Bent u tevreden met politie Berkelland?

Door Redactie op 15-09-2010

politie-berkelland-goedBERKELLAND – Goed contact tussen burger en politie is essentieel voor het vertrouwen en de tevredenheid van de burger in de politie. Een burger verwacht vakkundigheid en professionaliteit van de politie. Een belangrijk onderdeel hiervan is goed contact tussen de burger en de politie. Daarom start de politie in de regio op 17 september een tweede enquête met als onderwerp ‘het contact met de politie bij aangifte’.

Als onderdeel van het meerjaren beleidsplan is de politieregio Noord- en Oost-Gelderland al enige tijd bezig met het verbeteren van het contact met de burgers. In 2009 zijn burgers daarom voor de eerste keer door middel van een enquête in de gelegenheid gesteld aan te geven wat zij vinden van de manier waarop zij door de politie tijdens een aangifte worden behandeld.

De Klantthermometer is een enquête onder burgers die op verschillende manieren contact met de politie hebben gehad. Het is nu de tweede keer dat de politie dit instrument inzet. De Klantthermometer maakt duidelijk waarover de burger (on)tevreden is over het politiecontact of wat er voor verandering vatbaar is. Met behulp van de resultaten kan de politie inspelen op de behoeften en wensen van de burger.

Op 17 september 2010 is de start van het tweede deel van de Klantthermometer. De politie stuurt de brieven aan burgers die contact hebben gehad met de politie omdat zij aangifte hebben gedaan op een politiebureau. In de brief staat hoe men kan meedoen aan de enquête. De burgers vullen de enquête online in via een speciale website.

Uit de vorige Klantthermometer is gebleken dat burgers die aangifte doen tevreden zijn over het persoonlijk contact met de politie. Verbeterpunt is de informatievoorziening tijdens en na afloop van het contact met de politie. De politieregio onderneemt acties om hierin verbetering aan te brengen waardoor de tevredenheid van de inwoners zal toenemen. Zo krijgt elke aangever een aangiftemap mee, met informatie over de aangifte en preventietips.

Allemaal woorden van de politie maar wat vindt u van het korps in Berkelland. Laat hieronder uw reactie achter.

Reacties

ik ben niet tevreden heb vaak aangifte gedaan van vernielingen maar er is nog nooit wat uitgekomen of daders gepakt

? | 15-09-10 | 19:48

ik ben zeker niet tevreden
loop ik zaterdagavond met mijn hond naar de maat moet ik de hond aan de riem doen
wat nou ga op de maat rond lopen en die jongens aan spreken op hun daden
maar niet iemand die een hond los naast zich heeft lopen

hondebezitter | 15-09-10 | 20:02

Wat is het druk in het dorp!

T.T. | 15-09-10 | 20:21

Ik voel mij ontzettend veilig in Berkelland dankzij de politie!

Karel | 15-09-10 | 20:26

altijd een copy vragen van je eigen aangifte tevens naam noteren welke agent of agenten je heb gesproken daarna iedere 4 weken bellen (ook naam noteren en tijd en datum) hoe het met proces-verbaal er voorstaat.

Wim | 15-09-10 | 20:39

Ik ben zeker niet tevreden over het contact van de politie met de burger. In de afgelopen jaren heb ik 3 keer aangifte gedaan (over autoinbraak, autovernieling en fietsdiefstal) via internet. Geen enkele keer is met mij contact over enige oplossing van deze delicten opgenomen. Hieruit blijkt dat de politie ofwel uit zichzelf erg passief is, ofwel het erg druk heeft met andere zaken. Mijn veiligheidsgevoel neemt door deze ervaringen echter zeker niet toe.

M | 15-09-10 | 21:01

Ik kan geen oordeel geven over de politie, want die zie ik nooit (meer). Vroeger zag je altiijd overal politie op straat, tegenwoordig nergens meer. Calamiteiten uitgezonderd.

Er schijnen ook wijkagenten te zijn, maar die zie je ook al nooit. Bovendien ziin de politieposten ook (bijna) allemaal gesloten. Dus tja ….

Leuk zo’n in scène gezette foto met een lachende agent M. Als dat beeld nou eens de realiteit was…

Arjan | 15-09-10 | 21:20

Ik Ben niet tevreden over de politie in berkelland?????/
Daar ik een onterechte bekeuring kreeg in Neede, Rij ik met mijn trekhaak voor mijn kenteken rijd er een boer op een bromfiets zijnde een politieagent en haal direct mijn trekhaak eraf (afneembare) krijg geen waarschuwing maar direct een bon. wat een (stumper de diender) Maar als je niet goed kan leren is er plek bij de motorpolitie. PS gaarne iets meer politie inzetten daar er veel mis is op de weg.( weggebruikers) met name hardrijders op een 80 weg.Ik zou die baan als politie niet willen, betaald slecht.

theo | 15-09-10 | 21:50

Alleen maar tijd voor onzin en bekeuringen uitschrijven maar veiligheid en boeven vangen kunnen ze niet meer,
tijd voor een aangifte hebben ze niet , doe dat maar via internet of maak maar een afspraak….. ze doen er toch niks mee tenzij er iemand vermoord word en als je voor eigen rechter speelt dan weten ze je wel te vinden…. ondanks de burger die getroffen word doormiddel van vandalisme, diefstal, inbraak enz. kost diegene altijd veel tijd en geld en valt er weinig meestal niks te verhalen op de dader(s), de politie mag ook niks meer , want een verkeerde naamspelling in de dossier en de dader kan alweer op vrije voeten komen, of ze tasten de privacy van de dader aan, of hij moet op heterdaad betrapt worden door de politie ( maar dan zie je de politie ook nooit ) , dus dan blijft er maar weinig over dan druk zijn met administratie en bekeuringen uitschrijven.

robert | 15-09-10 | 22:19

Volgens een onderzoek is het politiekorps Noord- en Oost-Gelderland het twee na slechtste van alle 25 korpsen in heel Nederland!

Zie: http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/712081/Gelderse-politie-presteert-slecht.htm

Dus wellicht kan de politie de komende maanden beter eerste even flink orde op zaken stellen, voordat men met zo’n onderzoek komt ….

Jeroen | 15-09-10 | 22:19

Met deze nieuwe wijkagente denk ik dat het wel goed komt in Berkelland.

http://www.botenmakersstraat.nl/Funny/112-Politie/NieuwePolitieKleding2.jpg

Sjef | 15-09-10 | 23:52

misschien helpt het ook om het politie bureau open te doen in bijvoorbeeld Eibergen. deze is al jaren gesloten voor zover ik weet. als men dan aangifte wil doen kan dat daar, dan is er automatisch al wat meer contact tussen burger en politie (en vanaf het bureau kunnen ze snel naar de hangjongeren in het centrum komen in geval van overlast).

jeroen | 16-09-10 | 09:12

Wist trouwens niet eens dat wij in Berkelland ook actieve politie hadden. Zelfs internetactiviteiten werken niet in Berkelland..dus waar hebben we het over….oja Oma oppassen met je achterlicht.

Henk | 16-09-10 | 09:48

Je ziet ze niet….Je hoort ze niet….Zijn ze er eigenlijk wel? Of komen ze alleen maar opdraven als er weer iemand last heeft van de zogenaamde “hangjongeren”. Die jongens kunnen NERGENS en dan bedoel ik ook NERGENS terecht. Betula in het Spieker moet meer en vaker open voor de jongens dan zijn ze van de straat en wordt de overlast vanzelf minder.

Ikke | 16-09-10 | 16:19

Heb ook een niet al te goede ervaring met een aangifte, wordt niks maar dan ook helemaal niks mee gedaan! Ja opgenomen wat alleen maar tijd voor hun vergt! Hadden ze net zo goed niet kunnen doen! Zelfs de daders zijn op een presenteerblaadje aangeleverd, helaas krijg je dan als antwoord, we kunnen het niet rond krijgen, terwijl de dader bekend zijn met de gestolen spullen erbij! Dus ik doe geen aangifte(s) meer mocht het voorkomen, ongeacht wat het ook is! Hoezo die pet past ons allemaal? De politie is je beste vriend, ja ja!

BL | 16-09-10 | 18:31

De Gelderse politie presteert matig. Dat blijkt uit onderzoek van OBMC Consulting. Het Haagse adviesbureau vergeleek de prestaties van 25 regiokorpsen over 2009. In het onderzoek eindigen Gelderland-Zuid, Noord- en Oost-Gelderland (waar Berkelland onder valt) en Gelderland-Midden respectievelijk op de plaatsen 21, 23 en 24.

Bron: Tubantia van vandaag

1 geluk burgers in 2011 zie je meer politie op straat om nog meer bekeuringen te uitschrijven met als toetje extra 15% erboven op….. eindelijk meer politie op straat…….

popeye | 16-09-10 | 19:01

Tevreden over de politie . . al jaren niet . . en zal ook niet veranderen . . laat ze maar boeven gaan vangen.

gedupeerde | 16-09-10 | 23:14

Ben niet te vreden over politie !
Er zorgen jongeren dat er voor andere jongeren wat te doen is worden ze om de zieligste dingen gevraagd om hun id of verdenken ze je bij een verjaardag gelijk van een illegale zuipkeet ! mag er dan tegenwoordig geeneens meer een verjaardag gegevenworden in een apart deel als je huis ?
Zeker heel veel respect voor de politie maar er is in berkelland zoveel problemen met jongeren en dan gaan ze op de onzinnigste dingen letten !
Jammer…

Bart | 17-09-10 | 15:46

Ik ben niet tevreden over de politie. Laats was er bij m’n grootouders ingebroken en toen heb ik de politie gebeld. Het duurde meer dan ander half uur voordat ze eens een keer op kwamen draven. Belachelijk!

gedupeerde | 18-09-10 | 12:42

Ik ben niet tevreden over de politie in de nacht van vrijdag 17 september zijn er in de buurt van de Zwaluwstraat-Es-Valkhof van tenminste zeven autos de ruitenwissers omgebogen en vernield heb hiervan aangifte gedaan en dan krijg je als antwoord dan men hier NIETS op uit doet. ik vindt dit Belachelijk doe dus in toekomst nooit meer aangifte.

Han | 19-09-10 | 16:57

Copyright © 2020 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

De Maand van de Opvoeding zit erop
BERKELLAND - Inspirerende sprekers gaven in de oktobermaand via webinars en video’s tips en adviezen over opvoeden en opgroeien. Van social media tot ......
Lees verder »

Online inspiratiebijeenkomst: anders kijken naar besturen op 2 november
BERKELLAND - Verenigingen en stichtingen hebben (steeds meer) moeite om bestuurders te vinden en te binden. Misschien dat u dit zelf ook ervaart bij u......
Lees verder »

Landelijke week van de pleegzorg Informatieavonden op 2, 16, 17, 26 of 30 november
BERKELLAND - Verschillende scholen in Berkelland dragen deze week ook een steentje bij en vragen via een speciaal spandoek aandacht voor pleegzorg. Pl......
Lees verder »

Tweede Coronagolf dempt Gelders welbevinden
BERKELLAND - De tweede (beperkte) lockdown lijkt van invloed op het welbevinden van Gelderlanders. De inwoners van deze provincie geven nu een 7,4 voo......
Lees verder »

RIVM: Afgelopen 24 uur 70 besmettingen en 3 sterfgevallen
BERKELLAND - Het afgelopen etmaal zijn er 70 Berkellanders positief getest op corona. Tevens zijn er 3 personen aan het Corona virus  overleden i......
Lees verder »

Corona: Twee weekenden geen afhaalmogelijkheden bij Het Muldershuis in Eibergen
EIBERGEN - Door een Corona besmetting binnen het team zal Het Muldershuis de komende 2 weekend geen afhaalmogelijkheden hebben. Onderstaande bericht s......
Lees verder »

Computercursussen voor beginners in Bibliotheek
BERKELLAND  – Altijd al eens meer over de computer of Androidtablet willen weten, maar weet u niet waar u moet beginnen? Of meer weten over de si......
Lees verder »

Trouwring gevonden in Neede
NEEDE - Wie is deze trouwring kwijt. De ring is achter de muziekkoepel in Neede gevonden. In de ring staat de naam Marion. Verder staat er nog een dat......
Lees verder »

Mantelzorger beter balans Cursus “De kunst van het zorgen en loslaten”
BERKELLAND - Veel mantelzorgers staan automatisch klaar voor hun naaste dierbaren. Of dat nu voor hun ouder(s), partner, kind of vriend(in) is. Voor b......
Lees verder »

Nu samen kansen grijpen voor de Achterhoek
BERKELLAND - AGEM vraagt aandacht voor urgentie energietransitie en benadrukt de kansen die er liggen voor de Achterhoek. De Achterhoek nu verduurzame......
Lees verder »

Bart Molenveld nieuwe bedrijfsleider Albert Heijn Eibergen
EIBERGEN - Na drie jaar met veel plezier in Eibergen gewerkt te hebben is bedrijfsleider Marjolein van der Wal van Albert Heijn Eibergen gevraagd te ......
Lees verder »

Jubileumeditie OVM DEO loop verplaatst naar volgend jaar
BORCULO - Dit jaar zou de 40e editie van de OVM DEO-loop op het programma staan. De organisatie was al bezig met het voorbereiden van deze specia......
Lees verder »

Columns Marcel & Monique

Column Monique Weiden: Het seizoen loopt ten einde….
BELTRUM - De dagen worden korter, de avonden kouder en het duurt niet lang meer of we belanden in de herfst en voor we het weten zitten we alweer onde......
Lees verder »

Fratsen snoetkap`n
NEEDE - Gedoo is dat toch um dee mondkapjes oftewal snoetkap`n. De leu dee der verstand van hebt of denkt te hemmen blieft deroaver an `t ouwehoeren. ......
Lees verder »

Fratsen wat mot ie der met an
NEEDE - Gedoo hebt wie dervan de leste tied, `t lik wal of ieder der moar wat hen dut. Grappenmakerhaus holt zich neet an de regels en past dan noatie......
Lees verder »

Column Monique Weiden: Kleinvee
BELTRUM - Ik heb volgens mij in de afgelopen columns al de nodige dieren voorgesteld. Volgens mij heb ik het nog niet over onze varkens gehad en niet ......
Lees verder »

NUB TV

film: Erika Klein Kranenbarg heeft een “klik” met Berkelland

Ondernemend Berkelland

‘Je leert de verschillende smaken van begeleiden ontdekken’
BERKELLAND - Regiomedewerker bij Estinea iets voor jou? Manon en Gaby vertellen. Heb jij passie voor het werken met mensen met een beperking? En wil ......
Lees verder »

Hoveniersbedrijf Krabbenborg & Eco Cultuurtechniek slaan handen in een
BORCULO - Na de overname van hoveniersbedrijf Krabbenborg in februari 2013 door Koerselman Boomverzorging is Rutger Elbrink in maart 2020 eigenaar ge......
Lees verder »

Dierendag vier je met Welkoop!
EIBERGEN - Als echte dierenliefhebber heb je het natuurlijk al omcirkeld in je agenda: 4 oktober is het Werelddierendag. Dé dag om je huisdier eens le......
Lees verder »

Eddy Groot Zevert 25 jaar bij Scharenborg Beltrum
BELTRUM - Een klein feestje vandaag (woensdag 9 september) bij Scharenborg Beltrum B.V. Eddy Groot Zevert is namelijk vandaag al 25 jaar in dienst bi......
Lees verder »

Boerderijwinkel Bosheurne voor over (h)eerlijke streekproducten
BARCHEM – Een bedrijf starten midden in de coronacrisis, je moet het maar durven. Eigenlijk overkwam het Gert en Gersina Tessemaker uit de buurtschap ......
Lees verder »