doel van Zieverink. Twee schilder technieken wel ze onder de aandacht brengen, intuïtief schilderen en porselein schilderen.

“Er worden geen opdrachten gegeven en niets hoeft nageschilderd te worden. Hoe raar het ook mag klinken, je begint met verf te kliederen en spontaan ontstaat er iets. Dat noemen we intuïtief schilderen, vanuit je gevoel en fantasie! Je staat soms versteld van wat er spontaan ontstaat. Je had het van tevoren zelf niet kunnen bedenken.’’

Het porselein schilderen is ook heel laagdrempelig, zelfs als je niet kunt schilderen en tekenen lukt dit nog. Tijdens deze workshop wordt eenvoudig een voorwerp beschilderd. De les bestaat dan uit hoe leer ik dieren schilderen. Heeft u interesse in een workshop of wilt u de locatie, of expositie bezichtigen. Neem dan contact op met Leonie Zieverink dat kan via 0545-432079 of mailen naar [email protected].

(foto: Jeroen Sloot)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven