Bent u tevreden met politie Berkelland?

Door Redactie op 15-09-2010

politie-berkelland-goedBERKELLAND – Goed contact tussen burger en politie is essentieel voor het vertrouwen en de tevredenheid van de burger in de politie. Een burger verwacht vakkundigheid en professionaliteit van de politie. Een belangrijk onderdeel hiervan is goed contact tussen de burger en de politie. Daarom start de politie in de regio op 17 september een tweede enquête met als onderwerp ‘het contact met de politie bij aangifte’.

Als onderdeel van het meerjaren beleidsplan is de politieregio Noord- en Oost-Gelderland al enige tijd bezig met het verbeteren van het contact met de burgers. In 2009 zijn burgers daarom voor de eerste keer door middel van een enquête in de gelegenheid gesteld aan te geven wat zij vinden van de manier waarop zij door de politie tijdens een aangifte worden behandeld.

De Klantthermometer is een enquête onder burgers die op verschillende manieren contact met de politie hebben gehad. Het is nu de tweede keer dat de politie dit instrument inzet. De Klantthermometer maakt duidelijk waarover de burger (on)tevreden is over het politiecontact of wat er voor verandering vatbaar is. Met behulp van de resultaten kan de politie inspelen op de behoeften en wensen van de burger.

Op 17 september 2010 is de start van het tweede deel van de Klantthermometer. De politie stuurt de brieven aan burgers die contact hebben gehad met de politie omdat zij aangifte hebben gedaan op een politiebureau. In de brief staat hoe men kan meedoen aan de enquête. De burgers vullen de enquête online in via een speciale website.

Uit de vorige Klantthermometer is gebleken dat burgers die aangifte doen tevreden zijn over het persoonlijk contact met de politie. Verbeterpunt is de informatievoorziening tijdens en na afloop van het contact met de politie. De politieregio onderneemt acties om hierin verbetering aan te brengen waardoor de tevredenheid van de inwoners zal toenemen. Zo krijgt elke aangever een aangiftemap mee, met informatie over de aangifte en preventietips.

Allemaal woorden van de politie maar wat vindt u van het korps in Berkelland. Laat hieronder uw reactie achter.

Reacties

ik ben niet tevreden heb vaak aangifte gedaan van vernielingen maar er is nog nooit wat uitgekomen of daders gepakt

? | 15-09-10 | 19:48

ik ben zeker niet tevreden
loop ik zaterdagavond met mijn hond naar de maat moet ik de hond aan de riem doen
wat nou ga op de maat rond lopen en die jongens aan spreken op hun daden
maar niet iemand die een hond los naast zich heeft lopen

hondebezitter | 15-09-10 | 20:02

Wat is het druk in het dorp!

T.T. | 15-09-10 | 20:21

Ik voel mij ontzettend veilig in Berkelland dankzij de politie!

Karel | 15-09-10 | 20:26

altijd een copy vragen van je eigen aangifte tevens naam noteren welke agent of agenten je heb gesproken daarna iedere 4 weken bellen (ook naam noteren en tijd en datum) hoe het met proces-verbaal er voorstaat.

Wim | 15-09-10 | 20:39

Ik ben zeker niet tevreden over het contact van de politie met de burger. In de afgelopen jaren heb ik 3 keer aangifte gedaan (over autoinbraak, autovernieling en fietsdiefstal) via internet. Geen enkele keer is met mij contact over enige oplossing van deze delicten opgenomen. Hieruit blijkt dat de politie ofwel uit zichzelf erg passief is, ofwel het erg druk heeft met andere zaken. Mijn veiligheidsgevoel neemt door deze ervaringen echter zeker niet toe.

M | 15-09-10 | 21:01

Ik kan geen oordeel geven over de politie, want die zie ik nooit (meer). Vroeger zag je altiijd overal politie op straat, tegenwoordig nergens meer. Calamiteiten uitgezonderd.

Er schijnen ook wijkagenten te zijn, maar die zie je ook al nooit. Bovendien ziin de politieposten ook (bijna) allemaal gesloten. Dus tja ….

Leuk zo’n in scène gezette foto met een lachende agent M. Als dat beeld nou eens de realiteit was…

Arjan | 15-09-10 | 21:20

Ik Ben niet tevreden over de politie in berkelland?????/
Daar ik een onterechte bekeuring kreeg in Neede, Rij ik met mijn trekhaak voor mijn kenteken rijd er een boer op een bromfiets zijnde een politieagent en haal direct mijn trekhaak eraf (afneembare) krijg geen waarschuwing maar direct een bon. wat een (stumper de diender) Maar als je niet goed kan leren is er plek bij de motorpolitie. PS gaarne iets meer politie inzetten daar er veel mis is op de weg.( weggebruikers) met name hardrijders op een 80 weg.Ik zou die baan als politie niet willen, betaald slecht.

theo | 15-09-10 | 21:50

Alleen maar tijd voor onzin en bekeuringen uitschrijven maar veiligheid en boeven vangen kunnen ze niet meer,
tijd voor een aangifte hebben ze niet , doe dat maar via internet of maak maar een afspraak….. ze doen er toch niks mee tenzij er iemand vermoord word en als je voor eigen rechter speelt dan weten ze je wel te vinden…. ondanks de burger die getroffen word doormiddel van vandalisme, diefstal, inbraak enz. kost diegene altijd veel tijd en geld en valt er weinig meestal niks te verhalen op de dader(s), de politie mag ook niks meer , want een verkeerde naamspelling in de dossier en de dader kan alweer op vrije voeten komen, of ze tasten de privacy van de dader aan, of hij moet op heterdaad betrapt worden door de politie ( maar dan zie je de politie ook nooit ) , dus dan blijft er maar weinig over dan druk zijn met administratie en bekeuringen uitschrijven.

robert | 15-09-10 | 22:19

Volgens een onderzoek is het politiekorps Noord- en Oost-Gelderland het twee na slechtste van alle 25 korpsen in heel Nederland!

Zie: http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/712081/Gelderse-politie-presteert-slecht.htm

Dus wellicht kan de politie de komende maanden beter eerste even flink orde op zaken stellen, voordat men met zo’n onderzoek komt ….

Jeroen | 15-09-10 | 22:19

Met deze nieuwe wijkagente denk ik dat het wel goed komt in Berkelland.

http://www.botenmakersstraat.nl/Funny/112-Politie/NieuwePolitieKleding2.jpg

Sjef | 15-09-10 | 23:52

misschien helpt het ook om het politie bureau open te doen in bijvoorbeeld Eibergen. deze is al jaren gesloten voor zover ik weet. als men dan aangifte wil doen kan dat daar, dan is er automatisch al wat meer contact tussen burger en politie (en vanaf het bureau kunnen ze snel naar de hangjongeren in het centrum komen in geval van overlast).

jeroen | 16-09-10 | 09:12

Wist trouwens niet eens dat wij in Berkelland ook actieve politie hadden. Zelfs internetactiviteiten werken niet in Berkelland..dus waar hebben we het over….oja Oma oppassen met je achterlicht.

Henk | 16-09-10 | 09:48

Je ziet ze niet….Je hoort ze niet….Zijn ze er eigenlijk wel? Of komen ze alleen maar opdraven als er weer iemand last heeft van de zogenaamde “hangjongeren”. Die jongens kunnen NERGENS en dan bedoel ik ook NERGENS terecht. Betula in het Spieker moet meer en vaker open voor de jongens dan zijn ze van de straat en wordt de overlast vanzelf minder.

Ikke | 16-09-10 | 16:19

Heb ook een niet al te goede ervaring met een aangifte, wordt niks maar dan ook helemaal niks mee gedaan! Ja opgenomen wat alleen maar tijd voor hun vergt! Hadden ze net zo goed niet kunnen doen! Zelfs de daders zijn op een presenteerblaadje aangeleverd, helaas krijg je dan als antwoord, we kunnen het niet rond krijgen, terwijl de dader bekend zijn met de gestolen spullen erbij! Dus ik doe geen aangifte(s) meer mocht het voorkomen, ongeacht wat het ook is! Hoezo die pet past ons allemaal? De politie is je beste vriend, ja ja!

BL | 16-09-10 | 18:31

De Gelderse politie presteert matig. Dat blijkt uit onderzoek van OBMC Consulting. Het Haagse adviesbureau vergeleek de prestaties van 25 regiokorpsen over 2009. In het onderzoek eindigen Gelderland-Zuid, Noord- en Oost-Gelderland (waar Berkelland onder valt) en Gelderland-Midden respectievelijk op de plaatsen 21, 23 en 24.

Bron: Tubantia van vandaag

1 geluk burgers in 2011 zie je meer politie op straat om nog meer bekeuringen te uitschrijven met als toetje extra 15% erboven op….. eindelijk meer politie op straat…….

popeye | 16-09-10 | 19:01

Tevreden over de politie . . al jaren niet . . en zal ook niet veranderen . . laat ze maar boeven gaan vangen.

gedupeerde | 16-09-10 | 23:14

Ben niet te vreden over politie !
Er zorgen jongeren dat er voor andere jongeren wat te doen is worden ze om de zieligste dingen gevraagd om hun id of verdenken ze je bij een verjaardag gelijk van een illegale zuipkeet ! mag er dan tegenwoordig geeneens meer een verjaardag gegevenworden in een apart deel als je huis ?
Zeker heel veel respect voor de politie maar er is in berkelland zoveel problemen met jongeren en dan gaan ze op de onzinnigste dingen letten !
Jammer…

Bart | 17-09-10 | 15:46

Ik ben niet tevreden over de politie. Laats was er bij m’n grootouders ingebroken en toen heb ik de politie gebeld. Het duurde meer dan ander half uur voordat ze eens een keer op kwamen draven. Belachelijk!

gedupeerde | 18-09-10 | 12:42

Ik ben niet tevreden over de politie in de nacht van vrijdag 17 september zijn er in de buurt van de Zwaluwstraat-Es-Valkhof van tenminste zeven autos de ruitenwissers omgebogen en vernield heb hiervan aangifte gedaan en dan krijg je als antwoord dan men hier NIETS op uit doet. ik vindt dit Belachelijk doe dus in toekomst nooit meer aangifte.

Han | 19-09-10 | 16:57

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Gemeentehuis gesloten op 26 en 27 mei
BERKELLAND - Het gemeentehuis is op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) gesloten. De dag er na, vrijdag 27 mei, zijn wij ook gesloten. Op deze dagen is......
Lees verder »

Dames 1 Kerkemeijer Gemini zoekt 2 nieuwe speelsters
BORCULO - Door het stoppen van een aantal speelsters, is Dames 1 van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini voor het nieuwe seizoen in de 2e divisie ......
Lees verder »

La Fuente en The Partysquad 19 augustus op zomerfeest Neede
NEEDE - Twee jaar was er, noodgedwongen door de coronapandemie, geen zomerfeest in Neede. Gelukkig wijst alles er op dat het feest dit jaar wel door ......
Lees verder »

Zondag 4 september in Openluchttheater Eibergen Jan Akkerman afsluiter Berkelblues Festival
EIBERGEN - Jan Akkerman en zijn band Brainbox zijn de afsluiter van de eerste editie van het Berkelblues Festival, dat zondag 4 september van 13:30 t......
Lees verder »

Cool Moves Volley (CMV) toernooi geslaagd
BORCULO - Het laatste CMV toernooi van het seizoen 2021-2022 is zaterdag 14 mei in sporthal ’t Timpke  prima verlopen. Het toernooi voor de nive......
Lees verder »

De imker vertelt in de Kruidenhof
EIBERGEN - Imker Guus ten Brinke laat zondag 29 mei in Kruidenhof te Mallum in Eibergen zien hoe bijen honing maken. Het is in eerste instantie een a......
Lees verder »

Muzikale middag voor Zonnebloem gasten in Rekken
REKKEN - Op dinsdag 14 juni organiseert de afd. Rekken van de Zonnebloem een gezellige middag met muzikale medewerking van Brothers Two. Zij spelen N......
Lees verder »

Tamme kanarie gevonden in Neede
NEEDE - Deze kanarie (zie foto's) is gevonden bij de KSW Troelstrastraat van Livio. Hij is tam en zit nu in een klein kooitje, zo laat de v......
Lees verder »

Kinderconcert met puppies en race-auto’s door duo Beth & Flo
EIBERGEN - Op zondagmiddag 5 juni organiseert Podium Eibergen een spannend kinderconcert met het pianistenduo Beth & Flo. Het concert begint om 1......
Lees verder »

Inschrijving 32ste Triatlon Rekken
REKKEN - Een fraaie foto de 31ste editie van Triatlon Rekken, een goed half jaar voordat het coronavirus zijn intrede deed, maar op zaterdag 18 juni ......
Lees verder »

Inloop bij Studio 16 over de vrijwillige Home-Start ondersteuning in gezinnen
NEEDE - Op woensdag 25 mei van 11.00 tot 12.00 uur houden de coördinatoren van het gezinsondersteunings-programma Home-Start een inloop bij Studio 16......
Lees verder »

Volharding op zoek naar nieuwe twirltrain(st)er
BORCULO - Voor haar twirlsters is Volharding per direct opzoek naar een  Bevlogen train(st)er. De twirlgroep bestaat op dit moment uit 6 enthous......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen Tegenstriedigheden
NEEDE - Langzamerhand kump `t zowiet dat gin mense de wereld mear snapt. De hele wereld is `t deroaver ens dat wij wat zuuniger mot wean op de eardbo......
Lees verder »

Fratsen Borstbeeld
NEEDE - Willem Sluiter joarenlang e woont in Eibargen moar `t blik dat dissen dominee en dichter in Neede is geboren. Dat kunt wij as Needenaren natu......
Lees verder »

Fratsen de fotograaf
NEEDE - In vrogger tied, eigenlijk nog ens neet zo lange e leden, was `t `n hele toestand as der een fotograaf kwam. Ieder mos dan de zundagse kleare......
Lees verder »

Fratsen de wind van veuren
NEEDE - Vrogger was dat een geregeld geheurde oetspraak, as ie `t neet lieke brouwen dan kreeg ie de wind van veuren. Bie ons in Beltrum was dat met ......
Lees verder »

NUB TV

Frank Jonk (CDA) neemt gedesillusioneerd afscheid van de gemeenteraad


BERKELLAND – Frank Jonk nam dinsdagavond gedesillusioneerd en enigszins teleurgesteld afscheid van de gemeenteraad van Berkelland. Jonk vindt het moeilijk om te verwoorden met welk gevoel hij weggaat. Hij heeft zijn plek in de gemeenteraad niet goed kunnen vinden de afgelopen vier jaar. Daarom gaat hij zijn politieke kompas her kalibreren, de komende jaren zal hij bij zich zelf te rade gaan hoe hij echt tegen dingen aankijkt en hoe hij echt het verschil kan maken. Van dit laatste had hij de afgelopen jaren niet het gevoel. Jonk denkt wel dat er een reële kans is dat hij in de toekomst terugkeert in de politiek.

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »