Ze zijn er weer: hondenpoepvlaggetjes!

tn_Afbeelding nieuw Roy 27379EIBERGEN – Ze zijn er weer: de hondenpoepvlaggetjes! Dit keer in de Meidoornstraat in Eibergen (maandag gespot). Een tijdje terug schreef Nieuwsuitberkelland.nl ook al over ludieke acties die opgezet zijn door inwoners die zich ergeren aan hondenpoep in hun wijk. Hondenpoep is een groot probleem. Het regent klachten bij de gemeente.

Niet alleen in de Meidoornstraat voeren mensen actie. Ook langs de Kiefteweg trof onze verslaggever twee a4tjes aan met een tekst die gericht is aan hondenbezitters (zie foto). De gemeente neemt de zaak hoog op. Dorpswachten van de gemeente Berkelland gaan aankomende weken hard optreden. Hondenbezitters die de uitwerpselen van hun viervoeter niet opruimen kunnen een boete van honderd euro verwachten. 

Burgemeester Bloemen heeft eind januari aangegeven dat het opruimen van poep een eigen verantwoordelijkheid is van de burger. In de Algemene plaatselijke verordening van Berkelland staat dat hondenbezitter ervoor moet zorgen dat de hond niet zijn behoefte doet op plaatsen waar voetgangers lopen of kinderen spelen.

Heeft u ook last van hondenpoep? Zijn er ook acties in uw buurt. Laat het weten via [email protected].

Eerdere bericht: Buurt voert actie tegen hondenpoep

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1864]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven