Kraaiwedstrijd: Randwijk grote winnaar

DSC01566NEEDE – Zondagmorgen waren de veertig deelnemende hanen en hun veertien baasjes vroeg opgestaan want om 9.30 uur begon de jaarlijkse hanen-kraaiwedstrijd van de NPV-Neede in het gebouw van de speeltuinvereniging aan de Bergstraat. De hanen streden om de H. Mol Wisselbokaal.

De Berkellandse hanen deden tevens mee om de Berkelland bokaal. Een kwart van de hanen produceerde geen geluid maar de overige hanen kraaiden tijdens het kwartier van de wedstrijd maar liefst 562 keer. De Antwerpse baarkrielhaan van Jo van Randwijk uit Ugchelen kraaide 47 keer en werd daarmee winnaar van de |H. Mol wisselbokaal. 

De Brahma krielhaan van Geert Jan Jeursen uit Haarlo kraaide 39 keer en werd daarmee winnaar van de Berkelland bokaal. Wethouder Jan Markink van Berkelland reikte de prijzen uit en sprak zijn waardering uit voor de deelnemers en de organisatie van dit unieke gebeuren.

De winnaars van de hoofdprijzen zijn:
1: Jo van Randwijk uit Ugchelen met een Antwerpse baardkrielhaan  47 keer, 2: Jaap Schepers uit Apeldoorn met een Antwerpse baarkrielhaan: 43 keer, 3: Gerard Temmink uit Broekland met een Hollandse krielhaan: 39 keer, 4: Geert Jan Jeursen uit Haarlo met een Brahma krielhaan: 39 keer, 5: Teun Mulder uit Apeldoorn met een Hollandse krielhaan: 38 keer.

[nggallery id=1627]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Kraaiwedstrijd: Randwijk grote winnaar”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven