Vol Gas Festival voor het eerst in Gelselaar

GELSELAAR – Neem twee Gelselaarse mannen die zich bezighouden met Micropulling, en twee Gelselaarse mannen die deel uit maken van de Jovink coverband; Vol Gas. En zie daar de basis voor de eerste editie van het Vol Gas Festival. Gerco en Harry Vink hebben de handen ineengeslagen met Bart Gemser en Willem Kossink om eens een fantastisch festival met veel spektakel voor jong en oud neer te zetten in het kleine kerkdorpje Gelselaar. Dit alles onder de naam van Stichting Vol Gas Festival, die ze zelf speciaal voor het festival in het leven hebben geroepen.

Met dit festival wil de organisatie er aan bij dragen om Gelselaar voor eens en altijd op de kaart te zetten. Daarnaast  staat de naamsbekendheid van verenigingen en bedrijven uit Gelselaar hoog in het vaandel en worden actief betrokken bij het festival. De heren Vink zijn zelf  zeer actief betrokken bij de Nederlandse Micropulling Organisatie (NMPO). Micropullers zijn op schaal gebouwde tractoren. Het leek hen een gepast idee om eens een officiële wedstrijd te organiseren in Gelselaar. Dit omdat de sport in deze omgeving niet erg veel naamsbekendheid heeft.

Daar gaat het Vol Gas Festival dus iets aan doen. Op 31 juli zal er een officiële micropulling wedstrijd worden gehouden, waarvan de behaalde punten mee tellen voor het Nederlands kampioenschap. De deelnemers komen uit alle windstreken van Nederland deze dag naar Gelselaar om mee te doen voor de punten. Organisator Gerco Vink heeft de voorgaande wedstrijden in dit seizoen zo goed gepresteerd, dat hij op het Vol Gas Festival zelfs Nederlands kampioen kan worden. Één ding is zeker: spectaculair wordt het!

De weide aan de Geesterseweg in Gelselaar zal omgetoverd worden tot een waar festival terrein waar naast de micropulling van alles te doen zal zijn voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er onder andere luchtkussens, brandweerspellen, airbrush tattoo’s en traptrekker wedstrijden. Daarnaast zullen gazonmaaier races en brandweer demo’s de Gelselaarse weide compleet op de kop zetten. Ook zal er ’s middags een speciale stunt worden getoond aan het publiek waar de organisatie vooralsnog niet veel over los wil laten, maar ze hebben belooft dat het er gruwelijk op gaat knappen.

Evenals de slagwerkgroep Power of Percussion die deze middag muzikaal komt omlijsten met spectaculair slagwerk geweld. Een lust voor oog en oor. Dat zelfde geld ook voor drie steengoede live bands, die vanaf 16.00 uur  in de grote feesttent zullen gaan optreden. De Markelose band Knap’n mag de aftrap geven om 16.00 uur. No Issue is de 2e band in de rij die de mensen zullen gaan vermaken met gouwe ouwe hardrock.

De speciale afsluiter van de avond zal uiteraard zijn: Vol Gas! Deze Jovink coverband uit Gelselaar behoeft geen introductie. De naamsbekendheid van deze 5 rockers is nog steeds groeiende en inmiddels is de band uitgegroeid tot een graag geziene gast op verschillende grote podia in de regio. Dat ze hun naam eer aan doen bewijst het feit dat, naast superstrakke rock ’n roll, hun optredens bol staan van spektaculaire showelementen die verzorgd worden door medeorganisator en band maneger Bart(je) Gemser. Op het Vol Gas Festival zal door de band extra groots worden uitgepakt met nog meer special effects en daverende shows. Het publiek staat dus heel wat te wachten. Tussen de bands door zal de DJ Heinze ‘vaak buj te’ Bannink de sfeer hoog houden in de tent.

Op 31 juli zal het festival terrein aan de Geesterseweg in Gelselaar geopend zijn vanaf 12.00 uur ‘s middags en zal zijn  poorten sluiten om 01.00 uur ‘s nachts. Entree dagkaarten vanaf leeftijd van 13 jaar € 5,- en voor kinderen tot en met 12 jaar bedraagt de entree € 1,-. Voor meer info: www.volgas-festival.nl.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Vol Gas Festival voor het eerst in Gelselaar”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven