Sloop wijkplan De Koppel gaat van start

BORCULO – Na enige tijd van tijdelijke verhuur en leegstand is de tijd van sloop aangebroken voor wijk De Koppel in Borculo. Vanaf 18 oktober gaat ProWonen de sloop van de eerste fase uitvoeren. Het betreft zo’n negentig objecten (72 woningen en 21 garages). Op zaterdag 16 oktober hebben de oud-bewoners de gelegenheid om de woningen nog een laatste keer te bekijken. Bewoners van 19 woningen hebben aangegeven hier graag gebruik van te maken.

Maandag 18 oktober starten de sloopwerkzaamheden. RGS-slooptechnieken uit Rijssen voert de sloopwerkzaamheden uit. In een aantal woningen is asbest aanwezig. Dit betreft soms het volledige dakbeschot en soms een enkele beplating of vloerzeil. Dit heeft de corporatie zorgvuldig in kaart gebracht. In alle gevallen gaat de sloper de asbest op een deskundige wijze saneren.

De sloopwerkzaamheden starten aan de Kronenburgerstraat en de garageboxen aan de Hessenstraat. Daarna volgen de Prinses Beatrixstraat, Prinses Irenestraat, Burgemeester Bloemersstraat en tot slot de Prins Hendrikstraat en Koningin Wilhelminastraat.

Voordat ProWonen gaat slopen, heeft ProWonen in de omgeving meerdere nestkasten opgehangen. Dit is één van de compenserende maatregelen die de corporatie treft in verband met de flora- en faunawetgeving. Het is hierbij in enkele gevallen nodig om bij omliggende woningen een opening te maken om zo spouwen toegankelijk te maken. ProWonen heeft deze maatregelen goed doorgesproken met de adviseur en de ontheffingverlenende dienst. Met deze maatregelen voldoet ProWonen aan de geldende richtlijnen.

De corporatie probeert echter vooral de verantwoordelijkheid te nemen om geen rust- en verblijfsplaatsen van dieren te verstoren. In het eerste kwartaal van 2011 start Klaassen Bouwgroep uit Dinxperlo met de vervangende nieuwbouw op de locaties. In totaal komen er in de eerste fase 85 nieuwe woningen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Sloop wijkplan De Koppel gaat van start”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven