Update dinsdag: stormschade Berkelland

BERKELLAND – Dinsdag 13 juli (tot 16.00 uur) – een dag na de storm – zijn er zo’n 50 extra meldingen van omgewaaide bomen, loshangende takken, en andere zaken binnengekomen bij de gemeente Berkelland.

 Het overgrote deel kwam uit het gebied Eibergen, Rekken tot de Duitse grens. Dit zijn volgens de gemeente geen dringende meldingen, maar vaak meer bedoeld om de aandacht erop te vestigen. Op dit moment zijn de medewerkers van de afdeling Beheer en Onderhoud met twee hoogwerkers bezig om loshangende of gebroken takken te verwijderen. Daarnaast zijn er vier ploegen van de gemeente en een ploeg van een aannemer vandaag begonnen met opruimen (Een ploeg bestaat uit twee à drie medewerkers met materieel).

Aan het eind van de week zal het aantal ploegen van de gemeente verminderen, om ook weer met het reguliere werk verder te kunnen. Zonodig worden dan extra ploegen van een aannemer ingeschakeld. Al met al heeft de gemeente toch zeker nog enkele weken nodig voor opruimwerkzaamheden. Ook de vakantiebezetting speelt hierbij een rol.

Er zijn geen bijzonderheden bijgekomen. Het is nu alleen een kwestie van opruimen. Aansluitend worden alle boomstobben gefreesd en verwijderd. Bermen en sloten zullen hersteld moeten worden. Ook zal de afdeling Beheer & Onderhoud alles na moeten lopen om de schade aan de wegen te herstellen.

Op dit moment is nog geen zicht op de kosten van de schade van het noodweer.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Update dinsdag: stormschade Berkelland”

  1. Nu maar hopen dat er vanavond niet te veel schade bij komt. Kunnen ze weer van voor af aan beginnen …
    Succes met al het werk!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven