‘Minder processierupsen dan vorig jaar’

tn_Afbeelding nieuw Roy 21335BERKELLAND – Volgens de Plagen Preventie Dienst telt Berkelland minder bomen met processierupsen dan vorig jaar. “Dat heeft te maken met het koude voorjaar, wat ons ook opvalt is dat de nesten veel kleiner zijn. Wel moeten we er rekening mee houden dat de plaag langer gaat duren”, zegt een medewerker van de PPD tijdens zijn werkzaamheden aan de Venneslatweg in Eibergen.

Met een grote stofzuiger waren de mannen bezig om de rupsen op te zuigen en meteen in een grote oven te verbranden. “Dan zijn de gevaarlijke haren verdwenen. We gaan ook wel eens met branders de boom in maar dan moet je nog steeds de dode rupsen met de gevaarlijke brandharen opruimen. Dit werkt veel beter en is voor onze gezondheid ook goed.”

Minder rupsen wil niet zeggen dat er ook weinig klachten van burgers binnen komen. Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen over de rupsen. In het buitengebied is de boel aardig onder controle omdat de eikenbomen daar preventief zijn gespoten. Waarschijnlijk gaat dat volgend jaar in de kom ook gebeuren.

Eerdere bericht: Eikenprocessierups zorgt voor klachten

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1369]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “‘Minder processierupsen dan vorig jaar’”

  1. Kan niet echt zeggen dat die mannen veilig werken, ze zullen nu wel jeuk hebben met die korte mouwtjes.
    Zie geregeld van die diensten waar de mensen geheel gehuld zijn in witte pakken!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven