Bedrijfsongeval: Dode en drie gewonden

ongeval-groenlo-extraGROENLO – In een slachterij (Vion) aan Den Sliem in Groenlo is dinsdagavond één medewerker omgekomen en drie andere medewerkers gewond geraakt. De drie gewonde slachtoffers zijn direct met ambulances naar ziekenhuizen in de omgeving vervoerd. Op de melding, die rond 20.50 uur binnen kwam, hebben de hulpdiensten, politie, brandweer en ambulancedienst meerdere eenheden ingezet. Ook een traumahelikopter kwam voor hulpverlening ter plaatse.

Eén medewerker bleek ter plaatse te zijn overleden. Drie andere medewerkers waren onwel geworden. Zij hadden ademhalingsmoeilijkheden en onderkoelingsverschijnselen. De vier slachtoffers waren vermoedelijk in het koelgedeelte van het bedrijfspand aan het werk toen zij onwel raakten. De oorzaak daarvan is nog niet bekend. In het pand waren nog zo’n 15 andere medewerkers aan het werk. Het pand werd ontruimd. Deze medewerkers werden elders opgevangen.

Naar de oorzaak van het incident is door politie en brandweer direct een onderzoek gestart. De arbeidsinspectie is daarvoor ingeschakeld. Totdat de oorzaak is gevonden en het probleem is verholpen, kan en mag er in het pand niet worden gewerkt. De personalia van de slachtoffers zijn nog niet bekend.

Update woensdagmiddag:
De identiteit van de slachtoffers van het bedrijfsongeval dat op dinsdagavond 26 oktober bij de slachterij in Groenlo plaats vond, zijn bekend. Het slachtoffer dat ter plaatse is overleden, betreft een 60-jarige vrouw uit Lichtenvoorde.  De drie slachtoffers die met ademhalingsproblemen en onderkoelingsverschijnselen naar ziekenhuizen werden vervoerd, betreffen een 23-jarige vrouw uit Almelo, een 41-jarige vrouw uit Groenlo en een 35-jarige man uit Hengelo (O). De beide vrouwen verkeren intussen in redelijke conditie en mogen naar verwachting binnenkort naar huis. De 35-jarige man verkeert buiten direct levensgevaar, maar moet wel voor behandeling in het ziekenhuis blijven.De vier slachtoffers bevonden zich voor werkzaamheden in dezelfde vriescel van de slachterij en zijn daar onwel geworden. Wat daarvan de oorzaak is, is nog niet bekend.

Dit wordt nader onderzocht door de politie en de arbeidsinspectie. Dit onderzoek kan mogelijk één of meer dagen duren. De melding van de onwel geworden medewerkers kwam dinsdag 26 oktober om 20.50 uur bij de hulpdiensten binnen, waarop meerdere eenheden, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet. Eén medewerker bleek ter plaatse te zijn overleden. Drie andere medewerkers waren onwel geworden. Zij hadden ademhalingsmoeilijkheden en onderkoelingsverschijnselen. In het pand waren nog zo’n 15 andere medewerkers aan het werk. Het pand werd ontruimd. Deze medewerkers werden elders opgevangen

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1644]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Bedrijfsongeval: Dode en drie gewonden”

  1. Het is droevig dat dit soort ongevallen nog steeds voorkomen.
    Mijn condoleances gaan uit naar de familie van de overleden werknemer .
    Verder wens ik de overige slachtoffers veel beterschap toe.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven