RUURLO/BELTRUM – Het was maandagmorgen een bijzonder gezicht: maïskneuzen met rupsbanden. Nog nooit eerder heeft een loonbedrijf in Berkelland gebruik gemaakt van deze rups-maïskneuzer en dumpers. Loonwerker Scharenborg uit Beltrum heeft de speciale machines ingehuurd om het maïs van het natte land te halen. Met een normale tractor lukt dit niet meer na alle regen.
Na ongeveer vier weken wachten kwamen de rupsvoertuigen naar Ruurlo. Nadat de dumpers het maïs in een container hadden gestort werd de container opgepakt en via een tractor naar de boer vervoerd (zie foto’s).
Veel mensen stonden verbaasd te kijken bij het perceel aan de Waterdijk in Ruurlo (ter hoogte van café-restaurant Mentink). Scharenborg heeft het materiaal ingehuurd bij Oussoren uit Westbroek. Dit is een uniek moment voor de agrarische sector in Berkelland!
Foto’s Henk Klein Hazebroek:
er zijn geen afbeeldingen gevonden
Reacties
Goed bezig Roy.
Tubantia kijkt over jou schouder mee en heeft dit nieuws nu ook.
Nico Maatman | 16-11-10 | 16:31
Het is me vaker opgevallen dat de Tubantia berichten knipt en plakt. Neem bijvoorbeeld dit bericht. Als NUb het niet had dan waren de lui van de Tubantia hier niet achtergekomen. Ik heb mijn krant al een maand geleden opgezegd. Hier lees je bijna alles…
Eibergenaar | 16-11-10 | 19:04
Het valt me op dat veel mensen deze site NUB noemen. Inderdaad Tubantia neemt vaker berichten over.
Jeroen | 16-11-10 | 19:30
Het is mooi dat het zo kan en natuurlijk sensatie voor de medewerkers van Askat, maar dat word een duur heupke mais!
mister X | 16-11-10 | 21:40
Wat is dit nou??
Gaan we niet meer met het Rubber door de blubber???
Fred | 17-11-10 | 10:36
@eibergenaar, en wat doe je nu met die bijna 300 euro per jaar?
ik snap ook niet waarom mensen een abonnement nemen op een krant, dat kost 25 euro per maand, voor dat geld kan je ook een mooi mobiel abonnement krijgen met internet met gratis telefoon om dat nieuws op te lezen.
dan kan je meer nieuws ontvangen en nog bellen en sms’en ook.
jeroen e | 17-11-10 | 14:39
als ik zow de mais der of mus halen leet ik het stoan dit kump never wier goot met de grond hej over 10 joar nog las van en nog langer
Politieke Avond op 24 mei 2022 BERKELLAND - De gemeenteraad vergadert volgens het BOB-model. BOB staat voor beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming. Elke 2 weken is er een ...... Lees verder »
Gemeentehuis gesloten op 26 en 27 mei BERKELLAND - Het gemeentehuis is op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) gesloten. De dag er na, vrijdag 27 mei, zijn wij ook gesloten. Op deze dagen is...... Lees verder »
Fratsen gedoo NEEDE - Wat een gedoo is `t toch,iedereene mut mear betalen deur de hooge energieprieze,moar snappen kun e wij `t neet. Ollie maatschappen dreit woek...... Lees verder »
Fratsen Tegenstriedigheden NEEDE - Langzamerhand kump `t zowiet dat gin mense de wereld mear snapt. De hele wereld is `t deroaver ens dat wij wat zuuniger mot wean op de eardbo...... Lees verder »
Fratsen Borstbeeld NEEDE - Willem Sluiter joarenlang e woont in Eibargen moar `t blik dat dissen dominee en dichter in Neede is geboren. Dat kunt wij as Needenaren natu...... Lees verder »
Fratsen de fotograaf NEEDE - In vrogger tied, eigenlijk nog ens neet zo lange e leden, was `t `n hele toestand as der een fotograaf kwam. Ieder mos dan de zundagse kleare...... Lees verder »
NUB TV
Molenaar Bennie Mensink denkt nog lang niet aan stoppen
NEEDE – In het hele land openden molenaars afgelopen weekend hun deuren tijdens het Nationale Molenweekend. Zo ook in Neede, waar Bennie Mensink met zijn collega’s de molen aan de Diepenheimseweg in het zonnetje zet. Tijdens dit weekend vragen ze aandacht voor de aanwas van nieuwe molenaars, want die is op dit moment minimaal. Mensink: “Het is een prachtig ambacht, dat niet verloren mag gaan.” Zo’n twintig bezoekers hebben zich op zaterdagochtend verzameld in- en rondom de molen. Er worden pannenkoeken gebakken, je kan rieten manden vlechten en een rondleiding krijgen door de molen. “In dit gedeelte maken we de mix voor ons brood, pannenkoeken en cakes. Onze zelf gebouwde mechanismen worden aangedreven door de wieken van de molen. We hebben het mooi voor elkaar hier”, zegt een tevreden Mensink.
Stoppen
Jong en oud geniet van de molen, die sinds kort op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. “We hopen op jonge mensen die zich aanmelden voor de opleiding van molenaar, want het is veel te leuk om dit verloren te laten gaan”, vindt Mensink. Ondertussen hoopt Mensink nog jaren actief te blijven als molenaar. “Ik denk er nog lang niet aan om te stoppen, ik hoop tot m’n oude dag door te gaan.”
Geest eren GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa...... Lees verder »