KMG bouwt grootste mobiele attractie ooit

tn_Afbeelding nieuw Roy 25560NEEDE – Het bedrijf KMG – gespecialiseerd in attractiebouw – is op dit moment een bijzondere attractie aan het bouwen. Als je over de Parallelweg rijdt dan zie je hem al staan. Het is de grootste mobiele attractie ter wereld. De eigenaar van het Needse bedrijf vertelt dat de ‘Mission Space’ tachtig meter hoog is. “Dit is uniek, niemand heeft zoiets gebouwd.”

De attractie heeft twee grote armen, aan elke kant komt een gondel te hangen waar tien personen in kunnen zitten. Het geheel draait en zwaait met een snelheid van plusminus 65 kilometer per uur.

De attractie heeft een waarde van ongeveer 2,5 miljoen euro, hij weegt 150 ton en moet vervoerd worden met vier trailers. Als hij klaar is dan is de Mission Space eerst te zien op kermissen in Nederland. Daarna volgen de andere landen in Europa.

Twee jaar terug zijn medewerkers van het bedrijf begonnen met een schets (zie foto). Nu zit de attractie in een testfase. Een speciaal bureau controleert alle berekeningen en stuurt dit naar keuringsinstituut TÜV in Duitsland voor goedkeuring.

Update zaterdag 9.00 uur:
We waren even aan het speuren op internet naar meer informatie over de attractie en wat kwamen we tegen een forum waar tientallen kermisfreaks informatie uitwisselen over de ‘Mission Space’. Zie onderstaande link naar het forum: http://themepark.nl/ubb/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1514547.

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=1687]

Deel dit artikel:

9 gedachten over “KMG bouwt grootste mobiele attractie ooit”

 1. Wauw!! Ware klasse als je zo’n machine kunt ontwerpen en bouwen!! Hoop dat ze wel meer tekeningen hebben dan die schets… lol….

 2. Dit overtreft alles wat je je maar kunt bedenken. Echt heel sick als je hier al in wilt.
  Leuke opsteker voor de heren uit Neede.

 3. Roy we hebben wel een topprimeur bij KMG.

  Even kopie van het forum;

  De bedoeling was dat de Mission Space maandag bekend gemaakt zou worden op de IAAPA show in Orlando, maar helaas heeft een lokale nieuwssite het niet geheim gehouden en is bovenstaande tekening dus vandaag uitgelekt.

  De Heer W word heel erg bedankt voor het realiseren
  van dit grote nieuws.

  Yvonne Berends voor NUB

 4. jahoor ze hebben het weer voor elkaar.
  ik zit er al op te wachten volgendjaar
  dus laat maar komen.
  trouwens zijn er nog meer attracties op komst.

  greettsss dannyyyyyyyyyyy

 5. Nou Nou fritz, wat een apparaat werkelijk waar gewoon ziekelijk. dat je dat over de weg krijgt is ten 2de xD

  groetje edwin vos uit eibergen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven