VVN Berkelland gaat fietsen controleren

BERKELLAND – In oktober waarin het ’s morgens later licht is en ’s avonds eerder donker wordt, houdt Veilig Verkeer afdeling Berkelland een fietscontrole. Deze controle is voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 in de plaatsen Eibergen en Beltrum en vindt plaats in week 41, 42 en 43.

Het doel van deze controle is om de kinderen ervan bewust te maken dat het rijden op een goede fiets de veiligheid vergroot. Ook wil Veilig Verkeer de staat van onderhoud waarin de fietsen zich bevinden, verhogen.

Om het aantal aangeboden fietsen te vergroten, werkt Veilig Verkeer samen met Univé Oost en de plaatselijke fietsenmakers Temmink Tweewielers, Fietsen van Cees en Bike Totaal Hofstede. Zo kunnen de veiligheid en de staat van onderhoud waarin de fietsen zich bevinden worden verhoogd.

Als lokale verzekeraar is Univé Oost nauw verweven met de plaatselijke en regionale samenleving. Ook hecht zij veel waarde aan veiligheid voor kinderen en doet dat o.a. door deelname aan de fietscontrole. Bij de fietsenmakers draait alles om fietsen, maar ook om veiligheid. Daarom stellen de fietsenmakers dat alle kinderen veilig de weg op moeten met een minimaal goed werkende verlichting.

Om dat te bereiken kunnen alle kinderen waarvan de verlichting tijdens de fietscontrole niet werkt gratis met de uitgereikte bon hun verlichting laten maken.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “VVN Berkelland gaat fietsen controleren”

  1. Nou , vooral veel jongelui nu al zonder licht om op de borculoseweg in neede.
    Slinger ze maar op de bon, gewoon gemakzucht.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven