Uitrol van glasvezel in Ruurlo beëndigd


RUURLO – Afgelopen woensdag is officiëel de uitrol van glasvezel in Ruurlo beëindigd. Dit houd in dat bijna alle huishoudens zijn aangesloten en inmiddels gebruik maken van de glasvezel diensten. Iedere bewoner uit Ruurlo is persoonlijk via een kaart uitgenodigd om dit te vieren in café/restaurant De Luifel, die alle gasten trouwens uitstekend voorzien hebben van een hapje en een drankje.

Projectleider Henk Holtrigter (Reggefiber) deed het openingswoord en werd gevolgd door initiatiefnemer Bert Stegeman (Stegeman Installatietechniek) die vertelde dat Ruurlo nu vooruit loopt in de achterhoek met glasvezeldiensten. “Ruurlo is de voorloper dat straks iedereen in de Achterhoek gebruik kan maken van glasvezel.”

Ruim 150 Ruurloërs namen gehoor aan de uitnodiging en er werden ’s avonds onder andere ervaringen met de glasvezeldiensten gedeeld. De service winkel bij Stegeman zal bezet zijn met een glashart medewerker tot eind oktober. 

Daarna zijn de providers Concepts-ICT en Solcon weer het directe aanspreekpunt voor al hun klanten
en kunnen daar terecht met alle vragen of het melden van een storing.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Uitrol van glasvezel in Ruurlo beëndigd”

  1. eibergen heeft al wel fttc (fiber to the core). dit houd in dat er al wel glasvezel ligt in de wijkcentrale. alleen de laatste paar honderd meter nog niet (en dat is het duurste gedeelte).
    glasvezel bestaat namelijk uit licht. om dit signaal dus op te splitsen is dure apparatuur met spiegels nodig die zeer precies moeten zijn.

    http://adslcentrale.nl/
    hier kan je op de overzichtskaart bekijken welke centrales al een upgrade hebben gehad.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven