Zwientje tikken: Spektakel op boerendag!

tn_boerendag goedVOOR-BELTRUM – De organisatie van boerendag in Beltrum had zondag een nieuw ’toetje’ voor de bezoekers. Twee jaar terug werd er op het evenement een modderbadgevecht gehouden. “We waren toe aan iets nieuws. Daarom hebben we het zwientje tikken als afsluiter van ons tweejaarlijkse boerendag georganiseerd.” Het spektakel trok heel wat bekijks op het feestterrein tegenover café Halfweg. Ruim twintig deelnemers doken in het modderbad.

Twee varkens liepen rond in een groot bad omringd met dranghekken. In verschillende rondes moesten de deelnememers proberen als eerste het zwientje te tikken. Niels Slütter won de finale. De tweede plek ging naar Dave Buiting. Als derde eindigde Bjorn Scharenborg.

De toeschouwers hielden hun kleren niet schoon het tikken werd op het einde een groot gevecht. Modder, stro, alles vloog de lucht in (zie einde van de film). De boerendag had zondag nog meer ingrediënten ’s middags werd er een trekkertrekwedstrijd gehouden en waren er activiteiten voor de kleine kinderen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1433]

Trekkertrek:
[nggallery id=1434]

Deel dit artikel:

18 gedachten over “Zwientje tikken: Spektakel op boerendag!”

 1. Vonden die biggen het ook zo leuk?? Denk het niet… Volgend jaar losers tikken??

 2. Als ze het voor de boerendag hadden gemeld dan waren deze mensen ook even gekomen:

  Doll Weekend schrapt Zwientje Tik na dreigmails SPOORDONK – Na dreigmails van dierenactivisten heeft het Spoordonkse crossfestival Doll Weekend besloten het onderdeel Zwientje Tik te schrappen uit het programma.
  Bij Zwientje Tik worden twee deelnemers geblinddoekt en met een varken een modderbad ingestuurd. Diegene die het varken als eerste aantikt, wint het spel.

  Het Doll Weekend wordt volgend weekend gehouden. Op het programma staan verschillende ludieke crossraces, muziekoptredens, een stuntshow, demonstraties van rallyrijders en een wedstrijd wc-pot gooien

  WEET BURGEMEESTER BLOEMEN HIER VAN MAG JE DIT ZOMAAR DOEN?

 3. dit geloof je toch niet in deze tijd. Hier moet je echt niet trots op zijn.
  “we waren toe aan iets nieuw” , belachelijk!!!

 4. Daar gaan we weer, lekker zeuren…terwijl de organisatie de nek uitsteekt om iets te organiseren.
  Jongens klasse!! Het was een prachtige dag

 5. Complimenten voor de organisatie. Dampende en rokende trekkers, zwijnen in een lekker modderbad en bakken vol bier. Dit overtreft zelfs de Zwarte Cross. En al die dierenactivisten…. je hoeft niet te komen!

 6. als je bij de foto’s van de trekker trek kijkt, en dan de ena laatste foto en dan die linker jongen met die zwarte jas wie is dat?
  Lekkerding man(L)

 7. Kom zit niet te zeuren, wees blij dat er iets georganizeerd wordt. In Beltrum kunnen ze er wat van. Jaloers !! Kom maar eens langs dan kunne ze jullie daar iets leren.

  Misschien had het varken het nog wel beter dan wie dan ook.

 8. Inmiddels zijn er diverse instanties geinformeerd over dit evenement, dit was de laatse keer zwientje tikken in Beltrum…

 9. Wat een zeikers zijn er toch. Zeker allemaal van linkse rakkers die geen fatsoenlijk leven hebben en op de PVDD stemmen……….Wat een trieste mensen zijn er toch in Berkelland. Duidelijk geen mensen met verstand van het boerenleven. Die varkens hebben nog nooit zoveel vrijheid gehad. Prachtig initiatief. Ga zo door!!!

 10. Karel, vind je jezelf nou niet heel erg zielig!?
  Die beesten hadden de dag van hun leven, eindelijk een keer de stal uit en wat ruimte om lekker in te rollen..

  En jij gaat me toch niet vertellen dat jij nooit vlees eet?

 11. Shame on you people.
  Enig idee hoe bang die varkens moeten zijn geweest?!
  (zo nee… dan zucht ik diep).
  Ga volgende keer alsjeblieft iets doen wat voor alle betrokkenen leuk is.

  Namens Knor (x2) en mij.

 12. jonge jonge wat een gezeik weer.

  Die varkens zijn zo bang nog niet, die kunnen echt wel wat meer hebben hoor. het is niet zo dat als je een varken aanraakt dat hij gelijk bang is en dood gaat, jonge jonge zeg.

  ja over 2 jaar karel tikken, wat een sukkel!!!!!

  kerel ga jij even verhuizen naar het westen en kom NOOIT meer terug, loser!!!!!

 13. mooie dag, gezellige dag.
  Alleen wat doen jullie nog met die SLEPPERS!!
  Daar zijn we zo op uitgekeken, bah je word tr gewoon moe van , van hun muziek. Dan ga maar gewoon bofoitoch boeken.
  SLEPPERS , jullie hebben je beste tijd gehad, stoppen op het hoogtepunt.
  Oudbollige muziek.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven