Wethouder als een superheld de lucht in

tn_Afbeelding nieuw Roy 27087EIBERGEN – Wethouder Jan Markink moest er dinsdag aan te pas komen om de juiste haan op de kerktoren van de Oude Mattheüskerk te plaatsen. Burgemeester Hein Bloemen durfde niet naar boven. De burgervader heeft hoogtevrees (zie film) en wilde niet zestig meter de lucht in. Al snel werd Markink daarom een ‘superheld’ genoemd door de aanwezigen.

Voor het plaatsen van de juiste haan – die ongeveer tien jaar op de toren van de kerk in Haaksbergen heeft gestaan – werd het dier door leidekkerbedrijf Koenders uit Neede officieel overgedragen aan de gemeente.

Hendry te Lintelo van het Needse leidekkerbedrijf kan nu wel lachen om het gebeuren rondom de twee hanen. “We hebben een fout gemaakt en dat moet je toegeven.”

Diet van Beinum – die de wisseltruc ontdekte –  mocht samen met journalist Roy Nijman naar boven om de haan te bewonderen (zie foto’s en film)!

Eerdere bericht: Haan komt op 1 februari op de kerktoren!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1844]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven