Politie houdt Hoflaan extra in de gaten

tn_Afbeelding nieuw Roy 25015BORCULO – Bij de politie zijn de afgelopen tijd meerdere klachten binnengekomen over hardrijders op de Hoflaan in Borculo. Vooral tijdens het woon- en schoolverkeer levert dit gevaarlijke situaties op. De politie neemt de klachten serieus en gaat extra controleren. Donderdagmorgen tijdens het schoolverkeer stonden twee agenten met een lasergun langs de weg om de snelheden te meten.

“We spreken niet alleen de automobilisten aan op hun snelheid ook kinderen die in groepjes fietsen krijgen van ons een verhaal over het gedrag. De mensen die ons zien staan reageren positief. Ze waarderen onze controle enorm. Buiten de klachten om zien we zelf ook dat er hier hard wordt gereden. Vanuit het politiebureau zien we dat”, vertelt een agent.

Echt grote snelheidsovertredingen werden er donderdag niet gemaakt, de meeste bestuurders die op de bon geslingerd zijn reden vijftien tot twintig kilometer te hard.

De politie gaat vaker controleren tussen het politiebureau en ontmoetingscemtrum ’t Hof.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1662]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Politie houdt Hoflaan extra in de gaten”

 1. grote snelheidsovertredingen werden niet gemaakt?! 15 tot 20 km/u te hard lijkt me toch aardig wat…

 2. laat ze ook is gaan controleren op de beukenlaan in borculo
  hier wordt soms wel 80km gereden en laat staan rechts voorrang gegeven ho maar

 3. @ ikke

  Je kunt hierover contact opnemen met de gemeente. Ervaring is dat er dan meestal wel actie wordt genomen. Woon zelf aan de sluiproute in het Simmelink. Moet je rond een uur of 5 maar eens langskomen en zien hoeveel verkeer er door de wijk (vaak nog hard ook) komt. Met name als het druk is op de Twenteroute.

 4. Ik hoorde dat Roy Nijman de fotograaf ook een bon heeft gehad en doormiddel van het artikel niet hoeft te betalen………………………

 5. waarom alleen gaan controleren op de hoflaan in borculo
  Ga eens met die lasergun in de Nieuwstraat in Eibergen staan want dat is ook z.on lekkere race baan s.avonds….

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven