Schapentrektocht gepland in Eibergen

EIBERGEN – Zondag 19 december organiseert landhotel De Greune Weide in Eibergen voor de 2e keer een grote schapentrektocht met maar liefst 200 schapen. Jozef en zijn zwangere Maria zoeken een overnachtingadres in de buurt, zouden ze bij het Hotel nog een kamer vrij hebben?

Jozef en Maria roepen de hulp in van de schaapherders die met hun kudde op trektocht door de omgeving zijn en gezamenlijk wandelen ze richting het hotel aan de Lutterweg. Tijdens deze trektocht wordt het publiek uitgenodigd om mee te wandelen met de schaapskudde, de herders en Jozef en Maria.

De route loopt vanaf de parkeerplaats bij school Het Assink te Eibergen, over de Winterswijkse weg, richting de Lutterweg. Deze wegen zijn verhard waardoor ook rolstoelgebruikers en kinderen in buggy’s zonder problemen mee kunnen. De tocht duurt ongeveer een half uur. Bij het hotel aangekomen zullen Jozef en Maria te horen krijgen of ze kunnen overnachten en zullen de herders hun kudde op het naastgelegen weiland stallen. In en rondom het hotel zijn talrijke leuke activiteiten; er wordt warme chocolademelk en glühwein geschonken en er zijn een aantal leuke kraampjes.

Voor de kinderen zijn er een aantal bijzondere activiteiten; zij kunnen, tegen een kleine vergoeding, pony rijden, zich laten schminken, gefotografeerd worden en deelnemen aan de grote knutseltafel. De opbrengsten zijn voor het KiKa kinderen kankervrij fonds. Aan het eind van de middag kunnen bezoekers, die lopend met de schaapskudde meekwamen, gratis weer teruggebracht worden naar de parkeerplaats met een huifwagen.

De trektocht start bij het Assink Lyceum aan de Rekkenseweg in Eibergen. Om 12.00 uur verzamelen, waarna de stoet om ca. 12.30 uur vertrekt. Aankomst bij Hotel De Greune Weide, aan de Lutterweg 1 om ca. 13.00-13.30 uur (afhankelijk van de vertrektijd).

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Schapentrektocht gepland in Eibergen”

  1. Op 19 dec. hoe verzinnen ze ’t, dan kan ik niet. (zwarver gait, schoap in wolfsklere) p.s.hoe uitgemolken kan men zijn?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven