Berkelland gaat adressen controleren

BERKELLAND – De gemeente Berkelland doet mee aan een onderzoek naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). Medewerkers van de gemeente bezoeken in de maanden juli en augustus zo’n honderd willekeurige adressen in Berkelland om te controleren of bewoners van deze adressen overeenkomen met de inschrijvingen in het GBA.

Het initiatief voor dit onderzoek komt van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de gemeenten heeft gevraagd om medewerking hieraan te verlenen. De uitkomsten van deze controles worden verwerkt in een rapportage aan de Tweede Kamer. De rapportage geeft een beeld van de kwaliteit van de naam-adresgegevens van de gemeente.

De Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) is één van de belangrijkste registraties in de gemeente. De gemeente gebruikt bij de uitoefening van haar taken persoonsgegevens van burgers en is verplicht daarvoor de GBA te raadplegen. Voor u als burger is het van belang om correct geregistreerd te staan zodat een goed contact met de overheid kan bestaan. De kwaliteit van de GBA hangt vaak af van de combinatie van de gegevens over de persoon of personen in combinatie
met het adres waarop deze is ingeschreven. De juistheid wordt beoordeeld door het uitvoeren van een huiscontrole.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een medewerker van de gemeente Berkelland. Zij kan zich legitimeren en
heeft een brief van het ministerie van Binnenlandse Zaken bij zich. Het onderzoek wordt zoveel mogelijk tussen
17.00 en 20.00 uur uitgevoerd. De kans om bewoners thuis aan te treffen is dan het grootst.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met het Team Publieksvoorlichting van de gemeente Berkelland, telefoon 0545 – 250 250.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Berkelland gaat adressen controleren”

  1. gerrittijink

    ZE kunnen beter 100 ONwilligekeurige adressen bezoeken, bijv. van ambtenaren(300)politici, plus/minus 100, dan bekomen ze een goede kwikskèn van onze LEIDERS. (zwerver gerrit hendrik tijink zonder vaste woon-of verblijfplaats volgens hemzelf en het GBA.) p.s.BIZA’r hÞ

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven