Bent u tevreden met politie Berkelland?

Door Redactie op 15-09-2010

politie-berkelland-goedBERKELLAND – Goed contact tussen burger en politie is essentieel voor het vertrouwen en de tevredenheid van de burger in de politie. Een burger verwacht vakkundigheid en professionaliteit van de politie. Een belangrijk onderdeel hiervan is goed contact tussen de burger en de politie. Daarom start de politie in de regio op 17 september een tweede enquête met als onderwerp ‘het contact met de politie bij aangifte’.

Als onderdeel van het meerjaren beleidsplan is de politieregio Noord- en Oost-Gelderland al enige tijd bezig met het verbeteren van het contact met de burgers. In 2009 zijn burgers daarom voor de eerste keer door middel van een enquête in de gelegenheid gesteld aan te geven wat zij vinden van de manier waarop zij door de politie tijdens een aangifte worden behandeld.

De Klantthermometer is een enquête onder burgers die op verschillende manieren contact met de politie hebben gehad. Het is nu de tweede keer dat de politie dit instrument inzet. De Klantthermometer maakt duidelijk waarover de burger (on)tevreden is over het politiecontact of wat er voor verandering vatbaar is. Met behulp van de resultaten kan de politie inspelen op de behoeften en wensen van de burger.

Op 17 september 2010 is de start van het tweede deel van de Klantthermometer. De politie stuurt de brieven aan burgers die contact hebben gehad met de politie omdat zij aangifte hebben gedaan op een politiebureau. In de brief staat hoe men kan meedoen aan de enquête. De burgers vullen de enquête online in via een speciale website.

Uit de vorige Klantthermometer is gebleken dat burgers die aangifte doen tevreden zijn over het persoonlijk contact met de politie. Verbeterpunt is de informatievoorziening tijdens en na afloop van het contact met de politie. De politieregio onderneemt acties om hierin verbetering aan te brengen waardoor de tevredenheid van de inwoners zal toenemen. Zo krijgt elke aangever een aangiftemap mee, met informatie over de aangifte en preventietips.

Allemaal woorden van de politie maar wat vindt u van het korps in Berkelland. Laat hieronder uw reactie achter.

Reacties

ik ben niet tevreden heb vaak aangifte gedaan van vernielingen maar er is nog nooit wat uitgekomen of daders gepakt

? | 15-09-10 | 19:48

ik ben zeker niet tevreden
loop ik zaterdagavond met mijn hond naar de maat moet ik de hond aan de riem doen
wat nou ga op de maat rond lopen en die jongens aan spreken op hun daden
maar niet iemand die een hond los naast zich heeft lopen

hondebezitter | 15-09-10 | 20:02

Wat is het druk in het dorp!

T.T. | 15-09-10 | 20:21

Ik voel mij ontzettend veilig in Berkelland dankzij de politie!

Karel | 15-09-10 | 20:26

altijd een copy vragen van je eigen aangifte tevens naam noteren welke agent of agenten je heb gesproken daarna iedere 4 weken bellen (ook naam noteren en tijd en datum) hoe het met proces-verbaal er voorstaat.

Wim | 15-09-10 | 20:39

Ik ben zeker niet tevreden over het contact van de politie met de burger. In de afgelopen jaren heb ik 3 keer aangifte gedaan (over autoinbraak, autovernieling en fietsdiefstal) via internet. Geen enkele keer is met mij contact over enige oplossing van deze delicten opgenomen. Hieruit blijkt dat de politie ofwel uit zichzelf erg passief is, ofwel het erg druk heeft met andere zaken. Mijn veiligheidsgevoel neemt door deze ervaringen echter zeker niet toe.

M | 15-09-10 | 21:01

Ik kan geen oordeel geven over de politie, want die zie ik nooit (meer). Vroeger zag je altiijd overal politie op straat, tegenwoordig nergens meer. Calamiteiten uitgezonderd.

Er schijnen ook wijkagenten te zijn, maar die zie je ook al nooit. Bovendien ziin de politieposten ook (bijna) allemaal gesloten. Dus tja ….

Leuk zo’n in scène gezette foto met een lachende agent M. Als dat beeld nou eens de realiteit was…

Arjan | 15-09-10 | 21:20

Ik Ben niet tevreden over de politie in berkelland?????/
Daar ik een onterechte bekeuring kreeg in Neede, Rij ik met mijn trekhaak voor mijn kenteken rijd er een boer op een bromfiets zijnde een politieagent en haal direct mijn trekhaak eraf (afneembare) krijg geen waarschuwing maar direct een bon. wat een (stumper de diender) Maar als je niet goed kan leren is er plek bij de motorpolitie. PS gaarne iets meer politie inzetten daar er veel mis is op de weg.( weggebruikers) met name hardrijders op een 80 weg.Ik zou die baan als politie niet willen, betaald slecht.

theo | 15-09-10 | 21:50

Alleen maar tijd voor onzin en bekeuringen uitschrijven maar veiligheid en boeven vangen kunnen ze niet meer,
tijd voor een aangifte hebben ze niet , doe dat maar via internet of maak maar een afspraak….. ze doen er toch niks mee tenzij er iemand vermoord word en als je voor eigen rechter speelt dan weten ze je wel te vinden…. ondanks de burger die getroffen word doormiddel van vandalisme, diefstal, inbraak enz. kost diegene altijd veel tijd en geld en valt er weinig meestal niks te verhalen op de dader(s), de politie mag ook niks meer , want een verkeerde naamspelling in de dossier en de dader kan alweer op vrije voeten komen, of ze tasten de privacy van de dader aan, of hij moet op heterdaad betrapt worden door de politie ( maar dan zie je de politie ook nooit ) , dus dan blijft er maar weinig over dan druk zijn met administratie en bekeuringen uitschrijven.

robert | 15-09-10 | 22:19

Volgens een onderzoek is het politiekorps Noord- en Oost-Gelderland het twee na slechtste van alle 25 korpsen in heel Nederland!

Zie: http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/712081/Gelderse-politie-presteert-slecht.htm

Dus wellicht kan de politie de komende maanden beter eerste even flink orde op zaken stellen, voordat men met zo’n onderzoek komt ….

Jeroen | 15-09-10 | 22:19

Met deze nieuwe wijkagente denk ik dat het wel goed komt in Berkelland.

http://www.botenmakersstraat.nl/Funny/112-Politie/NieuwePolitieKleding2.jpg

Sjef | 15-09-10 | 23:52

misschien helpt het ook om het politie bureau open te doen in bijvoorbeeld Eibergen. deze is al jaren gesloten voor zover ik weet. als men dan aangifte wil doen kan dat daar, dan is er automatisch al wat meer contact tussen burger en politie (en vanaf het bureau kunnen ze snel naar de hangjongeren in het centrum komen in geval van overlast).

jeroen | 16-09-10 | 09:12

Wist trouwens niet eens dat wij in Berkelland ook actieve politie hadden. Zelfs internetactiviteiten werken niet in Berkelland..dus waar hebben we het over….oja Oma oppassen met je achterlicht.

Henk | 16-09-10 | 09:48

Je ziet ze niet….Je hoort ze niet….Zijn ze er eigenlijk wel? Of komen ze alleen maar opdraven als er weer iemand last heeft van de zogenaamde “hangjongeren”. Die jongens kunnen NERGENS en dan bedoel ik ook NERGENS terecht. Betula in het Spieker moet meer en vaker open voor de jongens dan zijn ze van de straat en wordt de overlast vanzelf minder.

Ikke | 16-09-10 | 16:19

Heb ook een niet al te goede ervaring met een aangifte, wordt niks maar dan ook helemaal niks mee gedaan! Ja opgenomen wat alleen maar tijd voor hun vergt! Hadden ze net zo goed niet kunnen doen! Zelfs de daders zijn op een presenteerblaadje aangeleverd, helaas krijg je dan als antwoord, we kunnen het niet rond krijgen, terwijl de dader bekend zijn met de gestolen spullen erbij! Dus ik doe geen aangifte(s) meer mocht het voorkomen, ongeacht wat het ook is! Hoezo die pet past ons allemaal? De politie is je beste vriend, ja ja!

BL | 16-09-10 | 18:31

De Gelderse politie presteert matig. Dat blijkt uit onderzoek van OBMC Consulting. Het Haagse adviesbureau vergeleek de prestaties van 25 regiokorpsen over 2009. In het onderzoek eindigen Gelderland-Zuid, Noord- en Oost-Gelderland (waar Berkelland onder valt) en Gelderland-Midden respectievelijk op de plaatsen 21, 23 en 24.

Bron: Tubantia van vandaag

1 geluk burgers in 2011 zie je meer politie op straat om nog meer bekeuringen te uitschrijven met als toetje extra 15% erboven op….. eindelijk meer politie op straat…….

popeye | 16-09-10 | 19:01

Tevreden over de politie . . al jaren niet . . en zal ook niet veranderen . . laat ze maar boeven gaan vangen.

gedupeerde | 16-09-10 | 23:14

Ben niet te vreden over politie !
Er zorgen jongeren dat er voor andere jongeren wat te doen is worden ze om de zieligste dingen gevraagd om hun id of verdenken ze je bij een verjaardag gelijk van een illegale zuipkeet ! mag er dan tegenwoordig geeneens meer een verjaardag gegevenworden in een apart deel als je huis ?
Zeker heel veel respect voor de politie maar er is in berkelland zoveel problemen met jongeren en dan gaan ze op de onzinnigste dingen letten !
Jammer…

Bart | 17-09-10 | 15:46

Ik ben niet tevreden over de politie. Laats was er bij m’n grootouders ingebroken en toen heb ik de politie gebeld. Het duurde meer dan ander half uur voordat ze eens een keer op kwamen draven. Belachelijk!

gedupeerde | 18-09-10 | 12:42

Ik ben niet tevreden over de politie in de nacht van vrijdag 17 september zijn er in de buurt van de Zwaluwstraat-Es-Valkhof van tenminste zeven autos de ruitenwissers omgebogen en vernield heb hiervan aangifte gedaan en dan krijg je als antwoord dan men hier NIETS op uit doet. ik vindt dit Belachelijk doe dus in toekomst nooit meer aangifte.

Han | 19-09-10 | 16:57

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Lentewandeling VVV Neede groot succes
NEEDE - Het prachtige weer heeft afgelopen zondag veel mensen naar de wandeling van VVVV Neede gelokt. Men kon kiezen uit een van de drie routes, t.w......
Lees verder »

Martin ter Denge komt naar Novia Noordijk
NOORDIJK - Woensdag 22 maart komt Martin ter Denge naar Noordijk om een avond van Vrouwenvereniging Novia te verzorgen. Hij zal de avond in het Neder......
Lees verder »

Dingen waar je aan moet denken als je een huis gaat kopen
BERKELLAND - Het is tegenwoordig helemaal niet makkelijk om als starter een huis te vinden. Het kost óf bijzonder duur, óf er is gewoonweg niets van ......
Lees verder »

Bankzitters en Young Dylan in Openluchttheater Eibergen
EIBERGEN – Bekend van hun YouTube carrière en inmiddels ook geroemd om de muziek: Bankzitters komen op zaterdag 2 september naar Eibergen en spelen e......
Lees verder »

Auto op de kop bij botsing in Eibergen
EIBERGEN - De hulpdiensten zijn zondagmiddag rond 15.15 uur uitgerukt naar de kruising tussen de Winterswijkseweg en de Vredenseweg in Eibergen. ......
Lees verder »

Dorus en Wilma te gast zonnebloem Borculo en Haarlo
HAARLO - Afgelopen zaterdag  hebben de gasten van De Zonnebloem afdeling Borculo-Haarlo genoten van optredens van "Dorus" en Wilma Klein Willink ......
Lees verder »

Heet middagje op het voetbalveld: titelstrijd in Borculo en wellicht voorlopig laatste Neede-Eibergen
BERKELLAND - Het wordt een heet middagje op de Berkellandse voetbalvelden. In Borculo staat het duel Reünie tegen VIOS Beltrum op het programma. Deze......
Lees verder »

BBB stelt Gert Jan van Noort aan als verkenner, kennismaking op woensdag 22 maart 2023
BERKELLAND - Op vrijdag 17 maart 2023 kwamen de voorlopig gekozen partijen voor Provinciale Staten van Gelderland voor een startbijeenkomst van de ver......
Lees verder »

Extra kaarten Zwarte Cross 2023 uitverkocht
BERKELLAND - Zo uitgestorven als de Megatent een dag na het festival is, zo leeg is de ticketshop van de Zwarte Cross 2023. De extra kaarten voor het ......
Lees verder »

Groot enthousiasme onder de allerkleinsten tijdens kennismakingstraining v.v. DEO
BORCULO - Wat was het een heerlijke voetbalochtend afgelopen zaterdag bij v.v. DEO! Onder leiding van trainster Rianne Fleissner en met hulp van Sand......
Lees verder »

Help elkaar via Burenhulp in Berkelland
BERKELLAND - Wilt u zich inzetten voor een ander? Zoekt u hulp of contact met een naober als het even niet lukt? Eenmalig, iedere week of alles daart......
Lees verder »

Bijzondere verzameling eierdoppen te zien in Natuurpark Kronenkamp
NEEDE - Het Natuurpark Kronenkamp heeft een bijzondere verzameling eierdoppen ontvangen. In deze tijd voor Pasen worden ze in Het Filter tentoongestel......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen, lekker biertje­?
NEEDE - Steeds mear leu of zogenaamde deskundigen buugt zich oaver van alles wat met onze gezondheid te maken hef. Ik zol zeggen hol het bie thoes in......
Lees verder »

Fratsen ontheffing
BERKELLAND - Onze gemeente is met zichzelf an `t massen en mieren,noe blik dat ze al joaren illegaal alcoholische drankjes schenkt in hun kantine. Ve......
Lees verder »

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

NUB TV

Feest in straten van Rietmolen tijdens verlichte carnavalsoptocht

RIETMOLEN – Zeventien wagens vol kleurrijke verlichting trokken zaterdagavond door de straten van Rietmolen tijdens de verlichte carnavalsoptocht, die sinds 1997 georganiseerd wordt door carnavalsvereniging De Reetkwakers. Na de gedwongen coronapauze merkt de organisatie dat de animo er nog altijd is, maar dat de carnavalssfeer wat langzamer op gang kwam.

“De vibe moet er weer een beetje inkomen”, zegt Corine te Morsche namens de organisatie van de verlichte optocht. “We hopen dat het enthousiasme na dit jaar teurgkomt en dat ze toch weer wagens gaan bouwen.” In Rietmolen is de enige verlichte carnavalsoptocht van de Achterhoek. Dit is voor de deelnemers dan ook een belangrijke reden om mee te lopen. “De wagen komt heel mooi naar voren met al die lichtjes”, zegt een van de feestvierders, gehuld in een Yoshi-kostuum uit de gamewereld van Mario. “Het geeft veel meer sfeer”, zegt haar vriendin Wario. “En de karakters zelf komen er ook meer uit.”

Om jonge wagenbouwers weer aan de gang te krijgen wordt er ook nadrukkelijk samengewerkt met de Sint Jozef basisschool in het Berkellandse dorp. Alle groepen deden dit jaar mee. “Dus we hopen ook dat er vanuit daar nieuwe aanwas komt”, zegt Te Morsche. Mede-organisator Jarno Borgerlink vult aan: “Je moet de jongeren meer pushen om actief aan de gang te gaan. Maar als je deze optocht weer ziet staan, dat is gewoon gaaf.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »