Lang wachten tijdens schoorsteenbrand

tn_Afbeelding nieuw Roy 26334EIBERGEN – Het heeft zaterdag ruim veertig minuten geduurd voordat de brandweer een schoorsteenbrand aan de Merelstraat kon bestrtijden. Brandweer Eibergen was zeer snel ter plaatse maar de brandwachten mochten in verband met de veiligheid het dak niet op. Het was door de sneeuw te glad.

De dichtstbijzijnde hoogwerker was al bezet (Winterswijk). Daarom moest de hoogwerker helemaal uit Doetinchem komen. De melding van de brand kwam binnen om 18.40 uur de hoogwerker was om 19.20 uur ter plaatse. De schoorsteen is geveegd.

Daarna was het probleem verholpen. De brandweer is afgelopen weken al vaker uitgerukt voor schoorsteenbranden.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1742]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Lang wachten tijdens schoorsteenbrand”

  1. ja hoor is het weer zo ver,de gemeente gaat maar bezuinigen en bezuinigen ,maar moet eens gaan kijken bij de brandweer want zo;n hoogwerker is nu dan toch echt wel een keer nodig .40 minuten wachten is toch te zot voor woorden

  2. Drie kwartier aan-rij-tijd voor een schoorsteenbrand.
    Tijdens de kerst een woningbrand op de 3e of 4e etage wat dan. Is twee hoogwerkers in dit grote gebied niet te mager ?
    Regionale begroting brandweer komt binnenkort in de Berkellandse raad.

  3. bezorgde burger

    kijk naar de ambulances ook maar mager de achterhoek loopt leeg en de risicos moeten we maar aanvaarden.een korps als berkelland moet toch minstens een hoogwerker hebben.veiligheid kost nou eenmaal geld

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven