Vernielzucht neemt weer toe in Eibergen

tn_afbeelding-nieuw-roy-26221EIBERGEN – Afgelopen weekend heeft het weer flink ‘gespookt’ in Eibergen. Zondagmorgen troffen winkelier weer vernielingen aan in het dorp. Lange tijd was het rustig en werd er weinig vernield. Wijkagent Rob van Meurs laat weten dat er de laatste tijd weer meer klachten binnenkomen bij de politie. Vooral op de Maat is het onrustig.

Bij boekenhandel Gellekink is in de nacht van zaterdag op zondag een glas- in-lood raam ingegooid met een steen die uit de puincontainers is gehaald, deze staan in de J.W. Hagemanstraat. Voor het gemeentehuis is de kerstverlichting uit de grond gerukt. Bij de Hema is een paal van de verlichting flink verbogen.

Er werd ons ook verteld dat er vuilnisbakken vernield zijn maar dat heeft onze journalist niet kunnen constateren. Een medewerker van Gabriel’s pizzaria zag enkele jongeren met lampenkappen van straatlantaarns voetballen. En dat klopt, op de Maat en op de parkeerplaats naast het gemeentehuis zijn lantaarns vernield.

Is er bij u in de straat ook wat vernield? Laat dan hieronder uw reactie achter en geef het door aan de politie via 0900-8844.

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=1724]

Deel dit artikel:

20 gedachten over “Vernielzucht neemt weer toe in Eibergen”

 1. Ongelooflijk, jammer dat dit weer heeft moeten gebeuren.
  Wordt het dan ook in Eibergen tijd voor camera’s?

  jammer jammer jammer

 2. weer de fout in?nee verwende pubers het moet nu maar eens afgelopen zijn. bekende hebben ze gezien in de verte en kwamen bekende gezichten tegen dus die kunnen binnenkort en bezoekje verwachten van de hermandad. de schade mogen waarschijnlijk de ouders betalen(niet doen!). laat ze maar eens keer voor de scahde opdraaien.
  tuig van de riggel.
  greoyjes frans

 3. Diep triest !!!

  Dit moet een gezellige en feestelijke tijd van het jaar worden, erg jammer dat er weer mensen zijn die dat verzieken door alles te vernielen.

  Ook de overlast van vuurwerk neemt weer toe ’s avonds.

 4. Er word inderdaad al flink geknald,en al die vernielingen zijn toch niet nodig,kinderachtig gedrag.
  Ik hoop dat de politie wat meer blauw op straat gaat toepassen…want als er iets van je eigendommen word vernield krijg je ook niks verzekerd!!!

 5. Tja….de maat is toch een goede plek!? niemand heeft daar last van ze. De politie jaagt de jongelui juist de straten in om ze bij de maat weg te jagen. Mensen het is allemaal niets anders dan onze eigen jeugd alleen wordt er nu meer melding van gemaakt en er wel heel veel meer media is dan toen.Onze ouders melden vroeger niet zoveel van deze dingen omdat zij wisten dat ook zij echt niet beter waren dan wij.

 6. laten we niet zo zeuren over dat vuurwerk ( behalve in de meidoornstraat waar iets kapot gaat)

  iedereen is jong geweest, en heeft wel is iets gedaan wat niet mag, en een beetje vuurwerk dat x aantal dagen te vroeg word afgestoken nou en? zolang ze er niet naar mensen mee gooien of dingen mee vernielen no problem…

  maar wat wel is aan gepakt mag worden zijn de lui die de boel vernielen…
  politie in burger snachts over straat lijkt mij betere oplossing dan 1 zinlose politie auto die zo langzaan rijd dat je die van 30km afstand al ziet aan komen, want dan kan een ( met alle respect) 80 jarige bejaarde nog op tijd weg vluchten…

 7. ik weet nog wel een leuk pandje in rekken voor dit soort gasten!! maar dat mag niet van de minister

 8. Het werkt ook niet echt mee om zulke dingen hier te plaatsen, zo maak je alleen maar meer jongeren wakker.
  Dat ze ‘smaadags de foto’s met hun maten online kunnen zien wat ze gesloopt hebben.

 9. Ik zag het al zaterdag nacht om een uurtje of 2 allemaal kerstverlichtings palen omgebogen in het dorp

  Sneu Sneu Sneu…

 10. Vanmorgen (maandag) reed ik in de J.W. Hagemanstraat en merkte op dat beide puin containers geleegd waren. Misschien een idee om dit vóór het weekend te laten doen.

 11. Ter info na aanleiding tekst justice.
  (17 nov CCV)

  Zes justitiële jeugdinrichtingen (JJI) worden in 2011 en 2012 gesloten. Door de daling van de instroom van jeugdige delinquenten is er sprake van leegstand. Dit staat in het Capaciteitsplan Justitiële Jeugdinrichtingen dat staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie op 16 november naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

  Sinds 2009 wordt een groot deel van de plaatsen in JJI’s niet gebruikt. Op dit moment staat meer dan 45 procent van de beschikbare plaatsen leeg. Het capaciteitsplan bevat daarom maatregelen om de capaciteit van de JJI’s te verminderen tot 800 direct inzetbare plaatsen en 150 reserveplaatsen.

  Daarvoor is nodig dat 6 van de 17 locaties in 2011 en 2012 buiten gebruik worden gesteld. De inrichtingen worden niet afgestoten, maar aangehouden. Dan kunnen de plaatsen opnieuw gebruikt worden als de capaciteitsbehoefte toeneemt.

  De bezettingsgraad van de JJI’s bleef lange tijd gelijk omdat in dezelfde periode de instroom van civielrechtelijk geplaatste jongeren toenam. Door de zogeheten scheiding van straf en civiel per 1 januari 2010 worden jongeren met een civielrechtelijke titel niet langer in JJI’s geplaatst. Deze jongeren gaan nu uitsluitend nog naar de gesloten jeugdzorg. Hierdoor is de bezettingsgraad van de JJI’s sterk gedaald.

 12. Zag net een foto met die containers bij bella modehuis (voormalige hennepkwekerij) wat zijn ze met dat pand eigenlijk aan het doen?

 13. Puur voor de mensen die dit nog niet wisten @ Arjan, en die zijn er. Dit was ter aanvulling op de reactie van ‘Justice’.
  De reactie die jij nu plaats heeft geen enkele aanvulling.

 14. Ik heb een bercht geplaatst over dat het niet slim was om deze vernielpraktijken online te zetten.
  Maar hoeze plaatsen jullie mijn bericht niet?
  Hoor laatste tijd wel vaker dat jullie berichten op 1 of andere manier niet plaatsen.
  Wel jammer.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven