Bijzonder: Maïskneuzen met rupsbanden

tn_DSC01582RUURLO/BELTRUM – Het was maandagmorgen een bijzonder gezicht: maïskneuzen met rupsbanden. Nog nooit eerder heeft een loonbedrijf in Berkelland gebruik gemaakt van deze rups-maïskneuzer en dumpers. Loonwerker Scharenborg uit Beltrum heeft de speciale machines ingehuurd om het maïs van het natte land te halen. Met een normale tractor lukt dit niet meer na alle regen.

Na ongeveer vier weken wachten kwamen de rupsvoertuigen naar Ruurlo. Nadat de dumpers het maïs in een container hadden gestort werd de container opgepakt en via een tractor naar de boer vervoerd (zie foto’s).

Veel mensen stonden verbaasd te kijken bij het perceel aan de Waterdijk in Ruurlo (ter hoogte van café-restaurant Mentink). Scharenborg heeft het materiaal ingehuurd bij Oussoren uit Westbroek. Dit is een uniek moment voor de agrarische sector in Berkelland!

Foto’s Henk Klein Hazebroek:
[nggallery id=1700]

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Bijzonder: Maïskneuzen met rupsbanden”

  1. Het is me vaker opgevallen dat de Tubantia berichten knipt en plakt. Neem bijvoorbeeld dit bericht. Als NUb het niet had dan waren de lui van de Tubantia hier niet achtergekomen. Ik heb mijn krant al een maand geleden opgezegd. Hier lees je bijna alles…

  2. Het valt me op dat veel mensen deze site NUB noemen. Inderdaad Tubantia neemt vaker berichten over.

  3. Het is mooi dat het zo kan en natuurlijk sensatie voor de medewerkers van Askat, maar dat word een duur heupke mais!

  4. @eibergenaar, en wat doe je nu met die bijna 300 euro per jaar?
    ik snap ook niet waarom mensen een abonnement nemen op een krant, dat kost 25 euro per maand, voor dat geld kan je ook een mooi mobiel abonnement krijgen met internet met gratis telefoon om dat nieuws op te lezen.
    dan kan je meer nieuws ontvangen en nog bellen en sms’en ook.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven