Eibergenaar gaat met een BN’er op stap

EIBERGEN – Peter Stoverink uit Eibergen doet over een maandje weer mee aan de Arctic Challenge (een autorit naar de Poolcirkel). Hij heeft ook dit keer een bekende Nederlander weten te strikken die met hem mee gaat. Ernst-Daniël Smid zit in januari naast Stoverink in de auto. Op 15 januari 2011 gaat het autosport evenement van start.

Er worden steeds meer Eibergenaren en andere Berkellanders aangestoken met het ‘Arctic Challenge viris’. Toon en Jeroen Heinhuis, Raymond Koudijs, Maikel Geurts, Arjan en Inge Laninga en Fred en Gabor Gruijl rijden mee naar Sandinavië.

In zeven dagen tijd wordt tijdens de tour een afstand van 7000 kilometer afgelegd in hele barre omstandigheden (veel sneeuw en ijs). Navigeren en anticiperen is tijdens de Challenge het belangrijkste. Het gaat niet om snelheid. Op 15 januari gaat het evenement van start in Lichtenvoorde vanuit de hal van Roemaat Transport. Om 14.00 uur vertrekken de eerste auto’s.

In 2012 doen er nog meer mensen uit Eibergen mee: Henk Vermeulen, Egbert Florijn en Gerwin Starink. Meer informatie op www.arctic-challenge.nl.

Een filmpje van een vorige editie:

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Eibergenaar gaat met een BN’er op stap”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven