Corso: Een kijkje achter de schermen

tn_Afbeelding nieuw Roy 23170REKKEN – Het lijkt zo mooi een bloemencorso maar er gaan heel wat uren aan vooraf voordat de wagens helemaal klaar zijn. Maandag zijn de meeste Rekkense corsobouwers begonnen met het plakken van de bloemen. Dat was goed te merken bij café Kerkemeijer. Vrachtwagens vol kisten – gevuld met bloemen – kwamen binnen bij het verdeelcentrum op de parkeerplaats (zie film).

We kunnen een primeur melden woensdag komt de commissaris van de koningin Clemens Cornielje persoonlijk naar Rekken op de bloemencorso en het 100-jarig volksfeest bij te wonen. Dat is afgelopen vrijdag bekend gemaakt aan het bestuur van het Rekkens Volksfeest. Bij de wagenbouwgroepen werd maandagavond met man en macht gewerkt. ‘Kontjes kniepen’, lijmen en bloemen plakken. Nieuwsuitberkelland.nl nam een kijkje bij de groepen Huurnerhoek en Slemphutterweg.

Beide corsogroepen waren met ruim 80 leden druk bezig met hun wagen. Het was duidelijk te zijn dat de inwoners van Rekken voor kwaliteit gaan. Alle bloemen werden keurig en netjes geplakt. “We gaan voor kwaliteit, als je bijvoorbeeld naar het bloemencorso in Lichtenvoorde kijkt dan is dat goed te zien. Wij plakken veel netter, en hebben niet zulke grote wagens die snel vol geplakt moeten worden. Ook kiezen we voor actuele thema’s”, aldus een corsobouwer van Huurnerhoek.

In totaal heeft Rekken 850.000 bloemen aangekocht, die geplukt zijn in Lichtenvoorde, Beltrum en Zundert. Dit jaar doet er een extreem grote wagen mee die 20,5 meter lang is. Om 14.00 uur gaat aanstaande woensdag de bloemencorso van start. De entree is voor iedereen gratis.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1500]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Corso: Een kijkje achter de schermen”

  1. Roy je hoort ook weer alles heb nergens gelezen over de commissaris van Bea. Nieuwsjagertje van me!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven