‘Dat de gemeente zo met bossen omgaat’

EIBERGEN – Vernieling, een ander woord heeft ze er niet voor. Gerry Krol (50) uit Eibergen is boos op de gemeente Berkelland over de manier waarop een stuk bos (De Pletter) langs de Kiefteweg/Boterbloemstraat is uitgedund. “Dat er gekapt moet worden in bossen dat snap ik maar op deze manier, ik kan er echt met mijn hoofd niet bij. Er is meer vernield dan gekapt!” Met een grote machine is een bedrijf in opdracht van de gemeente Berkelland dinsdag het bos in geweest om onderhoud te plegen.

“In dit kleine bosje binnen de kom ga je toch niet met z’n monster aan het werk, als je deze machine gebruikt in het Assinkbos dan kan ik me daar nog iets bij voorstellen. De natuur is helemaal verstoord, veel onderbeplanting is door het machinaal kappen vernield. Er zaten hier ook veel vogels zoals spechten maar die zijn denk ik nu wel weg. Het is echt een ravage ik vraag me af of dit het beleid is van de gemeente. Als je in het najaar of winter kapt dat is toch de beste tijd, de natuur is dan in rust en al het blad is van de bomen.”

Krol: “Veel mensen lopen hier met de hond, en kinderen spelen in het bos. Het is echt een stukje groen van de buurt. Ook het toegangspad ‘De Pletter’ is niet meer normaal te gebruiken.” Gerry heeft vandaag – woensdag – namens meerdere boze buurtbewoners gebeld naar de gemeente om verhaal te halen. Een ambtenaar aan de telefoon vertelde dat deze wijze van werken normaal is. “Ik vraag me af of de gemeente de ravage heeft gezien en dit klopt met de afspraken die zijn gemaakt tussen beide partijen.”

Een gemeentewoordvoerder laat weten dat het om regulier onderhoud gaat. “We gaan dit niet met de hand doen, dat is niet efficiënt. Op deze manier ziet het er weer keurig uit. We hebben de werkzaamheden aangekondigd in Berkelbericht.”

Onze verslaggever hoorde dat het Hondenbos ter hoogte van het zwembad (Vaarwerkweg) ook een bezoek heeft gehad. Ook daar is op de zelfde manier het bos uitgedund. Krol is benieuwd wanneer de rommel wordt opgeruimd. De gemeente kon daar geen concreet antwoord op geven. “Als het weer er naar is dan komen ze langs. Een beetje raar dinsdag kwam het met bakken uit de lucht.”

[nggallery id=1478]

Foto’s Yvonne Berends (hondenbos):
[nggallery id=1481]

Deel dit artikel:

21 gedachten over “‘Dat de gemeente zo met bossen omgaat’”

 1. Nou wat ziet het er keurig uit!!!!!!!

  Belachelijk gewoon die reactie van de gemeente.
  Hebben ze het zelf wel gezien.

 2. Ja , dit lijkt werkelijk nergens op als dit regulier onderhoud is wil ik de rest van het werk wel eens zien ,( kan dan ook niet veel zijn ). ze moeten nog meer werk gaan uitbesteden en nog meer gaan Bezuinigen kan de zooi nog groter worden . Gemeente Berkelland ga zo door !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  een Boompje die de slachting heeft overleeft .

 3. Het ziet er inderdaad niet uit.
  De gemeente stuurt nog wel een aantal mensen langs om het hout eruit te halen, is een antwoord dat je krijgt. Net of dat niets kost, ze zullen met een aantal motorzagen moeten komen om het weer toonbaar en begaanbaar te maken. Nee, dan een enorme bosbouwmachine die alles plat walst zelfs het jonge spul dat mooi opkomt. Dat is goedkoper dan het zelf doen is een ander antwoord.
  Kunnen de ambtenaren van de gemeente deze winter fijn hun open haard er van laten branden. Of wordt het hout dat er uit wordt gehaald gedeeld met de burgers die hiervoor betalen?

  O ja, en dan vergeten ze de bomen die deels vol dode takken zitten.
  Ik heb er geen woorden voor over wat er is gebeurd en met mij vele mensen uit de buurt.

 4. Eerst moet het sociaal domein kapot, sociaal cultureel werk nagenoeg weg de bibliotheken weg net als de muziekschool.
  En nu moet de natuur het ook nog is ontgelden.
  Het wordt letterlijk en figuurlijk een kale boel in Berkelland.
  Gemeente wat is het volgende dat weg moet?
  De bevolking?

  En wij moeten ons Berkellander gaan voelen?

 5. willy en ine schenk

  asociaal, ik schaam mij om een berkellander te zijn. wie doet nou zo iets een bosje van 100 bij 100 in een stief kwartiertje naar de bliksem helpen,asociaal geen ander woord is hier voor te vinden. berkellands bestuur bedankt!!

 6. Noem je dit efficient werken Wat een zooitje.
  En ik dacht nog dat berkelland zo gek was met de bomen.Gaan jullie dan ook in dat borculo zo rigoreus te werk. Dat zal wel weer niet. Daar zal het wel netter gebeuren dan hier in Eibergen. BORCULOOO BEDANKT.

 7. HELEMAAL EENS MET DE REST
  LAAT DIT EEN TAAK ZIJN VAN DE EIGEN GEMEENTE
  IN PLAATS DAT DIE HET VERKEER REGELEN OP DE TWENTE ROUTE
  DAARDOOR IS ER MEER VERKEERS OVERLAST DAN DAT DE VERKEERSLICHTEN DIT REGELEN

 8. Sommigen hebben altijd wat te zeieken. Als ze onderhoud plegen is het niet goed, doen ze niets is het niet goed…………pffff GET A LIFE dames

 9. het hout wordt straks opgeruimd..
  bos weer mooi uitgedunt..
  wat is het probleem nou??
  overal tegenaan stoppen omdat jullie anti-berkelland zijn?

  dit is een normale methode van bosbeheer..
  maarja, het is ook nooit goed..

  stelletje zuurpruimen

 10. stel zuurpruimen? waarheid mag gezegt worden toch over het zooitje wat de gemeente er van maakt?
  theo en piet werken zeker bij de gemeente dat ze het zo voor ze opneemt. Schande dat gemeente zo doet.
  Alles moet volgens ze weg nog ff en bewoners ook zeker bljift niets over.

 11. tmogt weer nix kosten stelletje ambtenaren

  het geld zit allemaal in het gemeentehuis aanbouw van 20 miljoen tzal wel 3x zo groot worden wat je wel en niet kunt en wil doen met 20 miljoen van de gewone berkellander die zijn kacheltje niet met gemeentelijk gekapt hout zal stoken want dat wordt weer verdeeld onder de zielige nietsontziende ambtenaren of verkocht en de buit wordt weer verdeeld ons kent ons maar kent ons niet

  bedankt voor dit beleid / belijd ze duwen ons alles door de strot eu euro gemeentehuis sluiting muziekschool en biblioteken

  leve de volksvertegenwoordigers volksuitbuiters bij uitstek

 12. zeker jaloers dat jullie niet in een bruisende
  plaats wonen
  maar in een saai dorp
  wat een zuurpruimen zeg

 13. Deze e-mail is vooral gericht aan Ruud en Piet:
  Laat het duidelijk zijn dat wat mij betreft de discussie niet gaat over het onderhoud aan de bossen op zich. Daar ben ik geheel voor. Ook de ambtenaar van de Gemeente Berkelland probeeerde mij in ons telefoongesprek tot drie keer toe te overtuigen dat onderhoud nou eenmaal moet gebeuren. Ik ben het daar 100% mee eens. Mijn grote bezwaar is gelegen in het feit dat het materieel waarmee het is gebeurd niet in verhouding staat tot de grote van dit bosje. Als je 20-25 bomen wilt zagen kan dat ook met een kettingzaag, de bomen vallen op de het opschot (in dit geval de bospest) die eronder staat. Je ruimt het grote hout op en sleept zo op natuurlijke wijze ‘het kleinere spul ‘ mee. Verder heeft deze grote sjofel, en de afwaterings sloten aan gort gereden en de toegangsweg ‘De Pletter’ tot een puinhoop gemaakt. Mijn laatste bezwaar is dat de Gemeente geen concrete afspraak heeft gemaakt met dit externe bedrijf over de tijd waarbinnen deze ravage weer wordt opgeruimd. Dit betekent dat, terwijl het zwembad nog open is, de kinderen er niet normaal meer doorheen kunnen fietsen, een aantal oudere mensen waarvan ik weet dat ze daar graag met hun hond lopen, niet meer normaal over de paden kunnen lopen. Dinsdag met het slechts denkbare weer sinds weken wordt alles in een middag platgelegd en wanner het wordt opgeruimd is volgens de ambtenaar van GB afhankelijk van het weer???? Dat je je zo uitlevert aan een extern bedrijf en op geen enkele manier meer invloed hebt op de manier waarop en de tijd waarbinnen het wordt afgehandeld, dat is mijn grote bezwaar. En: Snoeien doet bloeien!!. Beste heren: helemaal mee eens

 14. Mochten wij per ongeliuk tegen een boompje aanrijden en blijkt dat deze iets op de barst beschadigd is dan zijn we meteen 3500 euro armer… Hoeveel bomen zijn er vernield ?????? kunnen ze die loonwerker wel aansprakelijk stellen. wij moeten per slot van rekening ook de schade aan een boompje betalen ………….

 15. euh ik werk zeker niet bij de gemeente
  maar jongens toch jullie lijken wel
  kleuters

  overal tegen aan zeiken
  hebben jullie niks anders te doen dan
  alleen en overal maar op te klagen
  of komt het dat er nooit wat te doen is
  in neede en eibergen
  wat ben ik blij dat ik in borculo woon
  hahahahahahaha

 16. Lang leve Gemeente Berkelland…….

  Geef ons GEMEENTE EIBERGEN maar terug !!!!

  Kunnen we nog eens naar het gemeentehuis om te spreken met gemeentewerken ….

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven