Burgervader reikt onderscheidingen uit

BORCULO – Twee leden van het Rode Kruis hebben donderdagavond uit handen van burgemeester Hein Bloemen een koninklijke onderscheiding ontvangen. Berry Brocker-Mulder en Frans Firing werden na een oefening aan de Haarloseweg verrast door de burgervader. Beide jubilarissen zijn nauw betrokken bij het Sigma-team van Berkelland.

Mevrouw Brocker-Mulder kreeg de medaille omdat ze twintig jaar lid is van het Nederlands Rode Kruis en Firing voor zijn tien jaar lidmaatschap. Voor de plechtigheid werd er bij de ingang van het politiebureau een incident in scene gezet om de cursisten die in het pand aanwezig waren de stuipen op het lijf te jagen.

Het Sigma-team reed de parkeerplaats op en botste door een onbekende oorzaak tegen het pand. De inzittenden waaronder Berry en Frans zaten in de auto en moesten bevrijd worden. Een omstander waarschuwde de leden van het Rode Kruis waarna ze hun kunsten moesten laten zien.

De burgemeester herhaalde tijdens zijn woorden meerdere malen dat hij veel respect had voor de vrijwilligers van het Rode Kruis.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1703]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Burgervader reikt onderscheidingen uit”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven