Lichtroute septemberfeest blijft trekker

_HTH0005 copyBORCULO – Het septemberfeest in Borculo is woensdag losgebarst. Er worden tot zondag veel activiteiten ontplooid in het Berkelstadje. Één van de publiekstrekkers is deze week de lichtroute langs verlichte tuinen en objecten in Borculose straten. Veel mensen kwamen donderdagavond naar Borculo om de route te rijden, ook onze fotograaf Han te Hennepe (zie foto’s).

De Burgemeester van Weliestraat won de eerste- en de publieksprijs bij het onderdeel straten. Bij de objecten ging de eerste plaats naar de Hessenstraat. De Hofvoogd was verrast met de ereprijs bij de kleine straten, ze deden voor het eerst mee en het was meteen bingo. De familie Hennink aan de Princes Irenestraat kreeg de eerste prijs in de categorie ’tuinen’.

De jury is donderdag op pad geweest om de verlichte straten en objecten te beoordelen. Burgemeester Hein Bloemen heeft dezelfde avond het septemberfeest officieel geopend in de tent. Daarna volgde een vuurwerkshow aan de Hoflaan, waar ook veel mensen op af kwamen.

Zaterdag begint om 10.00 uur het vogelschieten. Rond 14.30 uur trekt de allegorische optocht door de straten. Om 21.30 uur wordt het jaarlijkse feest afgesloten met de Fashion showband. Tot zondag kan iedereen de lichtroute nog rijden.

Uitslagen: Straten, 1e Burgemeester van Weliestraat, 2e Lochemseweg, 3e Hessenstraat. Opjecten, 1e Hessenstraat, 2e De Maat, 3e Deugenweerd. Kleine straten: 1e De Hofvoogd, 2e Tedinkweide, 3e Hofstraat. Tuinen: 1e Hennink (Princes Irenestraat), 2e Schuurman (Boomgaarden), 3e Tiessink (Morsmanshof).

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=1530]

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1531]

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Lichtroute septemberfeest blijft trekker”

  1. @ Eibergenaar:
    Gemeentegeld? Dit wordt bekostigd door Stichting September feesten in Borculo. Mooie reportage van Han.

  2. inwoner berkelland

    de gemeente bezuinigd ook ,bij de verlichtings route is zelfs de berkel bij de sluizen niet verlicht en meerdere objecten van de gemeente zijn verlicht.jammer.

  3. Afgelopen zaterdagavond maar weer eens een keertje ouderwets net zoals vroeger door borculo getoerd. Ik vond het persoonlijk jammer dat er maar weinig straten aan het verlichtingsspektakel meededen. Ik denk dat 35 % van de hele route verlicht was en de rest was donker. JAMMER !! Echter die straten die wel versierd waren, waren weer enkele mooie dingen te bekijken. Vooral wijk de Hambroek viel me op dat daar volgens mij maar 10 % van de route meedeed al is dit denk ik ook iets aan de te hoge kant gegrepen. Als je dan ergens collecteerd doe het dan niet daar maar bijvoorbeeld bij dat gezellige ORANJEHUIS.

    MZZL Oscar Bruntink.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven