Kormelink kan beste leerbedrijf worden

RIETMOLEN – Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen is genomineerd voor de landelijke verkiezing Beste Leerbedrijf van 2010. De Fundeon Onderwijsprijzen worden op 30 september in Zwolle uitgereikt. De prijzen worden uitgereikt aan organisaties en personen die zich inzetten om in de dagelijkse praktijk van de bouw- en infrasector, een goede leeromgeving voor leerlingen en stagiaires te maken.

De prijzen zijn onderverdeeld in vier categorieën en Kormelink is genomineerd in de categorie Middenkader. Uit elke categorie komt één winnaar, en de winnaars van de subcategorieën strijden onderling nog voor de hoofdprijs.

Aannemersbedrijf Kormelink is genomineerd, omdat het bedrijf veel aandacht schenkt aan het scholen en opleiden van medewerkers, maar ook werkplekken aanbiedt voor leerlingen en stagiaires. Kormelink heeft continue leerlingen en stagiaires binnen het bedrijf aan het werk en diverse bouwplaatsen zijn aangemerkt als leerlingbouwplaats.

Bij het plaatsen van leerlingen en stagiaires wordt gekeken naar de opleidingseisen en ambities. Daarvoor wordt de beste passende werkplek binnen het bedrijf gezocht. Waar mogelijk wordt er gerouleerd van plaats of afdeling, zodat alle aspecten tijdens de stage worden belicht wat de ontplooiing ten goede komt. Kormelink draagt zorg voor een goede begeleiding van de leerling of stagiaire door gediplomeerde medewerkers. Het komt regelmatig voor dat leerlingen na hun de periode bij Kormelink aan de slag kunnen.

Dat Kormelink het opleiden zeer serieus neemt blijkt wel uit de nominatie tot beste leerbedrijf van Nederland. Totaal zijn er twaalf ‘nominaties’ en de vakjury kiest de winnaars per categorie, plus – uit het midden van die vier bedrijven – een ‘overall’ winnaar. Dat doet de jury niet alleen op basis van de voordrachtformulieren, maar ook door zelf bij de bedrijven op bezoek te gaan.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven