Berkelland wil veel bezuinigen op sport

BERKELLAND – B&W heeft de gemeenteraad een voorstel gestuurd over de bezuinigingen op sport in Berkelland. In 2014 Willen ze 1,2 miljoen euro minder uitgeven op een budget van €  3.550.000.

Wethouder Han Boer in een korte toelichting: ”Ik wil het zeker niet mooier voorstellen dan het is. Maar in ons coalitieakkoord Samen Anders schetsen wij een beeld van een andere overheid die meer aan het maatschappelijk veld overlaat en zich minder als ‘superregelaar’ opstelt. Dit is een visie. Maar het is natuurlijk ook noodzaak omdat er gewoon bezuinigd moet worden. Wat wij nu willen is doorgaan met privatisering van de buitensport.”

”Daarnaast willen we dit nu ook bij de binnensport. En we willen het product sport anders inrichten binnen de eigen organisatie. Je kunt dan denken aan het handiger omgaan met het gebruik van sporthallen en voordelige BTW-constructies. Op deze manier worden de bezuinigingen richting sportverenigingen zelf zo veel mogelijk ontzien. Een rekensommetje leert dat het uiteindelijk nog om een korting op het totale budget voor de sportverenigingen zelf van gemiddeld tussen de 3 en 5 % gaat. Als verenigingen dit zouden doorberekenen aan hun leden komt dit neer op 5,50 euro per lid per jaar.”

In het voorstel aan de gemeenteraad worden de cijfers uitgewerkt. Daarna moet er de komende jaren nog veel gebeuren om de plannen in de praktijk te brengen. Onderstaand een globaal overzicht waar de bezuinigingen op sport de komende jaren gevonden moeten worden.

Product Budget 2010 (afgerond)    Bezuiniging 2010-2014

Zwemsport       €1.194.000                  €200.000

Binnensport     €1.385.000                   € 370.000

Buitensport       €539.000                      €465.000

Ondersteuning  €438.000 € 165.000

TOTAAL              €3.550.000                  €1.200.000

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Berkelland wil veel bezuinigen op sport”

  1. Democrazy’66, laat die han boer eerst maar es bewijzen dat ie z’n zetel waard is. (zwarver gait, beste sportman neede all-over, overal?,neen all-over overal,ut idee) p.s. vrogger ging ie op voetbal’n umdat ze doa ne doesj had’n, telt dat niet zwaar genoeg,want er is echt nix veranderd aan de armoede in neede e.o.

  2. Vind zowieso al dat de gemiddelde voetballer en vollyballer wat meer mogen betalen, ze kunnen daar sporten voor een appel en een ei.
    En 2x per jaar komen ze wel langs de deuren om oliebollen toillet papier kerstbrood of noem maar op te verkopen om ze de kas nog ff extra te spekken boven op de subsidie die ze al krijgen.

  3. ontevreden inwoner van berkelland

    Prachtige rekensommetjes, helaas zal dat in de praktijk weer anders zijn! Zoals zo vaak ‘verkeerd wordt berekend’. Ik snap niet waar de gemeenteberkelland mee bezig is. Ik ben er niet trots op om in zo’n gemeente te wonen. (verhuizen zou een optie zijn!) De ‘kinderen’ worden te dik en ‘moeten’ gestimuleerd worden om te sporten. Tegelijkertijd is sport niet meer te betalen voor een gemiddeld gezin. De Triangel al helemaal niet. Dan is het vreemde dat bijvoorbeeld voetbal wel te betalen is maar een binnensport weer veel meer kost. Die voetbalvelden onderhouden e.d. kost toch ook geld? Komt dit weer uit een ander potje?
    Bezuinigen moet iedereen, helaas treft dat ook iedereen. Maar het is toch wel vreemd het ‘kind’ uit een ander potje te stimuleren te bewegen en de subisdies aan de andere kant weg te halen. Ik blijf er bij dat het bouwen van zo’n nieuw gemeentehuis veel meer kost en onnodig is. En dat er weer geld uitgegeven moet worden aan ‘kunstwerken’. Wie vraagt daar nu om in een economisch moeilijke tijd?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven