Bent u tevreden met politie Berkelland?

politie-berkelland-goedBERKELLAND – Goed contact tussen burger en politie is essentieel voor het vertrouwen en de tevredenheid van de burger in de politie. Een burger verwacht vakkundigheid en professionaliteit van de politie. Een belangrijk onderdeel hiervan is goed contact tussen de burger en de politie. Daarom start de politie in de regio op 17 september een tweede enquête met als onderwerp ‘het contact met de politie bij aangifte’.

Als onderdeel van het meerjaren beleidsplan is de politieregio Noord- en Oost-Gelderland al enige tijd bezig met het verbeteren van het contact met de burgers. In 2009 zijn burgers daarom voor de eerste keer door middel van een enquête in de gelegenheid gesteld aan te geven wat zij vinden van de manier waarop zij door de politie tijdens een aangifte worden behandeld.

De Klantthermometer is een enquête onder burgers die op verschillende manieren contact met de politie hebben gehad. Het is nu de tweede keer dat de politie dit instrument inzet. De Klantthermometer maakt duidelijk waarover de burger (on)tevreden is over het politiecontact of wat er voor verandering vatbaar is. Met behulp van de resultaten kan de politie inspelen op de behoeften en wensen van de burger.

Op 17 september 2010 is de start van het tweede deel van de Klantthermometer. De politie stuurt de brieven aan burgers die contact hebben gehad met de politie omdat zij aangifte hebben gedaan op een politiebureau. In de brief staat hoe men kan meedoen aan de enquête. De burgers vullen de enquête online in via een speciale website.

Uit de vorige Klantthermometer is gebleken dat burgers die aangifte doen tevreden zijn over het persoonlijk contact met de politie. Verbeterpunt is de informatievoorziening tijdens en na afloop van het contact met de politie. De politieregio onderneemt acties om hierin verbetering aan te brengen waardoor de tevredenheid van de inwoners zal toenemen. Zo krijgt elke aangever een aangiftemap mee, met informatie over de aangifte en preventietips.

Allemaal woorden van de politie maar wat vindt u van het korps in Berkelland. Laat hieronder uw reactie achter.

Deel dit artikel:

20 gedachten over “Bent u tevreden met politie Berkelland?”

 1. ik ben niet tevreden heb vaak aangifte gedaan van vernielingen maar er is nog nooit wat uitgekomen of daders gepakt

 2. ik ben zeker niet tevreden
  loop ik zaterdagavond met mijn hond naar de maat moet ik de hond aan de riem doen
  wat nou ga op de maat rond lopen en die jongens aan spreken op hun daden
  maar niet iemand die een hond los naast zich heeft lopen

 3. altijd een copy vragen van je eigen aangifte tevens naam noteren welke agent of agenten je heb gesproken daarna iedere 4 weken bellen (ook naam noteren en tijd en datum) hoe het met proces-verbaal er voorstaat.

 4. Ik ben zeker niet tevreden over het contact van de politie met de burger. In de afgelopen jaren heb ik 3 keer aangifte gedaan (over autoinbraak, autovernieling en fietsdiefstal) via internet. Geen enkele keer is met mij contact over enige oplossing van deze delicten opgenomen. Hieruit blijkt dat de politie ofwel uit zichzelf erg passief is, ofwel het erg druk heeft met andere zaken. Mijn veiligheidsgevoel neemt door deze ervaringen echter zeker niet toe.

 5. Ik kan geen oordeel geven over de politie, want die zie ik nooit (meer). Vroeger zag je altiijd overal politie op straat, tegenwoordig nergens meer. Calamiteiten uitgezonderd.

  Er schijnen ook wijkagenten te zijn, maar die zie je ook al nooit. Bovendien ziin de politieposten ook (bijna) allemaal gesloten. Dus tja ….

  Leuk zo’n in scène gezette foto met een lachende agent M. Als dat beeld nou eens de realiteit was…

 6. Ik Ben niet tevreden over de politie in berkelland?????/
  Daar ik een onterechte bekeuring kreeg in Neede, Rij ik met mijn trekhaak voor mijn kenteken rijd er een boer op een bromfiets zijnde een politieagent en haal direct mijn trekhaak eraf (afneembare) krijg geen waarschuwing maar direct een bon. wat een (stumper de diender) Maar als je niet goed kan leren is er plek bij de motorpolitie. PS gaarne iets meer politie inzetten daar er veel mis is op de weg.( weggebruikers) met name hardrijders op een 80 weg.Ik zou die baan als politie niet willen, betaald slecht.

 7. Alleen maar tijd voor onzin en bekeuringen uitschrijven maar veiligheid en boeven vangen kunnen ze niet meer,
  tijd voor een aangifte hebben ze niet , doe dat maar via internet of maak maar een afspraak….. ze doen er toch niks mee tenzij er iemand vermoord word en als je voor eigen rechter speelt dan weten ze je wel te vinden…. ondanks de burger die getroffen word doormiddel van vandalisme, diefstal, inbraak enz. kost diegene altijd veel tijd en geld en valt er weinig meestal niks te verhalen op de dader(s), de politie mag ook niks meer , want een verkeerde naamspelling in de dossier en de dader kan alweer op vrije voeten komen, of ze tasten de privacy van de dader aan, of hij moet op heterdaad betrapt worden door de politie ( maar dan zie je de politie ook nooit ) , dus dan blijft er maar weinig over dan druk zijn met administratie en bekeuringen uitschrijven.

 8. misschien helpt het ook om het politie bureau open te doen in bijvoorbeeld Eibergen. deze is al jaren gesloten voor zover ik weet. als men dan aangifte wil doen kan dat daar, dan is er automatisch al wat meer contact tussen burger en politie (en vanaf het bureau kunnen ze snel naar de hangjongeren in het centrum komen in geval van overlast).

 9. Wist trouwens niet eens dat wij in Berkelland ook actieve politie hadden. Zelfs internetactiviteiten werken niet in Berkelland..dus waar hebben we het over….oja Oma oppassen met je achterlicht.

 10. Je ziet ze niet….Je hoort ze niet….Zijn ze er eigenlijk wel? Of komen ze alleen maar opdraven als er weer iemand last heeft van de zogenaamde “hangjongeren”. Die jongens kunnen NERGENS en dan bedoel ik ook NERGENS terecht. Betula in het Spieker moet meer en vaker open voor de jongens dan zijn ze van de straat en wordt de overlast vanzelf minder.

 11. Heb ook een niet al te goede ervaring met een aangifte, wordt niks maar dan ook helemaal niks mee gedaan! Ja opgenomen wat alleen maar tijd voor hun vergt! Hadden ze net zo goed niet kunnen doen! Zelfs de daders zijn op een presenteerblaadje aangeleverd, helaas krijg je dan als antwoord, we kunnen het niet rond krijgen, terwijl de dader bekend zijn met de gestolen spullen erbij! Dus ik doe geen aangifte(s) meer mocht het voorkomen, ongeacht wat het ook is! Hoezo die pet past ons allemaal? De politie is je beste vriend, ja ja!

 12. De Gelderse politie presteert matig. Dat blijkt uit onderzoek van OBMC Consulting. Het Haagse adviesbureau vergeleek de prestaties van 25 regiokorpsen over 2009. In het onderzoek eindigen Gelderland-Zuid, Noord- en Oost-Gelderland (waar Berkelland onder valt) en Gelderland-Midden respectievelijk op de plaatsen 21, 23 en 24.

  Bron: Tubantia van vandaag

  1 geluk burgers in 2011 zie je meer politie op straat om nog meer bekeuringen te uitschrijven met als toetje extra 15% erboven op….. eindelijk meer politie op straat…….

 13. Tevreden over de politie . . al jaren niet . . en zal ook niet veranderen . . laat ze maar boeven gaan vangen.

 14. Ben niet te vreden over politie !
  Er zorgen jongeren dat er voor andere jongeren wat te doen is worden ze om de zieligste dingen gevraagd om hun id of verdenken ze je bij een verjaardag gelijk van een illegale zuipkeet ! mag er dan tegenwoordig geeneens meer een verjaardag gegevenworden in een apart deel als je huis ?
  Zeker heel veel respect voor de politie maar er is in berkelland zoveel problemen met jongeren en dan gaan ze op de onzinnigste dingen letten !
  Jammer…

 15. Ik ben niet tevreden over de politie. Laats was er bij m’n grootouders ingebroken en toen heb ik de politie gebeld. Het duurde meer dan ander half uur voordat ze eens een keer op kwamen draven. Belachelijk!

 16. Ik ben niet tevreden over de politie in de nacht van vrijdag 17 september zijn er in de buurt van de Zwaluwstraat-Es-Valkhof van tenminste zeven autos de ruitenwissers omgebogen en vernield heb hiervan aangifte gedaan en dan krijg je als antwoord dan men hier NIETS op uit doet. ik vindt dit Belachelijk doe dus in toekomst nooit meer aangifte.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven