Berkelland FM en Gelre FM niet samen

BERKELLAND – Wie krijgt straks de nieuwe licentie om uit te gaan zenden in Berkelland? Op dit moment zijn er drie lokale omroepen in de race: Berkelland FM, Gelre FM en Achterhoek FM. De laatste genoemde omroep heeft zich op het laatst moment aangemeld bij het commissariaat voor de media. Het wordt dus een spannende tijd voor Berkelland FM.

Duidelijk is dat Berkelland FM niet wil samenwerken met Gelre FM. Dat is gisterenavond tijdens een medewerkersvergadering bekend gemaakt. Voorzitter Mans Koster van Berkelland FM: “Alle medewerkers het bestuur en de PBO-leden hebben unaniem ingestemd om zelfstandig verder te gaan. Dat betekend dat we onze eigen licentie aanvraag voort zetten. Gelre FM stond open voor de samenwerking maar het verhaal er achter stond ons niet aan. We mogen twee jaar in Borculo gaan uitzenden en daarna moeten we alles verhuizen naar Groenlo.”

De gemeenteraad en het college van Berkelland heeft donderdag het volledige nieuwe werkplan van Berkelland FM ontvangen. De raadsleden moeten in de eerst volgende raadsvergadering verklaren of Berkelland FM voldoet aan de eisen. Denk aan het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO-bestuur), financieel en kwaliteit.

Het commissariaat voor de media maakt uiteindelijk de beslissing wie er mag uitzenden in Berkelland. Mans Koster heeft er nog steeds vertrouwen in dat Berkelland FM mag blijven uitzenden. “Er is veel veranderd en de kwaliteit is volgens deskundigen op radiogebied echt niet slecht. Mijn energie overbodig? Nee echt niet, anders was ik wel gaan vissen.”

Wat wilt u als Berkellander? Berkelland FM, Gelre FM of Achterhoek FM. Laat hieronder uw mening achter.

Update vrijdagavond:
Het commissariaat voor de media laat via de telefoon weten dat het advies van de gemeenteraad zwaar weegt. “Er komt daarna een hoorzitting waar alle partijen hun zegje kunnen doen. Uiteindelijk maken wij de beslissing. We kijken ook naar het verleden van de omroepen”, aldus een woordvoerster.

Deel dit artikel:

31 gedachten over “Berkelland FM en Gelre FM niet samen”

 1. Achterhoek FM , omdat berkelland het nooit echt zal worden, Gerle FM niets met Berkelland heeft maar Berkelland wel in de Achterhoek ligt en de Achterhoek op alle manieren gepromoot moet worden.

 2. Gewoon de stekker eruit zijn we daar ook vanaf. Probleem opgelost. Wat een eigenwijs volk die borculooozen. Kun ze samen gaan werken met gelre fm.
  Zeggen zeg nog van nee laten we maar zelf standig blijven.Hoop niet dat de gemeente hier nog een subsidie voor gaat geven Gewoon weg gegooid geld.

 3. “Er is veel veranderd en de kwaliteit is volgens deskundigen op radiogebied echt niet slecht. Mijn energie overbodig? Nee echt niet, anders was ik wel gaan vissen.”
  Ik zeg ga vissen of luister eens radio! De kwaliteit is volgens deskundige niet slecht…. zucht. Dit is het nieuws voor doven en slecht horende…. Erg pijnlijk zo’n opmerking!

 4. De kwaliteit kun je over twisten maar ik luister met regelmaat naar het sportprogramma op zondagmiddag en als ik niet aanwezig kan zijn bij de raadsvergadering dan zet ik hem thuis aan.
  Gaat Gelre FM of Achterhoek FM deze programma’s voor de Berkellanders uitzenden ????????

 5. Meine Roswinkel

  Achterhoek FM? Is dat niet de omroep voor Epse en Eefde-Ijssel en omgeving.
  Da,s dan handig , kunnen ze mooi de waterstanden gaan uitzenden, die mis ik de laatste jaren op de radio.
  Toch maar niet doen dus. Gewoon Berkelland FM IK BEN TOCH NIET GEK GEK

 6. Ik vraag me af hebben die medewerkers van bfm wel eens geluisterd naar de programma.s die worden uitgezonden van gelre fm, Hadden ze een hoop van kunnen leren, Weer een gemiste kans. gelrefm zend op de doordeweekse dagen een steengoed programma uit. Goede muziek goede presentatie. Luister er dagelijks naar.

 7. Fred, een beetje moderne gemeente heeft tegenwoordig op hun eigenwebsite een livestream waar je b.v. naar de raadsvergadering kan luisteren. en zelfs achteraf als podcast can downloaden of luisteren. ( voor wie niet zo modern is een podcast is een soort uitzendinggemist) We leven in 2010 en internet is een prachtig medium. Mooi he die moderne tijden!

 8. Oja Gelre FM heeft op zondag ook een sportprogramma zou toch mooi zijn als je alle sport uit je regio kon volgen.
  Sport: er zijn winnare en verliezers
  Omroep: door niet samen te gaan werken is er straks een winnaar en een verliezer het is net sport!

 9. Bij het zien van de foto van BFM ben ik toch eens gaan Google,en.
  En al snel zie je grote verschillen in de looks van deze omroepen.
  Het oog wil ook wat toch?

  BFM nu

  https://www.nieuwsuitberkelland.nl/wp-content/gallery/berkelland-fm-groep/uitsnede_berkelland_fm.jpg

  BFM foto uit de oude doos

  http://www.tctubantia.nl/multimedia/archive/01596/bfm2_1596017b.jpg

  GelreFM

  http://www.deweekkrant.nl/images/library/pictures/45/10/b5/d2/3_46wlggelre_fm.jpg

  3FM

  http://pics.bnn.nl/data/media/db_images/original/73652_206e9f.jpg

  Geeft wel een indruk moet ik zeggen.

 10. Andere Jeroen

  Ik ben geen fervent luisteraar, maar het valt me op hoe iedereen hier lekker gemakkelijk anoniem de boel zit af te kraken. Er valt nog best een hoop te verbeteren, maar aan dit soort negatieve figuren heeft de samenleving geen enkel gebrek. Het is het bekende verhaal van een halfvol glas of een halfleeg glas!

  Toen Berkelland nog in Eibergen zat was het allemaal professioneler. Ik hoop dat het nu ook die kant weer opgaat. Omroepen als Achterhoek FM en Gelre FM hebben een veel te groot zendgebied. Dan komt je eigen woonplaats veel minder aan bod.

 11. Andere Jeroen, Ik lees net op de nieuwe websiste van Gelre FM :
  Gelre FM is een samenwerkingsverband tussen 3 omroepen. Overdag wordt er samengewerkt en worden delen van de programmering onderling uitgewisselt. ’s avonds en in het weekend zenden de drie omroepen elk een afzonderlijk programma uit. De omroepen samen zenden haar programma’s uit via drie krachtige etherzenders en is in de gehele Oost Achterhoek in de ether en kabel te ontvangen en wereldwijd via de stream op deze website.

  Gelre TV Aalten, het kabelkrantprogramma van Gelre FM Aalten is te ontvangen via de UPC kabel in de Gemeente Aalten. Gelre TV Oost Gelre, het kabelkrantprogramma van Gelre FM Oost Gelre is te ontvangen via de UPC kabel in de Gemeente Oost Gelre.

  Volgens mij zenden ze heel doelgericht het nieuws en informatie per gemeente uit!

  http://www.gelre.fm/frequenties

 12. gewoon achterhoek fm ik luister nooit naar een van die zenders maar achterhoek fm lijkt mij qua naam de beste optie, radio voor de gehele achterhoek.
  de rest kan dan gaan uitzenden via het internet, als je het echt zo leuk vind om te luisteren dan luister je het toch via internet.

 13. Borculooer Eric en Rianne

  Hoop dat Berkelland FM snel weet waar ze aan toe zijn,en hun vaste luisteraars ook,
  Het wordt een strijd, het is een politieke kwestie,en men moet nu goede richtlijnen uitstippelen, en medewerking ontvangen vanuit de Berkellandse politiek,
  Praten Praten en nog eens praten…..hou goed overleg,
  2011 schiet al aardig op……..
  Hopenlijk wordt 2011 een Voorspoedig jaar, zonder slag of stoot.

  Het nieuws van Berkelland FM is gesprek van de dag merken we hier.

 14. Vooral de uitzendingen van (besloten)gemeenteraadsverg. zijn absolute aanraaiers om het “eigene” van berKULland te behoue. (zwarver gait, enige needenaar met draagbare radio) p.s. water,vuur,aarde,lucht en ether zijn elementen, op bijg. foto is slegs één persoon in z’n élement nl. de achterhoeker derde van linx

 15. Lees ik net in de tubantia dat ze dan wel willen gaan samen werken met sternet haaksbergen. Dan lijkt me een samenwerking met gelre fm toch wel een iets betere optie . MANS KOSTER IK WEET NIET OF JE HET WEET MAAR HAAKSBERGEN LIG IN TWENTE
  EN WAT HEEFT BERKELLAND NOU MET HAAKSBERGEN HELEMAAL NIKS. Dus ga nou toch verder praten, praten met gelre fm dat is nou eenmaal de beste optie. Alleen redt je het noooooooooit..

 16. wat weet Mans koster nu wel hij kent zijn eigen mensen niet.
  Ik ben zeer benieuwd hoeveel verandering er nog komen,ben een trouwe luisteraar van BFM.
  diverse voorzitters in afgelopen tijd op gestapt en medewerkers. maar hoor vaak de zelfde mensen trekken ze kar alleen wel als men zelfstandig willen blijven.
  Dan de kwaliteit dat is een punt van aandacht hoef vaak blijf de computers steken of vast lopen.

  dus wat de eibergenaar ook zei alleen red je het nooit’
  en persoonlijk met een paar mensen(ego) die op voorgrond wil staan ook niet maar dat is persoonlijk

 17. Martin te Spenke.

  Ik vind het wel verstandig. Dat Berkelland FM zelfstandig wil blijven. Want iedere gemeente heeft zijn omroep. En vrijwillegers uit de zelfde gemeente. Maar er moet veel veranderen in de programmering. Op maandag klinkt het goed vanaf 17:00 tot 21:00. Alleen snap ik niet dat Tribune daarna tussen 21:00 en 22:00. Komt want dan heb je een mooie terug blik op het afgelopen voetbal weekend. Dinsdag begint goed. Maar dan om 19:00 volgt er een uur christelijke muziek. Dat is gepast op zondagmorgen. Niet op dinsdagavond. En om 20:00 instrumentale muziek. Nou dat is niet echt verkeert. De raadsvergadering uitzenden is professioneel. Woensdag 17:00 kinderprogramma dat kan mooi want de kinderen zijn deze middag altijd vrij. Dan volgt daarna actualiteiten perfect. Maar vanaf 20:00 tot 22:00 volgt er een gat in de programmering. Dat moet dus gevuld worden met programmas. Donderdag begint goed. Maar dan om 19:00 zit er alweer een gat. Als Politiek Cafe er niet op is. Waarom is dit programma niet iedere week. Of een ander programma op de andere donderdag. Want Politiek Cafe is om de 2 weken. Dan volgt er een waardelose combinatie klassiek en reggae. Eerst een uur klassiek. En dan 2 uur reggae. Dat loopt dus niet mooi over. Vrijdag begint goed. 19:00 tot 21:00 jongeren programma. 21:00 tot 23:00 Cruise Control. Een heel mooi programma. En dan volgt er weer een gat in de programmering. Tussen 23:00 en 00:00 kan nog een programma. Bijvoorbeeld Wereldmineralen loopt toch ook heel mooi over. Zaterdag vanaf 10:00 mooie tijd om live uit te gaan zenden. Alleen mis ik de Berkelland top 10. In de zaterdag programmering. Ik hoop dat dit programma ook nog weer komt. En dan is het ook jammer. Dat er vanaf 21:00 tot 00:00 een gat zit in de programmering. Mooi voor bijvoorbeeld een hardcore trance heavy metal programma. Dat is ook nog muziek wat weinig gedraait word dus. Zondag 09:00 christelijke muziek en kerkdienst. Past perfect bij elkaar. Overloop naar egerlender ook goed. Proem Pot. Berkelland Sport. Piratenhits. En verzoekjes. Een prima programma op de zondag. En een mooie tijd om om 22:00 te stoppen op de zondagavond. Maar goed er moet dus wel wat veranderen. Door de week. De muziek computer blijft achter lopen. Met soms nummers. Met een zeer raar geluid er tussen door pliep pliep. Dit gebeurt tijdens egerlender nummers en duitse nummers. Uit de computer verwijderen dus. Zo moeilijk is dat niet. Verder worden de luisteraars te vaak geconfronteerd met de zelfde plaat. Zeer irritant. Dus de computer klinkt niet professioneel. Zeer onder de maat. Radio zenders hebben ook altijd een alarmschijf. Berkelland FM had eerder ook altijd de Berkelschijf van de week. Die moet dus ook terug komen. Want ook dit hoort bij het onderdeel professioneel. Nou tot slot wil ik nog zeggen dat er een betere bereikbaarheid moet komen. Want in Neede is Berkelland FM bijna niet te ontvangen. Ik neem aan dat dit beter wordt in 2011. Ik zelf luister dagelijks naar Berkelland FM. En erger mij dus wel aan de genoemde items. En hoop ook dat dit beter wordt. Dat onze omroep zijn licentie krijgt. Hoop ik wel. Mocht dit niet gebeuren. Dan hoop ik op Achterhoek FM. Want die zender draait meer hollandse hits. Dan Gelre FM. Vandaar dat Gelre FM bij mij op de derde plaats staat. Groeten Martin te Spenke uit Eibergen.

 18. Beste Martin daarom beste fusie met Achterhoekfm ,achterhoek fm is een streekradio.
  Daar pas piraten muziek en jou wensen ook in.

  alleen red BFM het niet,financieel,kwaliteit en met bepaalde mensen(die mene dat ze koning zijn) het echt niet.

 19. wie heeft het over een fusie met BFM ?
  ze kunnen al jaren niet met elkaar werken…
  dan wel met anderen??

  hoorde vanavond t verzoekplatnprogramma…

  PROOST

 20. Leo Mengerink

  @ Martin te Spenke
  Zo te lezen een trouwe luisteraar met heel veel verbeter punten voor berkelland fm.
  Luister zelf als berkellander naar Gelre FM.
  Prima ontvangst en een professionele omroep!

 21. @ eibergenaar | 01-10-10 | 21:15
  berkelland heeft wel zeker iets met haaksbergen, en vooral de eibergenaren.
  kijk maar naar de scholieren, de middelbare school in eibergen heeft zijn hoofdvestiging in haaksbergen, ook gaan de leerlingen van havo en vwo in de bovenbouw naar haaksbergen toe.

 22. jeroen. Wat heeft een school nou met een waardeloze zender als berkellandfm te maken. Helemaal niks toch.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven