Vol Gas Festival voor het eerst in Gelselaar

Door Redactie op 21-07-2010

GELSELAAR – Neem twee Gelselaarse mannen die zich bezighouden met Micropulling, en twee Gelselaarse mannen die deel uit maken van de Jovink coverband; Vol Gas. En zie daar de basis voor de eerste editie van het Vol Gas Festival. Gerco en Harry Vink hebben de handen ineengeslagen met Bart Gemser en Willem Kossink om eens een fantastisch festival met veel spektakel voor jong en oud neer te zetten in het kleine kerkdorpje Gelselaar. Dit alles onder de naam van Stichting Vol Gas Festival, die ze zelf speciaal voor het festival in het leven hebben geroepen.

Met dit festival wil de organisatie er aan bij dragen om Gelselaar voor eens en altijd op de kaart te zetten. Daarnaast  staat de naamsbekendheid van verenigingen en bedrijven uit Gelselaar hoog in het vaandel en worden actief betrokken bij het festival. De heren Vink zijn zelf  zeer actief betrokken bij de Nederlandse Micropulling Organisatie (NMPO). Micropullers zijn op schaal gebouwde tractoren. Het leek hen een gepast idee om eens een officiële wedstrijd te organiseren in Gelselaar. Dit omdat de sport in deze omgeving niet erg veel naamsbekendheid heeft.

Daar gaat het Vol Gas Festival dus iets aan doen. Op 31 juli zal er een officiële micropulling wedstrijd worden gehouden, waarvan de behaalde punten mee tellen voor het Nederlands kampioenschap. De deelnemers komen uit alle windstreken van Nederland deze dag naar Gelselaar om mee te doen voor de punten. Organisator Gerco Vink heeft de voorgaande wedstrijden in dit seizoen zo goed gepresteerd, dat hij op het Vol Gas Festival zelfs Nederlands kampioen kan worden. Één ding is zeker: spectaculair wordt het!

De weide aan de Geesterseweg in Gelselaar zal omgetoverd worden tot een waar festival terrein waar naast de micropulling van alles te doen zal zijn voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er onder andere luchtkussens, brandweerspellen, airbrush tattoo’s en traptrekker wedstrijden. Daarnaast zullen gazonmaaier races en brandweer demo’s de Gelselaarse weide compleet op de kop zetten. Ook zal er ’s middags een speciale stunt worden getoond aan het publiek waar de organisatie vooralsnog niet veel over los wil laten, maar ze hebben belooft dat het er gruwelijk op gaat knappen.

Evenals de slagwerkgroep Power of Percussion die deze middag muzikaal komt omlijsten met spectaculair slagwerk geweld. Een lust voor oog en oor. Dat zelfde geld ook voor drie steengoede live bands, die vanaf 16.00 uur  in de grote feesttent zullen gaan optreden. De Markelose band Knap’n mag de aftrap geven om 16.00 uur. No Issue is de 2e band in de rij die de mensen zullen gaan vermaken met gouwe ouwe hardrock.

De speciale afsluiter van de avond zal uiteraard zijn: Vol Gas! Deze Jovink coverband uit Gelselaar behoeft geen introductie. De naamsbekendheid van deze 5 rockers is nog steeds groeiende en inmiddels is de band uitgegroeid tot een graag geziene gast op verschillende grote podia in de regio. Dat ze hun naam eer aan doen bewijst het feit dat, naast superstrakke rock ’n roll, hun optredens bol staan van spektaculaire showelementen die verzorgd worden door medeorganisator en band maneger Bart(je) Gemser. Op het Vol Gas Festival zal door de band extra groots worden uitgepakt met nog meer special effects en daverende shows. Het publiek staat dus heel wat te wachten. Tussen de bands door zal de DJ Heinze ‘vaak buj te’ Bannink de sfeer hoog houden in de tent.

Op 31 juli zal het festival terrein aan de Geesterseweg in Gelselaar geopend zijn vanaf 12.00 uur ‘s middags en zal zijn  poorten sluiten om 01.00 uur ‘s nachts. Entree dagkaarten vanaf leeftijd van 13 jaar € 5,- en voor kinderen tot en met 12 jaar bedraagt de entree € 1,-. Voor meer info: www.volgas-festival.nl.

Reacties

wij zijn helaas met vakantie…..Succes Jongens!!!!!!groet uit Noordijk

BertR | 22-07-10 | 19:02

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Verkennende gesprekken onderhandelingsfase Gelderland starten vrijdag 24 maart
BERKELLAND - De lijsttrekkers van de voorlopig gekozen partijen voor Provinciale Staten van Gelderland maakten op woensdag 22 maart 2023 kennis met v......
Lees verder »

Informatiemarkt over geldzaken
BERKELLAND - De Cliëntenraad Participatiewet FiJnder Werkleerbedrijf Oost Achterhoek organiseert op 31 maart een speciale informatiemarkt over geldzak......
Lees verder »

AED in appartementencomplex Villa des Fleurs Borculo
BORCULO - Sinds kort is een AED aangebracht aan het appartementencomplex Villa des Fleurs aan de Tedinkweide in Borculo. Te gebruiken voor iedereen e......
Lees verder »

Lentewandeling VVV Neede groot succes
NEEDE - Het prachtige weer heeft afgelopen zondag veel mensen naar de wandeling van VVVV Neede gelokt. Men kon kiezen uit een van de drie routes, t.w......
Lees verder »

Martin ter Denge komt naar Novia Noordijk
NOORDIJK - Woensdag 22 maart komt Martin ter Denge naar Noordijk om een avond van Vrouwenvereniging Novia te verzorgen. Hij zal de avond in het Neder......
Lees verder »

Dingen waar je aan moet denken als je een huis gaat kopen
BERKELLAND - Het is tegenwoordig helemaal niet makkelijk om als starter een huis te vinden. Het kost óf bijzonder duur, óf er is gewoonweg niets van ......
Lees verder »

Bankzitters en Young Dylan in Openluchttheater Eibergen
EIBERGEN – Bekend van hun YouTube carrière en inmiddels ook geroemd om de muziek: Bankzitters komen op zaterdag 2 september naar Eibergen en spelen e......
Lees verder »

Auto op de kop bij botsing in Eibergen
EIBERGEN - De hulpdiensten zijn zondagmiddag rond 15.15 uur uitgerukt naar de kruising tussen de Winterswijkseweg en de Vredenseweg in Eibergen. ......
Lees verder »

Dorus en Wilma te gast zonnebloem Borculo en Haarlo
HAARLO - Afgelopen zaterdag  hebben de gasten van De Zonnebloem afdeling Borculo-Haarlo genoten van optredens van "Dorus" en Wilma Klein Willink ......
Lees verder »

Heet middagje op het voetbalveld: titelstrijd in Borculo en wellicht voorlopig laatste Neede-Eibergen
BERKELLAND - Het wordt een heet middagje op de Berkellandse voetbalvelden. In Borculo staat het duel Reünie tegen VIOS Beltrum op het programma. Deze......
Lees verder »

BBB stelt Gert Jan van Noort aan als verkenner, kennismaking op woensdag 22 maart 2023
BERKELLAND - Op vrijdag 17 maart 2023 kwamen de voorlopig gekozen partijen voor Provinciale Staten van Gelderland voor een startbijeenkomst van de ver......
Lees verder »

Extra kaarten Zwarte Cross 2023 uitverkocht
BERKELLAND - Zo uitgestorven als de Megatent een dag na het festival is, zo leeg is de ticketshop van de Zwarte Cross 2023. De extra kaarten voor het ......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen, lekker biertje­?
NEEDE - Steeds mear leu of zogenaamde deskundigen buugt zich oaver van alles wat met onze gezondheid te maken hef. Ik zol zeggen hol het bie thoes in......
Lees verder »

Fratsen ontheffing
BERKELLAND - Onze gemeente is met zichzelf an `t massen en mieren,noe blik dat ze al joaren illegaal alcoholische drankjes schenkt in hun kantine. Ve......
Lees verder »

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

NUB TV

Feest in straten van Rietmolen tijdens verlichte carnavalsoptocht

RIETMOLEN – Zeventien wagens vol kleurrijke verlichting trokken zaterdagavond door de straten van Rietmolen tijdens de verlichte carnavalsoptocht, die sinds 1997 georganiseerd wordt door carnavalsvereniging De Reetkwakers. Na de gedwongen coronapauze merkt de organisatie dat de animo er nog altijd is, maar dat de carnavalssfeer wat langzamer op gang kwam.

“De vibe moet er weer een beetje inkomen”, zegt Corine te Morsche namens de organisatie van de verlichte optocht. “We hopen dat het enthousiasme na dit jaar teurgkomt en dat ze toch weer wagens gaan bouwen.” In Rietmolen is de enige verlichte carnavalsoptocht van de Achterhoek. Dit is voor de deelnemers dan ook een belangrijke reden om mee te lopen. “De wagen komt heel mooi naar voren met al die lichtjes”, zegt een van de feestvierders, gehuld in een Yoshi-kostuum uit de gamewereld van Mario. “Het geeft veel meer sfeer”, zegt haar vriendin Wario. “En de karakters zelf komen er ook meer uit.”

Om jonge wagenbouwers weer aan de gang te krijgen wordt er ook nadrukkelijk samengewerkt met de Sint Jozef basisschool in het Berkellandse dorp. Alle groepen deden dit jaar mee. “Dus we hopen ook dat er vanuit daar nieuwe aanwas komt”, zegt Te Morsche. Mede-organisator Jarno Borgerlink vult aan: “Je moet de jongeren meer pushen om actief aan de gang te gaan. Maar als je deze optocht weer ziet staan, dat is gewoon gaaf.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »