Zorgen om boerenbedrijven in Berkelland


BORCULO – Het gaat niet goed met de boerenbedrijven. Burgemeester Bloemen maakt zich daarom zorgen om de boeren in de gemeente Berkelland. “Toen ik hier vijf jaar geleden kwam telde de gemeente elfhonderd agrariërs. Nu zijn er dat nog maar zevenhonderd.”

Bloemen: ”Maar het wordt nog erger. Over tien jaar zullen er nog maar tussen de 300 en 400 honderd boerenbedrijven zijn. We moeten daarom weten wat we met de boerengebouwen gaan doen. Het cultuurlandschap moet gehandhaafd blijven. Dat is belangrijk voor deze streek.”

“Het is dus een hele opdracht voor de raad en burgemeester en wethouders om na te denken over de invulling.”Deze woorden deed Bloemen donderdagavond tijdens de avond voor nieuwe inwoners (zie film)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven