Hiddink: ‘Maïsoogst komt laat op gang’

tn_Afbeelding nieuw Roy 24264BELTRUM/BORCULO – De maïsoogst in de Achterhoek komt dit jaar erg laat op gang. Loonbedrijf Baks uit Borculo kan dat goed merken. ”Vorig jaar begonnen we al vanaf 3 september tijdens het septemberfeest. Sinds woensdag zijn we pas actief bezig op de percelen, dat is ruim een maand later”, zegt Herman Hiddink die al 28 jaar werkzaam is bij het Borculose loonbedrijf.

”Hoe dat komt? We hebben een koud en droog voorjaar gehad. De maïs wilde maar niet groeien. Maar dat is niet alles. Op veel plekken is het nu extreem nat. We waren gisteren bezig op een perceel van 2ha in het Ruurlosebroek. Normaal heb je daar ongeveer anderhalf uur voor nodig. Nu nam de klus zes uur in beslag. Er kwam zelfs een wagen vast te zitten in de modder”

Baks is nu met één ploeg begonnen, aanstaande maandag komt er nog een ploeg bij en dan kan er 24 uur per dag gewerkt worden aan de oogst. Het duurt zeker nog vijf weken voordat al het maïs van het land is. Loonbedrijf Baks hakselt dit jaar ruim 550 ha maïs.

De loonwerkers krijgen steeds meer regels opgelegd door de politie, nu moet de aanhanger die gevuld is met maïs afgedekt zijn zodat er niets op de weg kan vallen. Nieuwsuitberkelland.nl ging donderdag op pad om eens te kijken hoe het ging met de werkzaamheden aan de Leunkweg in Beltrum.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1594]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Hiddink: ‘Maïsoogst komt laat op gang’”

  1. LEUK FILMPJE ,ALLEEN WAR IS DAT NET? OPPASSEN VOOR DE POLITIE DUS. VEELPLASIER VOOR DE REST MET HET MAIS.

  2. Grappig dat Berkelstream dit nieuw overneemt, knippen en plakken. Ga zelf aan de slag dit bewijst alweer dat er niet s in de mensen zit…………………………………

  3. Ja hoor, dek de wagens maar goed af want de eerste bekeuring is al gevallen € 240.00 en daarna mag je gewoon weer doorrijden.

  4. dek het idd maar goed af heb 2 jaar geleden door mais op de rijbaan een motor total los gereden omdat de lading er af viel en kan je vertellen dat het niet grappig is om met hoge snelheid met je motor op de bek te gaan

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven