N315 afgesloten: Kraan ramt vier bomen

Door Redactie op 05-11-2010

tn_Afbeelding nieuw Roy 25086RIETMOLEN – De Haaksbergseweg (N315) tussen Neede en Rietmolen is vrijdagavond uren afgesloten geweest door een ongeval. Een kraanwagen van Neco moest uitwijken voor een andere kraan en kwam daardoor in de berm terecht. Door deze manoeuvre ramde de kraan vier grote eiken. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer van Neede werd rond 17.30 uur opgeroepen om één omgekapte boom van de weg te verwijderen. En de andere beschadigde eiken te bekijken en eventueel ook te kappen.

Een taxi busje van Rosmalen die achter de kraan reed is ook beschadigd geraakt door een voorwerp die van de kraan viel. De inzittenden en bestuurder kwamen met de schrik vrij. De politie heeft een omleiding ingesteld. Het kan nog tot zeker 21.00 uur duren voordat de weg vrij wordt gegeven.

Update vrijdag 21.30 uur:
De Haaksbergseweg is nog steeds afgesloten. Rond 23.30 uur hoopt de provincie Gelderland (wegbeheerder) de weg te openen. Op dit moment wordt de berm over een lengte van 150 meter afgegraven door loonbedrijf Olminkhof uit Neede. Waarom? Er is tijdens het ongeval olie vrijgekomen. In totaal zijn er drie bomen gekapt.

Foto’s Roy Nijman:

er zijn geen afbeeldingen gevonden


Reacties

Ze hebben zojuist de Haaksbergseweg ter hoogte van de Vijfsprong afgesloten.

Bob | 05-11-10 | 19:54

Hoe laat,6 minuten voor acht?

Jos | 05-11-10 | 20:08

Nee.. zo rond kwart/tien voor acht

Bob | 05-11-10 | 20:27

Met acht bedoelde ik uiteraard zeven

Bob | 05-11-10 | 20:28

Via de Kieftendijk kun je een stuk afsnijden, maar is wel vrij drassig. (Om het dan maar even zo te noemen)

Rene | 05-11-10 | 20:56

Werd ook hoog nodig tijd dat die bomen daar verwijderd werden. Nu de rest nog.

Simon te Vr. | 05-11-10 | 23:30

weer zo’n kneus die alle bomen weg wil hebben.
Ga lekker in rotterdam 12 hoog in een flat zitten, heb je geen last van een paar bomen!!!

berkellander | 06-11-10 | 10:35

hej berkellander kun je wel zo’n reactie geven maar die weg is gewoon te smal met die bomen …vooral als er een kraanwagen of vrachtauto elkaar paseren en aangezien automobilisten nooit rekening houden dat je breder en zwaarder bent komen zulke ongelukken helaas voor..maar dat heeft er dit x dan niks mee te maken

martijn | 06-11-10 | 11:24

Heb totaal geen hekel aan bomen als ze maar op de goede plek staan. Ben zelf vrachtwagwenchauffeur en weet dus uit eigen ervaring hoe gevaarlijk de weg van Neede ri Danspaleis is. Maar berkellander vind een boom belangrijker dan een mensenleven.

Simon te Vr. | 06-11-10 | 13:06

Aanpassen de weg Neede-prov.grens,aan de fietspadzijde
weghalen die bomen!Dezelfde situatie maken als de weg
Neede-Borculo.

DJ | 06-11-10 | 16:40

Bomen weg?? Misschien is het handig dat de kraanwagens en vrachtwagens hun snelheid is aanpassen op dit soort mooie wegen. Het is angstaanjagend hoe hard sommige kraanwagen en vrachtwagenchauffeurs over de wegen heen knallen!

jan | 07-11-10 | 18:12

Ik vind die reactie van de snelheid aanpassen pure onzin je rijd tog nooit met 80 daar langs misschien moet de gemeente eens de weg situatie bekijken of die wel verantwoord is kijkmaar naar de nettelhorste weg ter hoogte van lochem daar staan ook bomen schuin boven de weg. Zagen de pruttel brandhoud van maken

hans | 07-11-10 | 19:28

natuurlijk hans de weg van de minste weerstand is waarschijnlijk tog?? de makkelijkste. zagen met die pruttel daar zijn we goed in!

jan | 07-11-10 | 20:34

Zekers laat ze ergens anders maar bossen aan planten die bomen langs de weg zijn gewoon levens gevaarlijk kijk maar hoeveel doden er per jaar door komen doordat de mens er op knalt

hans | 08-11-10 | 05:34

Nog een paar bomen weg en het formule x racecircuit kan open, alleen nog een paar huizen en een paar bewoners weg,maar dat is onze aanvoerders wel toeVERTROUWD. (zwarver gait, het geld dat die bomen(plus de rest van alle bomen die vernietigd zijn de afgelopen jaren) opleveren word verdeeld onder de inwoners van neede (9.000-1) p.s.de zoveelste uitglijer van neco en aanhang

gerrittijink | 08-11-10 | 09:49

Weg met de chauffeurs de bomen waren er al veel langer dan die mafkezen die zo hard moet rijden.

piet | 08-11-10 | 18:04

Het beste is heel Berkelland 60 km!

jan | 08-11-10 | 20:03

Piet ik weet niet waar jij met je gedachten zit maar als jij een huis moet bouwen dan doe alles maar eens met de hand en als je eten moet hebben dat haal je dat tog ook in de winkel ? En hoe worden die bevoor raad. Door de truckers. !!! Neem maar eens het voorbeeld van Overijssel daar staan de bomen op dermate veilige afstand tenopzichte van gelderland. en piet als je niet iets nuttigs kunt zeggen ga dan snel met sinterklaas en de andere pieten naar spanje ver hier vandaan

hans | 09-11-10 | 10:34

Er word gezegd dan sommige mensen zitten te wachten op doden die tegen de bomen aan rijden, maar wat denken jullie van de bewoners en kinderen die over moeten steken, levensgevaarlijk zo hard ze rijden en als neco met de kraan komt ga maar helemaal aan de kant. toe het gebeurt is mocht er maar 50 km/u worden gereden op de weg, dit is niet met 50 gebeurt!!!!!!!!!!!!

bewoner haaksbergseweg | 09-11-10 | 22:45

nou hans je voelt je nogal aangevallen, ben je soms vrachtwagen chauffeur. Mensen die alle bomen weg willen hebben om nog harder te kunnen scheuren mogen van mij dit jaar wel met Sinterklaas mee, lekker ver hier vandaan.

jan | 10-11-10 | 15:23

Die snelheid ben ik het mee eens dat zal zeker geen 50 geweest zijn maar ga wel na dat die ook bijna 50 ton weegt en dat staat niet in een keer stil en ik kan het weten want ik ben ook machinist. Aleen de snelheid die ik daar. Rij is echt geen 80. Met tegemoetkomend vracht verkeer sta je soms bijna stil.

hans | 10-11-10 | 15:50

Hans als alle chauffeurs nu is normaal zouden rijden oke maar zolang ze dat niet doen mogen ze van mij van de weg hoor het lijkt af en toe of ze niet wijs zijn met dat harde rijden van mij mogen ze er ook 60 km van maken jullie krijgen de kans als er straks een snelweg is dan zijn jullie te vrede.

piet | 10-11-10 | 16:06

Ja je hebt gelijk ik zie ook wel eens chauffeurs die als een idioot zitten te rijden net als een aantal bus chauffeurs maar het gaat nu om deze eene bestuurder nu vraag ik me wel af wat dat tog bij de neco is er gaan GERUGTEN dat de tegemoet komer ook van het zelfde bedrijf is en 3 jaar terug met een bus en neco. Op de stokkersweg ook op zn kant. En ja die autobaan zou er eens moeten komen betreft verkeers veiligheid gaat het er wel op vooruit alleen hoe ze het aan pakken vind ik wel belabbert. Er moeten wel veel mensen en huizen wijken voor de A18. Maar jullie moeten niet iedereen over een kam scheren kijk dan ook eens naar de auto mobulisten daar heb je ook een groot aantal wegpiraten bij zitten

hans | 10-11-10 | 19:15

ach hans je hebt ook wel een beetje gelijk, niet alle chauffeurs zijn hetzelfde maar soms word je gewoon bang van het rijgedrag van sommige vrachtwagen chauffeurs. Als je in een personenwagen een vrachtwagen tegenkomt die geen meter aan de kant gaat en je met hoge snelheid voorbij raast dan zakt de moed je soms in de schoenen. Als die geruchten waar zijn dan hebben ze een mooie brokkenpiloot in dienst bij de Neco.

jan | 10-11-10 | 19:45

Heey jan daar ben ik het wel volkomen met je eens want natuurlijk rij ik ook wekelijks zo’n. 300 a 400 km met de auto en inderdaat. Je hebt ook bij de schauffers idioten die denken dat de weg van hun is maja ik vind het mooi dat er nu ook gezien word dat we niet iedereen over een kam moeten scheren maar als je echt een levens gevaarlijk iemand ziet rijden dan denk ik bel of mail het des betrevende bedrijf die spreken de bestuurder beter aan dan de politie want het is namenlijk geen goede reclame voor het bedrijf. Groeten allemaal ik stop nu met de reacties en een voorzichtige en veilige rit

hans | 11-11-10 | 00:39

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Hout beschermen met Remmers HK lazuur
BERKELLAND - Bent u op zoek naar mooie verf of lak om hout mee te bewerken, bijvoorbeeld omdat u zelf professionele schilder bent? Of bent u een amat......
Lees verder »

College biedt gemeenteraad perspectiefnota 2024 aan
BERKELLAND - De financiën van de gemeente Berkelland staan onder druk. Vooralsnog is de perspectiefnota 2024 niet sluitend en ook in de ramingen voor......
Lees verder »

Vanavond Politieke Avond in Gemeentehuis
BERKELLAND - Op dinsdag 30 mei is de volgende Politieke Avond in het gemeentehuis in Borculo. Tijdens een Politieke Avond worden er eerst politieke s......
Lees verder »

Uitnodiging voor ondernemers: 8 juni bijeenkomst over de Omgevingswet
BERKLLAND - Gaat u nieuw bouwen, verbouwen of zaken aanpassen? Dan verandert er het nodige per 1 januari 2024. De nieuwe Omgevingswet wordt dan ingev......
Lees verder »

Burgernetmelding: Meisje (13) vermist in Neede
NEEDE - De politie heeft dinsdagmorgen om 10.19 uur een burgernetmelding uitgedaan. Er wordt een 13 jarig meisje vermist in Neede. Zij is verstandeli......
Lees verder »

Zomeravondconcert in Ruurlose bossen
RUURLO – De KunstKring organiseert in samenwerking met Pannenkoekboerderij De Heikamp een vrolijk, luchtig zomeravondconcert. Op zaterdagavond 29 juli......
Lees verder »

Rijbewijskeuringen CBR in Eibergen
EIBERGEN - Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/......
Lees verder »

‘Tis hier geen hotel’ in Openluchttheater Eibergen
EIBERGEN – Soms worden ouders horendol van hun kinderen die hun eigen huis als een soort hotel beschouwen. Daar draait het om in de theatervoorstellin......
Lees verder »

Uitslag loterij k.v. Olympia’22
BORCULO – Dinsdagavond 23 mei j.l. heeft de trekking van de jaarlijkse lotenverkoop van K.V.. Olympia’ 22 plaats gevonden. De hoofdprijs, een rei......
Lees verder »

Millennium Showband vervangt Amplifier op de zaterdagavond in Noordijk
NOORDIJK - Amplifier zou morgenavond optreden tijdens de Pinksterkermis in Noordijk. De band heeft echter laten weten door omstandigheden niet aanwezi......
Lees verder »

Werken aan je presentatie in Eibergse bibliotheek
EIBERGEN - De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert een reeks netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Tijdens deze bijeenkomsten staat netwerken ce......
Lees verder »

Oproep standhouders: Boeken en platenmarkt in Eibergen op 8 juli
EIBERGEN - Op 8 Juli aanstaande is er een boeken en platenmarkt in het gezellige centrum van Eibergen. Hiervoor zoekt men nog verkopers. Heeft u een ......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen, lekker biertje­?
NEEDE - Steeds mear leu of zogenaamde deskundigen buugt zich oaver van alles wat met onze gezondheid te maken hef. Ik zol zeggen hol het bie thoes in......
Lees verder »

Fratsen ontheffing
BERKELLAND - Onze gemeente is met zichzelf an `t massen en mieren,noe blik dat ze al joaren illegaal alcoholische drankjes schenkt in hun kantine. Ve......
Lees verder »

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

NUB TV

Feest in straten van Rietmolen tijdens verlichte carnavalsoptocht

RIETMOLEN – Zeventien wagens vol kleurrijke verlichting trokken zaterdagavond door de straten van Rietmolen tijdens de verlichte carnavalsoptocht, die sinds 1997 georganiseerd wordt door carnavalsvereniging De Reetkwakers. Na de gedwongen coronapauze merkt de organisatie dat de animo er nog altijd is, maar dat de carnavalssfeer wat langzamer op gang kwam.

“De vibe moet er weer een beetje inkomen”, zegt Corine te Morsche namens de organisatie van de verlichte optocht. “We hopen dat het enthousiasme na dit jaar teurgkomt en dat ze toch weer wagens gaan bouwen.” In Rietmolen is de enige verlichte carnavalsoptocht van de Achterhoek. Dit is voor de deelnemers dan ook een belangrijke reden om mee te lopen. “De wagen komt heel mooi naar voren met al die lichtjes”, zegt een van de feestvierders, gehuld in een Yoshi-kostuum uit de gamewereld van Mario. “Het geeft veel meer sfeer”, zegt haar vriendin Wario. “En de karakters zelf komen er ook meer uit.”

Om jonge wagenbouwers weer aan de gang te krijgen wordt er ook nadrukkelijk samengewerkt met de Sint Jozef basisschool in het Berkellandse dorp. Alle groepen deden dit jaar mee. “Dus we hopen ook dat er vanuit daar nieuwe aanwas komt”, zegt Te Morsche. Mede-organisator Jarno Borgerlink vult aan: “Je moet de jongeren meer pushen om actief aan de gang te gaan. Maar als je deze optocht weer ziet staan, dat is gewoon gaaf.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »